Coronavirus: Ghid eLearning prin care companiile își pot informa angajații despre COVID-19. Cum a apărut, cum se transmite și ce avem de făcut pentru a ne proteja

1.618 vizualizări
Noul coronavirus / Foto: Livresq.com
Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care pot provoca boli la animale sau oameni. Cel mai recent coronavirus descoperit provoacă boala COVID-19. Numele oficial al acestui nou coronavirus a fost stabilit în urmă cu doar 17 zile, de către International Committee on Taxonomy of Viruses, și este: SARS-CoV-2. Informații despre virusul descoperit în decembrie 2019 în orașul Wuhan, China, au fost “împachetate într-un curs eLearning care pot fi folosite de către companii pentru a-l transmite angajaților, prin propriile platforme de învățare”, a declarat pentru Edupedu.ro Cosmin Mălureanu, director general Ascendia.

Modulul e-Learning conține informații despre cum se transmite noul coronavirus, simptome ale COVID-19, cum se răspândește coronavirusul SARS-CoV-2, care sunt categoriile de persoane afectate și cum evit să iau noul coronavirus.

Cea mai importantă măsură pe care fiecare dintre noi o poate lua pentru a se proteja de boala COVID-19 spălarea mâinilor, cel puțin 20 de secunde, cu apă și săpun. “Curățarea mâinilor cu soluții pe bază de alcool se poate face după spălarea cu apă și săpun, dacă mâinile sunt vizibil murdare. Soluțiile pe bază de alcool aduc beneficii, dar minimale, în comparație cu spălarea cu apă și săpun”, se arată în modulul e-Learning care citează ghidul World Health Organization.

Foto: library.livresq.com

Ghidul atenționează că nu trebuie luate medicamente antivirale și nici antibiotice, decât în cazul în care acestea sunt prescrise de medic. Antibioticele funcționează împotriva bacteriilor, nu a virușilor. COVID-19 este boală provocată de un virus.

Foto: library.livresq.com

Am cercetat în mai multe surse informare, Organizația Mondială a Sănătății (WHO), Centrul European pentru Controlul și Prevenția Bolilor (ECDC) – EU, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) – USA, și am făcut un mini-curs cu informații reale și concrete despre de acest virus. Poate fi citit de oricine cu vârsta de peste 12 ani”, a explicat Mălureanu.

Acesta a precizat că ghidul “are câteva întrebări ca să fixeze informațiile de bază și am făcut și varianta de împachetare a cursului pentru platformele de învățare ale companiilor. Ei pot să-l acceseze gratuit și să-l disemineze către propriii angajați prin platformele de învățare proprii, ca măsură de educare a propriilor angajați.”

Ne-am concentrat să scoatem declarațiile incendiare și să păstrăm esența informațiilor din surse medicale, atât naționale, cât și internaționale”, a declarat Mălureanu, care a precizat că ghidul folosește editorul de cursuri e-Learning Livresq.

Companiile/instituțiile care dețin platforme Learning Management System (LMS) pot folosi modulul e-Learning în orice sistem de învățare pe care îl deține compania/instituția respectivă.

Citește și:

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Extinderea cursurilor remediale pe timpul verii și introducerea în școli a testelor rapide cu salivă și non-invazive – cerute Guvernului Cîțu de Salvați Copiii, printr-o scrisoare deschisă

Salvați Copiii cere oficial Guvernului Cîțu să extindă pe timpul verii programele remediale și să introducă în școli testele rapide cu salivă și non-invazive. “Suspendarea cursurilor școlare și impredictibilitatea aplicării…
Vezi articolul

Încercare de defăimare la adresa părintelui care a expus comportamentul abuziv al învățătoarei de la o școală din Târgu Mureș. Părintele care încearcă să o compromită pe mamă a trimis și un text de susținere pentru cadrul didactic „luat la cunoștință” de 14 persoane prezente la ședința cu părinții

Un părinte care a luat legătura cu Edupedu.ro în privința cazului învățătoarei Alexa Mariana de la școala gimnazială „Romulus Guga” din Tg. Mureș a trimis pe adresa redacției o încercare…
Vezi articolul