Colegiul Mihai Viteazul din București intră de marți în scenariul roșu. Directorul colegiului, Sever Popa: Am înregistrat 4 cazuri, în rândul elevilor / Predarea online este sarcina cea mai dificilă pentru profesorii obișnuiți să lucreze față în față

6.026 de vizualizări
Biblioteca Colegiului National Mihai Viteazul / Foto: cnmv.ro
Colegiul Național Mihai Viteazul din București intră de marți, 6 octombrie, în scenariul roșu de funcționare, care înseamnă cursuri exclusiv online. Directorul Colegiului, Sever Popa, a declarat pentru Edupedu.ro că “am înregistrat 4 cazuri, care au fost confirmate în weekend și în ziua aceasta liberă. În următoarele două săptămâni o să lucrăm online”. 

Întrebat dacă școala și elevii au dotările necesare pentru derularea cursurilor 100% online, directorul Colegiului Mihai Viteazul a precizat că “profesorii au lucrat online și înainte”, în ultimul semestru din anul școlar trecut. 

“Încă nu știm ce nevoi au copiii, dar putem să le punem la dispoziție calculatoare din laboratorul de informatică”, a precizat Sever Popa.

Acesta a precizat că cele 4 cazuri sunt numai printre elevi, “preluate probabil de la părinți. Nu este o transmitere la nivelul clasei, din câte știu”.

Popa a declarat că nu există profesori în cadrul colegiului care să refuze să predea online. “Însă mai avem de lucru puțin: unii profesori se descurcă mai ușor, alții au de exersat. Din punct de vedere didactic, asta cred că este sarcina cea mai dificilă pentru profesorii care sunt obișnuiți să lucreze cu copiii față în față”, a adăugat directorul Colegiului Național Mihai Viteazul din București.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

STUDIU: Aproape 23% din copiii participanți spun că au întâlnit situații de cyberbullying în perioada pandemiei. Salvați Copiii va organiza webinarii gratuite pentru părinți despre cum să-și protejeze copiii de aceste riscuri

Utilizarea excesivă a tehnologiei (54,7%), informațiile false (39,5%), cyberbullying-ul (25,8%), publicarea și distribuirea datelor personale (22,6 %) sunt principalele riscuri resimțite de copii pe internet în perioada pandemiei, arată datele…
Vezi articolul

Ce se poate întâmpla cu titlul de doctor al lui Lucian Bode, după decizia de plagiat: Reprezentantul CNATDCU Mircea Dumitru face trimitere la rolul instanței, deoarece Consiliul care se ocupa în mod normal de doctoratele plagiate “nu are posibilitatea să mai facă nimic”

“Aici este decizia unui judecător”, a răspunsa miercuri, la Euronews, Mircea Dumitru, vicepreședintele Consiliului care avea în mod normal în atribuții verificarea acuzațiilor de plagiat în tezele de doctorat, atunci…
Vezi articolul

EXCLUSIV Mușamalizarea unui nou caz de nepotism la olimpiadă. Inspectoratul școlar Caraș-Severin și Ministerul Educației nu au luat nicio măsură până acum, deși știau de 4 luni că un profesor de muzică din Arad a fost evaluator la olimpiada națională, faza zonală, deși nepotul era înscris în concurs

Un profesor de muzică de la Colegiul Național de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad a fost membru în comisia Olimpiadei Naționale de Muzică, faza zonală (zona 5 – Vestul țării),…
Vezi articolul