Coronavirus: Ghid eLearning prin care companiile își pot informa angajații despre COVID-19. Cum a apărut, cum se transmite și ce avem de făcut pentru a ne proteja

1.625 de vizualizări
Noul coronavirus / Foto: Livresq.com
Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care pot provoca boli la animale sau oameni. Cel mai recent coronavirus descoperit provoacă boala COVID-19. Numele oficial al acestui nou coronavirus a fost stabilit în urmă cu doar 17 zile, de către International Committee on Taxonomy of Viruses, și este: SARS-CoV-2. Informații despre virusul descoperit în decembrie 2019 în orașul Wuhan, China, au fost “împachetate într-un curs eLearning care pot fi folosite de către companii pentru a-l transmite angajaților, prin propriile platforme de învățare”, a declarat pentru Edupedu.ro Cosmin Mălureanu, director general Ascendia.

Modulul e-Learning conține informații despre cum se transmite noul coronavirus, simptome ale COVID-19, cum se răspândește coronavirusul SARS-CoV-2, care sunt categoriile de persoane afectate și cum evit să iau noul coronavirus.

Cea mai importantă măsură pe care fiecare dintre noi o poate lua pentru a se proteja de boala COVID-19 spălarea mâinilor, cel puțin 20 de secunde, cu apă și săpun. “Curățarea mâinilor cu soluții pe bază de alcool se poate face după spălarea cu apă și săpun, dacă mâinile sunt vizibil murdare. Soluțiile pe bază de alcool aduc beneficii, dar minimale, în comparație cu spălarea cu apă și săpun”, se arată în modulul e-Learning care citează ghidul World Health Organization.

Foto: library.livresq.com

Ghidul atenționează că nu trebuie luate medicamente antivirale și nici antibiotice, decât în cazul în care acestea sunt prescrise de medic. Antibioticele funcționează împotriva bacteriilor, nu a virușilor. COVID-19 este boală provocată de un virus.

Foto: library.livresq.com

Am cercetat în mai multe surse informare, Organizația Mondială a Sănătății (WHO), Centrul European pentru Controlul și Prevenția Bolilor (ECDC) – EU, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) – USA, și am făcut un mini-curs cu informații reale și concrete despre de acest virus. Poate fi citit de oricine cu vârsta de peste 12 ani”, a explicat Mălureanu.

Acesta a precizat că ghidul “are câteva întrebări ca să fixeze informațiile de bază și am făcut și varianta de împachetare a cursului pentru platformele de învățare ale companiilor. Ei pot să-l acceseze gratuit și să-l disemineze către propriii angajați prin platformele de învățare proprii, ca măsură de educare a propriilor angajați.”

Ne-am concentrat să scoatem declarațiile incendiare și să păstrăm esența informațiilor din surse medicale, atât naționale, cât și internaționale”, a declarat Mălureanu, care a precizat că ghidul folosește editorul de cursuri e-Learning Livresq.

Companiile/instituțiile care dețin platforme Learning Management System (LMS) pot folosi modulul e-Learning în orice sistem de învățare pe care îl deține compania/instituția respectivă.

Citește și:

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
CIVIS Open Lab

Ministerul Dezvoltării anunţă restaurarea Palatului Universităţii din Bucureşti / Cseke Attila: Este cel mai mare proiect din domeniul cultural şi educaţional pe care îl va implementa Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării anunţă, joi, că a semnat contractul pentru restaurarea Palatului Universităţii din Bucureşti, ministrul Cseke Attila precizând că este cel mai mare proiect din domeniul cultural şi educaţional pe…
Vezi articolul

REZIDENȚIAT 2021 Record de absolvenți de medicină înscriși – concurență de doi pe loc la concursul de anul acesta, care are loc duminică. Ministerul Sănătății a anunțat regulile de desfășurare

Concursul de intrare în Rezidențiat are un număr record de înscriși în acest an, peste 12.500, a anunțat Ministerul Sănătății vineri dimineață, într-un comunicat de presă. Este un număr „mai…
Vezi articolul

Studenții și orice alți tineri cu vârsta până în 25 de ani se pot înscrie la Campionatul Național de Securitate Cibernetică 2024, până pe 7 martie. Primii clasați vor fi aleși pentru un stagiu de pregătire în domeniu, înainte de etapa europeană

Studenții, elevii și orice alți tineri cu vârsta până în 25 de ani se pot înscrie la Campionatul Național de Securitate Cibernetică (RoCSC) 2024 până pe 7 martie, anunță Directoratul…
Vezi articolul

Raport internațional: Diaspora românească, a cincea cea mai numeroasă din lume / Aproape jumătate dintre românii cu studii universitare care lucrează în străinătate au locuri de muncă destinate muncitorilor necalificați

Diaspora românească este a cincea cea mai numeroasă diasporă din lume, raportat la numărul total al populației, se arată într-un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), comandat…
Vezi articolul