Cum vor arăta următoarele urme de pași pe Lună? Cizmele astronauților pentru misiunea Artemis, realizate pentru condițiile extreme de la Polul Sud lunar vor avea un design special pe talpă, care să lase o nouă amprentă iconică 

97 de vizualizări
Foto: NASA
Cizmele lunare purtate de astronauții din misiunile Artemis vor trebui să îi protejeze pe purtătorii lor de terenul dificil și de temperaturile extreme, însă rolul lor memorabil va fi reprezentat de amprentele pe care le vor lăsa în urmă, potrivit BBC News, citată de G4Media.ro.

Este una dintre cele mai durabile imagini ale erei spațiale Apollo – o urmă singuratică, puțin adâncă, presată în solul cenușiu și prăfuit al suprafeței lunare. Barele de regolit compactat se întind pe orizontală, formate de talpa cizmei astronautului Buzz Aldrin (foto sus). În prezent, fiind una dintre primele urme lăsate de un om pe o altă planetă, aceasta este un simbol puternic al efortului uman.

În realitate, amprenta este doar una dintre sutele lăsate de cei 12 astronauți care au pășit pe Lună între 1969 și 1972. Și, din câte știm, acele amprente sunt încă acolo și în ziua de azi. Fără ca vântul sau ploaia să le erodeze, ele vor rămâne pe suprafață timp de milioane de ani.

În timp ce NASA se pregătește acum să trimită o nouă serie de astronauți la Polul Sud al Lunii, ar putea exista un alt set de urme de pași care să își lase amprenta de neșters pe suprafața lunară. Dar cum vor arăta primele urme de pași pe suprafața lunară peste 50 de ani? Și cât de diferite vor fi cizmele care le vor crea față de cele purtate de astronauții Apollo?

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din București ar putea trece la școala online după doar o lună de la debutul anului școlar, susține ministrul Educației: Mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat această dorință

Dacă se menține trendul ascendent al ratei de infectare, elevii din București ar putea face școală online de la jumătatea lunii octombrie, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, duminică seară,…
Vezi articolul

Un absolvent de liceu pedagogic care vrea să fie învățător și un tânăr cu studii superioare care vrea să se facă profesor pentru învățământ primar – ce trasee de angajare și profesionale vor avea, potrivit noii legi a Educației

Din anul școlar 2028-2029, absolvenții de liceu pedagogic vor da concursul național de ocupare a posturilor didactice, adică titularizarea, doar că vor putea fi angajați pe o perioadă determinată de…
Vezi articolul

Lipsă de respect pentru profesori din partea Ministerului Educației – le acordă doar 2 zile la dispoziție să depună la inspectoratele școlare documentele pentru echivalarea studiilor, deși calendarul este aprobat de 3 săptămâni / Lista documentelor și model de cerere

Până pe 9 martie, cadrele didactice pot depune la inspectoratele școlare documentele pentru echivalarea studiilor, potrivit unui ordin publicat luni, 6 martie, în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului…
Vezi articolul