Combaterea hărțuirii în școli. Franța propune ca elevii agresori să fie mutați în altă unitate, nu doar victimele să schimbe școala / Autoritățile vor sancțiuni pentru bullyingul online petrecut între elevi din școli diferite

289 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Răspunsul autorităților din Educație în fața fenomenului de hărțuire din școli trebuie să fie „de neînduplecat”, declară noul ministru al Educației din Franța, Gabriel Attal, potrivit FranceInfo. Oficialul a anunțat, într-un interviu recent pentru publicația Midi-Libre, citată de FranceInfo, noi măsuri, din septembrie, față de cazurile de bullying în număr în creștere, pe care școlile din Republică le-au înregistrat în ultimii cel puțin 3 ani.

Două acte normative cu măsuri vor fi semnate și publicate în Monitorul Oficial din Franța (original: Le Journal Officiel) în curând pentru a putea fi puse în aplicare din septembrie anul acesta, când milioanele de elevi și profesori se întorc la cursuri în anul școlar 2023-2024.

“Primul (act – n. red.) va permite ca un elev responsabil de hărțuire să schimbe școala, în loc (ca actul de bullying – n. red.) să oblige victima să facă acest lucru”, a declarat ministrul, potrivit sursei citate. Această măsură, menționată deja de predecesorul său, Pap Ndiaye, este “așteptată cu nerăbdare de familii”, notează FranceInfo.

Al doilea act va reglementa „sancțiuni disciplinare pentru un elev care a hărțuit online un elev din altă școală, ceea ce nu este posibil în prezent”, a mai spus Attal la Midi-Libre.

În articolul de prezentare a noului ministru al Educației din Franța, care a fost purtător de cuvânt al Guvernului și ministru delegat al Banilor publici, Edupedu.ro a notat că o provocare importantă în mandatul său este și realizarea de progrese în ceea ce privește problema hărțuirii din școli.„Din păcate, fostul ministru, Pap Ndiaye, a realizat acest lucru prea târziu”, după sinuciderea tragică a tinerei Lindsay, în luna mai, și a altor adolescenți, nota FranceInfo. Premierul Elisabeth Borne a declarat că această problemă va fi o prioritate pentru noul an școlar, așa că acum elevii și profesorii au de văzut cum vor fi transpuse aceste cuvinte în fapte, peste mai puțin de două luni, mai scria publicația citată.

Foto: © Tero VesalainenDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


2 comments
  1. Mi se pare corect!de ce elevul supus umilințelor sa fie nevoit să schimbe școală și agresorul sa ramina triumfator!?

  2. Au re-descoperit apa caldă… Ai un elev problemă, îl pasezi altora care nu-l pot refuza, și ei îl pasează mai departe, până când o școală oarecare trebuie să se spele cu el pe cap. Să vezi școală-ghetou când toți elevii problemă ajung acolo…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Ministerul Educației, precizări pentru directorii de școli, despre angajații care iau parte la greva generală. Prevederi din trei acte normative, puse într-o adresă fără explicații pentru conducerile școlilor

Câteva extrase din acte normative, cu privire la greva generală din Educație, despre participarea angajaților la această formă de protest, condițiile de suspendare a contractului de muncă și registrul de…
Vezi articolul