DEFINITIVAT 2021 Modelele de subiecte formulate după noile programe au fost publicate

12.332 de vizualizări
Foto: © Jevanto | Dreamstime.com
Noile modele de subiecte pentru examenul de Definitivat 2021 au fost publicate miercuri de Ministerul Educației. Modelele de subiecte sunt formulate conform noilor programe aprobate în 2020 și publicate recent de către Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație.

Noile programe pentru Definitivat 2021 au fost publicate pe 9 decembrie, iar cele mai multe cadre didactice au remarcat o aglomerare a acestora, deși inițial reprezentanții Ministerului au anunțat că materia va fi simplificată.

Puteți descărca modelele de subiecte pentru Definitivat 2020:

Celelalte discipline pot fi descărcate de pe site-ul subiecte.edu.ro/Definitivat, format arhivat .zip

Reamintim că proba scrisă la Definitivat este programată pentru 14 iulie 2021. Calendarul Definitivat 2021 poate fi consultat aici.

Concusul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

Citește și noua metodologie de organizare a Definitivatului 2021 – Prima inspecție are loc în Semestrul I / Profesorii vor semna un “acord privind afișarea pe internet a datelor cu caracter personal”, iar perioada concediului de maternitate și a întreruperii cursurilor se consideră vechime la catedră

Foto: © Jevanto | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Modelul pentru definitivat la invatatori nu a fost formulat dupa noua programa!!!
    La redactarea unui eseu se cere un text apartinand lui George Bacovia..In noua programa nu mai este mentionat Bacovia…

  2. Nu este nicio modificare in ce priveste subiectele, acestea sunt subiectele care au fost date in vara… asta da capacitate de adaptare a celir care fac subiectele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scrisoare deschisă a unei profesoare din Suceava: “Nu luptăm doar pentru salariile noastre”, ci “vrem să atragem atenția asupra calității învățământului subfinanțat și ignorat” / “Ne certați, domnule președinte? De când nu ați mai intrat într-o clasă?”

“Noi nu luptăm doar pentru salariile noastre care niciodată nu sunt actualizate cu inflația și întotdeauna sunt ultimele pe grila de salarizare”, ci “vrem să atragem atenția asupra calității învățământului…
Vezi articolul

Fizicianul transformat în vlogger, pentru a le explica tinerilor de la atomii microscopici, la galaxiile nemărginite. Cristian Presură: Să ieșim din turnul nostru de fildeș

Cercetătorul Cristian Presură se transformă în vlogger, pentru a explica fizica pe înțelesul tuturor. Pasionat povestitor al științei, acesta a declarat pentru Edupedu.ro că picătura decisivă în lansarea canalului Youtube…
Vezi articolul

Concurs de selecție pentru doi profesori români la Școala Europeană de la Bruxelles, anunță Ministerul Educației. Posturile sunt de Fizică-Chimie și Biologie – Științe integrate, iar salariile de câteva mii de euro – înscrierile se încheie marți, 12 iulie

Ministerul Educației organizează concurs pentru ocuparea a două posturi la Școala Europeană de la Bruxelles. Candidații se pot înscrie până pe 12 iulie 2022, prin depunerea dosarelor la registratura ministerului…
Vezi articolul

Peste zece directori din şcolile ieşene au demisionat. Un director ar trebui „să primească un salariu superior celui de la catedră, nicidecum să i se ia din salariu 1.000 de lei şi să fie privat de 40 de zile de concediu”, susţine un fost director

Peste zece directori din judeţul Iaşi şi-au depus demisia de la începutul anului şcolar 2023-2024. Cauzele variază de la nemulţumiri legate de salarizare, la motive personale sau decizii profesionale. „Omul…
Vezi articolul

Profesorii care și-au echivalat titlul de doctor cu gradul I, până la 30 iunie 2017, să beneficieze în continuare și de salariul aferent gradului I și de indemnizația de doctorat, cere Federația Sindicatelor „Spiru Haret” Avocatului Poporului, după ce Ministerul Educației a interzis cumulul de luna aceasta

Personalul didactic care, până la data de 30 iunie 2017 inclusiv, a obținut echivalarea titlului de doctor cu gradul didactic I, beneficiind atât de salariul aferent gradului I, cât și de…
Vezi articolul