DOCUMENT Cererea de reducere a facturilor la curent și gaze pe care trebuie să o depună școlile de stat și private. Guvernul anunță că există posibilitatea recalculării facturilor din luna noiembrie 2021

5.409 vizualizări
Foto: © Gajus | Dreamstime.com
Școlile de stat și private trebuie să depună o cerere către furnizorii de gaze și curent electric pentru a beneficia de reducerea facturilor la energie, conform beneficiilor aprobate recent de către guvern, transmite, într-o adresă către ministrul Educației, șeful cancelariei premierului, Mircea Abrudean.

Documentul, obținut de Edupedu.ro, pe care școlile trebuie să-l completeze, este o declarație pe propria răspundere conform art. IV din O.U.G. nr. 118/2021, aprobată cu modificări prin Legea nr. 259/2021 pe care trebuie să o semneze directorul.

Practic, prin cererea respectivă școlile confirmă că sunt școli, declară că se încadrează în categoria „instituţii şi unităţi de învăţământ publice şi private (cf. Legii nr. 1/2011)” și cer trei lucruri:

  • exceptarea de la plata tarifelor reglementate, certificate verzi, contribuţie cogenerare, acciza (pentru energie electrică)/tarife reglementate şi accize (pentru gaze naturale)
  • pentru categoria I de mai sus;
  • plafonarea preţului final la energie electrică/gaze naturale – pentru categoria a Il-a.
Cererea poate fi descărcată de aici:

Adresa trimisă de șeful cancelariei premierului, Mircea Abrudean, către ministrul Educației:

Mai multe școli și autorități locale au semnalat în repetate rânduri lunile acestea faptul că au primit facturi foarte mari la gaze și curent electric.

Foto: © Gajus | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primul laborator inteligent dintr-o școală românească, Smart Lab Inaco, a fost desemnat „Proiectul Educațional Inovator al anului 2021” și va fi premiat la Londra / În Smart Lab, elevii învață folosindu-se de roboți educaționali multifuncționali, de ochelari de realitate virtuală, de creioane, scanere și imprimante 3D

La mai puțin de trei ani de la inaugurarea primului laborator inteligent dintr-o școală publică din România, SMART LAB INACO a fost desemnat câștigătorul secțiunii „Proiectul Educațional Inovator al anului…
Vezi articolul

Ministerul Educației transmite școlilor clarificări pentru calcularea salariilor pe luna mai, în grevă generală a profesorilor: Statele de plată se întocmesc având la bază timpul efectiv lucrat – document

Statele de plată ale salariilor din Învățământ se întocmesc având la bază timpul efectiv lucrat și este în responsabilitatea directorilor de școli să verifice condica de prezență pe baza cărora…
Vezi articolul

Salariul unui profesor debutant să fie 23% din indemnizația președintelui României, propune FSLI / Indemnizația brută a lui Iohannis este de peste 24.900 de lei

Salariul unui cadru didactic debutant să fie 23% din indemnizația președintelui României, este una dintre propunerile Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, potrivit unei informări. Conform reprezentanților profesorilor, pe 6 februarie…
Vezi articolul

Palatele copiilor și cluburile elevilor vor trece la consiliile județene, cu tot cu personal, a decis Guvernul, prin Legea Ciolacu, fără niciun anunț din partea Ministerului Educației / Asta deși în legea Educației Deca-Iohannis scrie că acestea pot fi preluate de către primării

Legea Ciolacu, publicată vineri în Monitorul Oficial, prevede și descentralizarea Palatelor copiilor și cluburilor elevilor și trecerea lor de la Ministerul Educației la consiliile județene. Este vorba despre Legea 296/2023…
Vezi articolul