Cîmpeanu, despre lipsa relevanței în examinarea online actuală: „Au fost acuzați studenții de la facultatea de Drept… eu cred că nu sunt singurii care au procedat în felul acesta”

7.818 vizualizări
Cursurile Universității Politehnica
Foto: © Vadym Pastukh | Dreamstime.com
Examinarea online în prezent nu este una relevantă din cauza faptului că nu se poate lua controlul temporar asupra calculatorului elevului examinat astfel încât examinatorul să se asigure că nu se încearcă fraudarea testului, iar o altă problemă este faptul că unii elevi sau studenți refuză să își deschidă camerele video chiar și în timpul examinării online, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, marți, la o conferință de la Ploiești. „Au fost acuzați studenții de la facultatea de Drept… eu cred că nu sunt singurii care au procedat în felul acesta”, a amintit Cîmpeanu despre cazul răsunător al celor 45 de studenți din anul I, de la Facultatea de Drept a Universității din București, care au fost exmatriculați pentru fraudarea examenelor din sesiune, caz semnalat în exclusivitate de Edupedu.ro atunci.

Mai jos, declarația integrală a ministrului Educației despre evaluarea cunoștințelor în mediul online:

„Din perspectiva cadrului didactic este demotivant să predai luni de zile în fața unui ecran negru fără să ai niciun fel de feedback, niciun fel de reacție, pentru că de cele mai multe ori, și aici am eu o mare problemă pentru că anticipez că mergem spre digitalizarea educației, foarte bine, în PNRR sunt rezervate 780 mil euro pentru digitalizarea Educației și acum se negociază pentru 4,4 mld euro pentru Educație, poate nu o să rămână atâta în total, dar o să rămână și acolo unde ea se potrivește, partea asta de digitalizare a educației se va impune și atunci va trebui făcută până la final, adică de la predare până la evaluare.

La universitățile care au început în urmă cu 4-5 ani să implementeze predarea online cu adevărat se finalizează cu examen pe platforme dedicate care solicită acordul persoanei examinate pentru preluarea controlului asupra calculatorului în timpul examenului. Noi pledăm pentru a nu face asta, ok, nicio problemă, doar că atunci nu mai validezi nimic din ce ai făcut online pentru că nu ai fost examinat într-o manieră relevantă.

Aceste lucruri trebuie să facă parte din contractul de școlarizare. Elevul sau studentul trebuie să știe de la bun început că dacă va mai exista situația de predare online, nu va mai fi posibil lucrul cu camera închisă. Știm foarte bine că în spatele camerei poate să fie un părinte, un prieten, poate să fie orice.

Au fost acuzați studenții de la facultatea de Drept… eu cred că nu sunt singurii care au procedat în felul acesta. Nu este școală așa, dacă vrem online, trebuie să înțelegem ce înseamnă online, înseamnă acces la cameră. (…)

Am văzut, e foarte convenabil: camera închisă, dăm examen, vedem noi pe cine întrebăm… ce relevanță mai au rezultatele astea? Și toate aceste lucruri care ne împing neacademic la a ne fura căciula singuri, evident că în momentul în care ne vom lovi de un examen într-adevăr relevant, vom avea probleme. Nu există sisteme de evaluare și de examinare relevante nici în sistemul educațional românesc, nici în altă parte.

Nu toată lumea are o rezistență la fel de mare la stres, o rezistență la fel de mare pentru lucruri pentru care nu a fost pregătit niciodată, e clar ce fac: pledoarie pentru revenirea la școală.”

Foto: © Vadym Pastukh | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
EXCLUSIV 49 de studenți de la Facultatea de Drept a Universității București, propuși spre exmatriculare pentru fraudarea mai multor examene
Decanul Facultății de Drept, despre cei 49 de studenți propuși pentru exmatriculare: „Nu am mai avut în istoria facultății și nici a universității o astfel de situație, este o premieră”
BREAKING Facultatea de Drept va înainta Rectorului Universității din București propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I / Începând cu sesiunea din vara anului 2021, examenele și colocviile din toate programele de studii de la Drept se vor desfășura față în față
Cîmpeanu, despre scandalul studenților la Drept propuși spre exmatriculare pentru copiat la examene: Nu suntem pregătiți pentru o evaluare online, inclusiv pentru securizare și asigurare / E un caz, nu înseamnă că e singurul
USR Tineret, despre propunerea pentru exmatriculare a 45 de studenți de la Drept: Execuțiile publice sunt o rămășiță medievală demnă de regimurile absolute sau teocratice / Nu putem sta muți atunci când în România se formează generații de magistrați în spiritul cruzimii și răzbunării
Vicepreședintele USR Tineret, Ciprian Constantinescu, despre postarea care compara exmatricularea studenților de la drept care au copiat cu o execuție publică: „E o poziție redactată de mine”
BREAKING Cei 45 de studenți de la Drept “care au fraudat mai multe examene” au fost exmatriculați – a anunțat rectorul de la Universitatea din București. Marian Preda: Validez propunerea de exmatriculare ca urmare a fraudei constatate
UPDATE Solidarizare fără precedent a Facultăților de Drept de la Cluj, Iași, Sibiu, Timișoara și Craiova cu decizia Universității din București de a-i exmatricula pe cei 45 de studenți “care au fraudat mai multe examene”

4 comments
  1. Cand ministra Anisie spunea anul trecut ca va fi un an scolsr fara corigenti,lucrurile au fost foarte clare:
    Nu se face evaluare,iar elevii au onteles foarte bine iar directorii au impus lucrul acesta
    Au invatat elevii care fac de obicei lucrul acesta,dar si ei ,,mai lejer”,pe ceilalti,i-a promovat ,,pandemia”.

  2. Pledoarie, nepledoarie, ăsta este adevărul: cazul de la UB nu este nici pe departe singular și așa s-a făcut evaluarea în ultimul an, adică de mântuială, fără posibilitatea unei supravegheri în limite cât de cât normale.

  3. Ca sa vezi de ce atâta polologhie.
    Ca să calce iar în picioare svoala online, si sa inaugureze valul 4 (al doilea val al lui Câmpeanu), cu revenirea elevilor în mijloacele aglomerate de transport în comun, și în bănci. Cei care dorm pe ei la scoiala online, dorm și în bănci. Asta se știe. Numai profesorii care au rupt legătura cu elevii, nu isi amintesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Demis din funcțiile ocupate în Consiliul Elevilor pentru că a “distribuit o postare a unui deputat din Parlamentul României” – un fost președinte al filialei din Caraș-Severin acuză “lupte de putere în cea mai mare organizație de reprezentare a elevilor din România”

Un fost președinte al Consiliului Județean al Elevilor Caraș-Severin (CJE CS), Darius Lăpădat, acuză, într-un comunicat de presă transmis Edupedu.ro, că a fost dat afară din funcție pentru că a…
Vezi articolul

Cîmpeanu: Am stat să mă gândesc ce nu a fost bine în Legea 1. Nu a fost însoțită de o arhitectură de sistem, nu a fost însoțită de mecanisme care să poată face posibile acele schimbări. În proiectele de lege vom avea în egală măsură schimbări de proces și arhitectură de sistem

Legea 1 din 2011, actiuala legea a Educației Naționale aflată în vigoare, nu a fost însoțită de o arhitectură de sistem și de de mecanisme care să poată face posibile…
Vezi articolul
Creier, minte, neuro

Andrei Miu, profesor de neuroștiințe cognitive: Nu avem un creier reptilian. Evoluția creierului nu merge așa / Erorile teoriei creierului triunitar, o teorie abandonată de știință ca fiind greșită, dar atât de populară și crezută în prezent

“Nu avem un creier reptilian. Evoluția creierului nu merge așa. Dovezile din paleontologie arată că reptilele și mamiferele au evoluat în paralel, deci, mamiferele nu aveau cum să ‘moștenească’ o…
Vezi articolul