Cataloagele on-line, amânate de Iohannis. Președintele a cerut Parlamentului să reexamineze legea deoarece nu e prevăzuta sursa de finanțare și nici protejarea datelor elevilor

3.654 de vizualizări
Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți Parlamentului pentru reexaminare proiectul de lege care înființa catalogul școlar on-line în care ar urma să fie trecute notele și absențele elevilor.

Iohannis a reclamat lipsa de claritate a proiectului legislativ, potrivit unui comunicat de presă. Astfel, președintele a arătat în cererea de reexaminare că ”textul normativ nu prevede modalitatea de punere în aplicare a acestor noi dispoziții și nici nu creează posibilitatea pentru legiuitorul secundar, respectiv autoritățile publice centrale sau locale, să stabilească reguli precise referitoare la înființarea și gestionarea catalogului școlar on-line, care să asigure implementarea unitară, de către toate unitățile de învățământ preuniversitar”.

Mai mult, președintele arată că proiectul nu prevede sursele de finanțare prin care se poate realiza și întreține această platformă școlară on-line, dat fiind că va fi nevoie de o investiție în soft pentru realizarea catalogului propriu-zis.

În plus, Iohannis îi avertizează pe parlamentari că ”e obligatoriu ca textul legii să conțină dispoziții exprese, prin care să se asigure protecția datelor personale” ale copiilor.

Proiectul întors la Parlament modifică art. 70 din Legea educației naționale nr. 1/2011.

Foto: Presidency.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Subiecte și bareme Olimpiada de Limba română pentru elevii de la școlile cu predare în limba maghiară – etapa județeană 2024 / Eseu de 400 de cuvinte despre adolescența ca vârstă a autodepășirii, cerință la clasa a X-a

Subiectele și baremele de corectare pentru Olimpiada de Limba și literatura română (OLLR) dedicată elevilor aparținând minorităților și elevilor români din diaspora au fost publicate pe subiecte.edu.ro. Proba a avut…
Vezi articolul
Masteratul la distanță

„Universitatea” Google. Gigantul american introduce certificate de competențe digitale, obținute la finalul unor cursuri de 6 luni. Expert american: Companiile mari nu au de ales, trebuie să intre pe piața Educației

Google va oferi cursuri de pregătire profesională pentru mai multe domenii de IT, care vor dura doar șase luni, la finalul cărora, absolvenții vor primi certificate de competențe specifice ce…
Vezi articolul

Funeriu, către rectori, după clasificarea care scutură universitățile românești: Nu i-am văzut oprind pierderea celor buni care pleacă pentru că în România nu au loc de rubedenii, amante sau de mediocri

“Lumea avansează înspre excelență, iar noi stăm”, avertizează Daniel Funeriu, fost ministru al Educației. Într-o analiză pentru Edupedu.ro pe marginea scăderii dramatice înregistrate de învățământul superior din România în clasamentul…
Vezi articolul

Studenții și cercetătorii care pregătesc elevi olimpici internațional vor putea primi și ei premii în bani, în funcție de medaliile câștigate – proiect de Hotărâre de Guvern / În prezent primesc stimulente doar profesorii, pentru cea mai mare din distincțiile obținute

Cercetătorii și studenții, dar și „alte categorii de personal” vor putea primi premii în bani pentru medaliile obținute de elevii pe care îi pregătesc la competițiile internaționale, prevede un proiect…
Vezi articolul