Consiliul Național al Elevilor: „Dacă Guvernul României nu va emite urgent normele privind începerea anului școlar, iar școlile nu vor fi pregătite pentru a primi elevii în deplină siguranță, ne vom revizui poziția privind începerea anului școlar la data de 14 septembrie”

4.972 de vizualizări
Sursă foto: Rares Voicu/CNE
Mai sunt doar câteva săptămâni înaintea începerii noului anului școlar, iar elevii, profesorii și părinții „se află într-o profundă stare de incertitudine – nimeni nu știe în ce condiții se vor redeschide școlile, iar autoritățile locale și unitățile de învățământ nu știu ce dotări se impun, astfel încât sănătatea elevilor să nu fie periclitată”, atarge atenția Consiliul Național al Elevilor (CNE) într-un comunicat de presă.

În acest context, reprezentanții elevilor le solicită guvernanților „să ia o decizie fermă cu privire la debutul anului școlar, bazată pe o consultare reală cu toți actorii implicați în actul educațional și racordată la nevoile de bază ale elevilor – educația și sănătatea.”

În cazul în care guvernanții nu vin cu soluții la timp, președintele CNE, Rareș Voicu, spune că elevii își vor revizui poziția privind începerea anului școlar la data de 14 septembrie.

„În punctul acesta, nu cred că ne mai putem declara surprinși de faptul că
guvernanții nu sunt pregătiți pentru începerea anului școlar. Mai avem 27 de zile până la
data începerii cursurilor. Cu fiecare zi care trece fără un set clar de măsuri pentru
autoritățile locale și unitățile de învățământ, ne apropiem din ce în ce mai tare de un
început de an școlar care va pune în pericol sănătatea elevilor. Dacă Guvernul României
nu va emite urgent normele privind începerea anului școlar, iar școlile nu vor fi pregătite
pentru a primi elevii în DEPLINĂ siguranță, ne vom revizui poziția privind începerea anului
școlar la data de 14 septembrie”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național
al Elevilor.

 

Sursă foto: Rares Voicu/CNE


1 comment
  1. Nici eu nu mai sunt surprinsa ca anul acesta cne cere solutii ferme, insa in toti ceilalti ani a fost mai mult decat satisfacut de toate deciziile guvernantilor de pana acum. Nimic, dar absolut nimic nu i-a deranjat si nu i-a facut sa dea atatea declaratii: nici lipsa manualelor, nici schimbarile ineficiente de programe scolare, nici schimbarile de structura a subiectelor examenelor nationale etc. E bine ca se pregateste “bine” urmatoarea generatie de politicieni care nu vor avea nicio legatura cu interesul cetatenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Diana Bâscă, învățătoare într-o comunitate dezavantajată din Săcele: Din cei 30 de copii pe care-i am la clasa a II-a, doar șase se pot conecta la orele online. Anul trecut am făcut citire la telefon, când se ridică restricțiile va trebui să recapitulez din clasa I

Doar șase copii din 30 au astăzi resursele necesare pentru a face școală online la o clasă dintr-o comunitate dezavantajată din Săcele. Chiar dacă au primit tablete, conexiune la internet…
Vezi articolul

Concursurile pentru posturile de inspectori școlari și de directori să fie organizate în acest an, iar elevii să fie observatori în comisiile de concurs, solicită Consiliul Național al Elevilor

Concursurile pentru posturile de inspectori școlari și de directori trebuie să fie organizate în acest an, potrivit unei solicitări publice a Consiliului Național al Elevilor primită de Edupedu.ro. Reprezentanții elevilor…
Vezi articolul
scoala online si accesul elevilor la ore

Ministerul Educației anunță că “se pot lua în considerare“ 4 propuneri din cele câteva zeci făcute în dezbaterea publică de luni dimineața, pentru noua organizare a Agenției care acreditează școlile și că așteaptă și altele până marți seara

Patru propuneri făcute de reprezentanții sindicatelor, ai elevilor și ai asociațiilor din Educație “se pot lua în considerare“ până în acest moment, în privința modificării proiectului de hotărâre de Guvern…
Vezi articolul