UPDATE Document greşit pus în dezbatere de minister, corectat după 5 zile: Modificarea ajutoarelor pentru calculatoare acordate elevilor, confundată cu noile reguli pentru Agenția de Programe Comunitare

752 de vizualizări
SURSA: edu.ro
UPDATE După semnalarea problemei de către Edupedu.ro, Ministerul Educației a publicat în mod corect documentele puse în dezbatere publică.
Un proiect de hotărâre de guvern pus greşit în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educaţiei a stat aşa cinci zile, fără ca cineva să sesizeze eroarea și să o corecteze. Este vorba despre actul care prevede schimbări în Legea pentru acordarea ajutorului financiar pentru elevii care vor să-şi cumpere calculatoare. Anunţul a fost publicat pe data de 21 februarie în transparenţă decizională pe site-ul Ministerului Educaţiei. Documentele ataşate, însă, conţineau prevederile unui alt proiect de HG, care prevedea modificări în hotărârea de înfiinţare a ANPCDEFP. Consultarea publică ar trebui să ţină 10 zile calendaristice, din care 3 au trecut deja.

Textul de pe site-ul Ministerului Educaţiei arăta că “În vederea consultării publice, în condiţiile art.7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, dar și a consultării preliminare interinstituționale, Ministerul Educaţiei Naţionale publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind modificarea Anexelor nr. 1 și 3 la Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1294/2004”.

SURSA: edu.ro

Documentele care însoțeau anunțul erau însă despre altceva. Este vorba despre proiectul de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 76/2005 privind înființarea Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Anunţul menţionează că propunerile pot fi trimise la o adresă de email în 10 zile de la publicare. Din 21 februarie au trecut deja 3 zile calendaristice.

În anul 2017 programul Euro 200, prin care se acordă un sprijin de 200 de euro elevilor din familii cu venituri reduse, a avut 7.346 beneficiari. Venitul maxim brut lunar pe membru de familie pentru care s-a acordat ajutorul financiar a fost de 150 lei.

Cât despre modificările aduse în HG pentru Agenţia pentru Programe Comunitare, şi acestea sunt puse în dezbatere publică, tot pe 21 februarie, dar cu documentele corecte.

SURSA: edu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu: Am stat să mă gândesc ce nu a fost bine în Legea 1. Nu a fost însoțită de o arhitectură de sistem, nu a fost însoțită de mecanisme care să poată face posibile acele schimbări. În proiectele de lege vom avea în egală măsură schimbări de proces și arhitectură de sistem

Legea 1 din 2011, actiuala legea a Educației Naționale aflată în vigoare, nu a fost însoțită de o arhitectură de sistem și de de mecanisme care să poată face posibile…
Vezi articolul
repartizare liceu 2020

Funcționari și oficiali din Ministerul Educației au semnat pentru acordarea ilegală de burse elevilor de liceu, iar acum trimit școlilor adrese că elevii “renunță” la bani și trebuie scoși din listele de beneficiari

Liceenii beneficiari ai bursei „Bani de liceu” sunt nevoiți să renunțe la sprijinul financiar dacă se află în imposibilitatea cumulării cu alte burse. Mai mulți elevi deja au făcut solicitări…
Vezi articolul
examen

Parlamentul European vrea noi reguli pentru a combate dependenţa digitală: Europarlamentarii sunt îngrijoraţi de impactul prelungit asupra sănătăţii minorilor şi vor mai multe cercetări cu privire la riscurile legate de serviciile online

Într-un raport adoptat marţi cu 545 de voturi ”pentru”, 12 ”împotrivă” şi 61 de abţineri, eurodeputaţii „avertizează asupra naturii care creează dependenţă a jocurilor online, a reţelelor sociale, a serviciilor…
Vezi articolul