Consiliul Național al Elevilor: „Dacă Guvernul României nu va emite urgent normele privind începerea anului școlar, iar școlile nu vor fi pregătite pentru a primi elevii în deplină siguranță, ne vom revizui poziția privind începerea anului școlar la data de 14 septembrie”

4.969 de vizualizări
Sursă foto: Rares Voicu/CNE
Mai sunt doar câteva săptămâni înaintea începerii noului anului școlar, iar elevii, profesorii și părinții „se află într-o profundă stare de incertitudine – nimeni nu știe în ce condiții se vor redeschide școlile, iar autoritățile locale și unitățile de învățământ nu știu ce dotări se impun, astfel încât sănătatea elevilor să nu fie periclitată”, atarge atenția Consiliul Național al Elevilor (CNE) într-un comunicat de presă.

În acest context, reprezentanții elevilor le solicită guvernanților „să ia o decizie fermă cu privire la debutul anului școlar, bazată pe o consultare reală cu toți actorii implicați în actul educațional și racordată la nevoile de bază ale elevilor – educația și sănătatea.”

În cazul în care guvernanții nu vin cu soluții la timp, președintele CNE, Rareș Voicu, spune că elevii își vor revizui poziția privind începerea anului școlar la data de 14 septembrie.

„În punctul acesta, nu cred că ne mai putem declara surprinși de faptul că
guvernanții nu sunt pregătiți pentru începerea anului școlar. Mai avem 27 de zile până la
data începerii cursurilor. Cu fiecare zi care trece fără un set clar de măsuri pentru
autoritățile locale și unitățile de învățământ, ne apropiem din ce în ce mai tare de un
început de an școlar care va pune în pericol sănătatea elevilor. Dacă Guvernul României
nu va emite urgent normele privind începerea anului școlar, iar școlile nu vor fi pregătite
pentru a primi elevii în DEPLINĂ siguranță, ne vom revizui poziția privind începerea anului
școlar la data de 14 septembrie”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național
al Elevilor.

 

Sursă foto: Rares Voicu/CNE


1 comment
  1. Nici eu nu mai sunt surprinsa ca anul acesta cne cere solutii ferme, insa in toti ceilalti ani a fost mai mult decat satisfacut de toate deciziile guvernantilor de pana acum. Nimic, dar absolut nimic nu i-a deranjat si nu i-a facut sa dea atatea declaratii: nici lipsa manualelor, nici schimbarile ineficiente de programe scolare, nici schimbarile de structura a subiectelor examenelor nationale etc. E bine ca se pregateste “bine” urmatoarea generatie de politicieni care nu vor avea nicio legatura cu interesul cetatenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”

Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, într-un interviu pentru HotNews.ro. Oficialul a spus și că va fi…
Vezi articolul

Criteriile de acordare a burselor, în analiza Ligiei Deca: „O să mă uit pe partea de burse de merit pentru clasa a V-a”, unde niciun elev nu primește acest drept. Ministrul mai spune că nu a existat nicio “evaluare a nevoii reale” în cazul burselor rurale pentru liceenii care învață în altă localitate, eliminate de Cîmpeanu luna trecută

Ligia Deca a spus că se va uita pe ordinul cu bursele ce vizează elevii de clasa a V-a și liceenii care învață într-o altă localitate: „O să mă uit…
Vezi articolul