Cât câștigă angajații din școlile și grădinițele private? Raport: Salarii de 3.000 – 4.500 de lei pentru o educatoare și până la 9.000 de lei pentru un profesor de ciclu gimnazial sau liceal

5.617 vizualizări
Foto: © Tero Vesalainen | Dreamstime.com
Numărul mare de grădinițe, școli private, instituții de tip before & after school care s-au deschis în ultimii ani a creat și o plajă semnificativă de oportunități în carieră pentru angajați, arată o analiză a platformei de anunțuri pentru locuri de muncă eJobs, scrie Economedia.ro.

Aceasta arată că, în orașele mari, s-a format și o piață foarte competitivă din punct de vedere salarial, în condițiile în care sunt tot mai multe instituții de acest tip, dar nu și suficienți candidați eligibili.

„Este, totodată, un domeniu în care retenția de personal este esențială și, pentru asta, angajatorii sunt atenți la pachetele pe care le oferă candidaților. Spre exemplu, numărul de zile de concediu poate ajunge și la 40 pe an, acesta fiind un beneficiu extra care se adaugă altora precum bonuri de masă ori cursuri de formare și certificare profesională. Transparența salarială este un alt element de care angajatorii din acest domeniu țin cont pentru că știu cât de mult îi poate ajuta în recrutarea persoanelor potrivite. Tocmai de aceea, aproximativ 70% dintre joburile postate pentru acest domeniu au salariul afișat în anunțul de angajare”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.

În ceea ce privește salariile, un educator care lucrează într-o grădiniță privată din București câștigă între 4.000 și 5.000 de lei pe lună, în timp ce un asistent educator are un salariu cuprins între 3.000 și 4.000 de lei. Plafoanele salariale variază în funcție de experiența pe care o au candidații și de certificările profesionale obținute. Cele mai mari salarii sunt în București, în orașele mai mici nivelul fiind cu aproximativ 25% mai mic decât în Capitală.

În cazul școlilor private, pragurile salariale diferă în funcție de ciclul de învățământ. Astfel, potrivit Salario, comparatorul salarial marca eJobs, dacă salariul unui învățător debutant este de aproximativ 3.000 de lei pe lună, pentru cei care au cel puțin 5 ani de experiență depășește 4.500 de lei. Un profesor din ciclul gimnazial câștigă între 5.000 și 8.000 de lei, în funcție de vechime, dar și de specializarea pe care o are. „Deși vorbim despre joburi care se adresează atât candidaților entry level, cât și celor cu experiență, angajatorii au o serie de cerințe destul de specifice, precum studii universitare absolvite sau în curs de absolvire, studii psihopedagice absolvite, dar și o serie de soft skills necesare atunci când lucrezi cu copiii, precum empatie, bune abilități de comunicare cu copiii și cu părinții și răbdare”, detaliază Drăghici.

Citește articolul integral pe Economedia.ro

Foto: © Tero Vesalainen | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


7 comments
  1. stimata doamna,daca dvs ați avut ghinion în școală de stat unde aveți copilul,să știți că nu în toate școlile de stat “se freacă” planta pe care o pomeniți!

  2. 9000?Sa fim seriosi !doar cel care are scoala privata si este politician are un asemenea salariu!E posibil acest salariu doar daca scoala apartine domnului presedinte si focus -ul este fizica direct proportional cu cei care fac performanta in ceea ce priveste aceasta materie!
    Dar drona e drona si cred ca nu are nici o legatura cu fizica!

  3. sa dus de râpă și speranța în școlile private.
    La început,când s au deschis, cautau cele mai bune solutii(cadre didactice,echipamente) dar acum s a ales praful!
    Dacă cineva e interesat sa vadă cum a ajuns scoala Lauder ar putea sa le faca o vizita….inopinata!numai reclama a ramas

    1. S-au deschis toate odata si s-a ales praful tot asa, de toate odata? :)))

      Eu sunt convinsa ca sunt multe scoli private bune, de ex. am auzit lucruri frumoase despre Anastasia Popescu, am si cunoscut o profesoara la un moment dat. Din pacate, cred ca ne indreptam spre un viitor al scolilor private, la cum se prezinta cele publice in prezent. Oricum traim vremuri in care cine are bani si ii investeste in educatia copiilor (fie prin meditatii, fie prin plicuri la profi, fie prin activitati extracuriculare, sau direct prin scoli private) are sanse mult mai mari decat cine isi da copilul la o scoala publica si asteapta de acolo “invatamantul gratuit”. Deci si cand vor fi doar scoli private va fi tot cam ca acum, doar ca mai transparent, ca legalizarea prostitutiei :))

  4. Minciuni. Nu este asa. De unde 9000?Doamne fereste sau mai bine zis Doamne ajuta! Ca oamenii astia chiar merita.
    Oamenii astia chiar muncesc 8 ore la scoala, isi pregatesc orele, nu mai au timp de meditatii cum au cei de la stat care freaca menta.
    In clasa lui fi-miu cand am avut caz de bullying nu s-a musamalizat. A plecat abuzatorul. Ca altfel plecam noi ceilalti. Directorul nu isi permite sa acopere ca isi pierde painea majoritatii.
    Vrei indisciplina, ti-l duci la stat sa frece mintile unei clase intregi si unui diriginte care oricum nu va fi lasat de director sa ia masuri.
    Clasele sunt mai mici. Da, exista si aici goana dupa note mari, sunt si parinti care vor scandal. Dar se incearca calea de mijloc, se consiliază ca nu ajuta la examene notele mari din clase. Etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Dumitru, vicepreședinte CNATDCU, despre suspiciunea de plagiat din teza de doctorat a premierului: Am o părere deplorabilă despre toată situația aceasta / Au trecut 10 ani de la dosarul lui Victor Ponta și se pare că am făcut pași foarte mici în direcția cea bună

„Am o părere deplorabilă despre toată situația aceasta și de faptul că reacția noastră este atât de înverșunată, adică au trecut 10 ani de la dosarul lui Victor Ponta și…
Vezi articolul

Guvernul Ciolacu blochează titularizarea și angajarea profesorilor în școli, conform proiectului de OUG-trenuleț / UPDATE Ministrul Educației, Daniel David: În discuțiile cu liderii coaliției s-a considerat că memorandul în vigoare acoperă această nevoie

Blocarea angajărilor la stat blochează, de fapt, și angajarea personalului didactic de predare în învăţământul preuniversitar de stat pentru anul școlar 2025-2026, potrivit prevederilor din proiectul de ordonanță de urgență…
Vezi articolul

Proiect-pilot pentru dezvoltarea abilităților digitale ale profesorilor, Viitorul Digital, prelungit și în anul 2023-2024 / Resurse gratuite pentru învățători, profesori de gimnaziu și liceu

O serie de resurse digitale gratuite pentru predare, preponderent pentru limbi străine, au fost puse la dispoziție în contextul unui proiect-pilot dedicat dezvoltării abilităților digitale ale profesorilor, “Viitorul Digital”. Proiectul,…
Vezi articolul

Medicul Mădălina Vesa: Când e frig, pentru copilul care face mișcare se recomandă un strat de haină de corp, un polar și o geacă, la fel ca la adulți. Nu se pune fular peste gură și nas / Răcelile sunt cauzate exclusiv de virusuri, nu de cald sau frig

Mai multe sfaturi practice pentru felul în care părinții ar trebui să îi îmbrace pe copii în sezonul rece au fost oferite într-un scurt interviu pentru G4Media.ro de medicul Mădălina…
Vezi articolul