DOCUMENT Inspectoratele cer școlilor de urgență lista cu elevii și profesorii care vor participa la Bac, Evaluarea Națională și pregătirea din 2-12 iunie. Paradoxul este că înscrierile pentru examene nu au început, iar profesorii vor fi de la alte școli

13.552 de vizualizări
Foto: captură youtube.com / Peter Camiciottoli
Inspectoratele școlare județene solicită școlilor, în regim de urgență, unele dând termen „până joi la ora 14”, să trimită lista cu elevii și profesorii care vor participa la Bac, Evaluarea Națională și pregătirea din perioada 2-12 iunie, potrivit documentelor obținute de Edupedu.ro.

Inspectoratele motivează graba prin apariția în Monitorul Oficial și intrarea în vigoare a Ordinului comun al ministrului Educației și cel al ministrului Sănătății, care deși au fost semnate pe data de 8 mai 2020, nici ministrul Monica Anisie sau vreun alt oficial din minister și nici ministrul Nelu Tătaru nu au anunțat că vor fi necesare aceste date într-un termen atât de scurt.

Edupedu.ro a scris încă de aseară despre acest Ordin, precum și despre prevederile din el.

Mai mult decât atât, listele cu elevii și cadrele didactice care vor participa la Evaluarea Națională și la Bacalaureat încă nu sunt cunoscute pentru că nici măcar nu au început înscrierile pentru aceste examene.

În plus, profesorii participă voluntar, dacă doresc, la examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională, nu obligatoriu, iar participarea lor nu va avea loc în școala proprie.

Potrivit regulilor în vigoare, profesorii sunt repartizați la alte școli decât cele la care predau, în perioada examenelor. În privința elevilor din alte promoții, aceștia nu s-au înscris încă la Bacalaureat.

Vedeți aici un clip demonstrativ despre distațarea fizică în școală pas cu pas.

FOTO: edupedu.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liceele pedagogice vor continua să formeze învățători, iar aceștia se vor putea angaja în învățământ ca suplinitori pentru doar 5 ani – amendament pe proiectul legii Educației. Au nevoie de diplomă de facultate în pedagogia învățământului primar pentru titularizare sau definitivare

Ministra Educației, Ligia Deca, a prezentat „o soluție“ la situația liceelor pedagogice, ca amenament la Comisia de Învățământ, în cadrul dezbaterilor de luni pe proiectul legii învățământului preuniversitar. Aceasta a…
Vezi articolul

INTERVIU Profesorii trebuie să fie mult mai informați decât elevii în privința drogurilor, altfel nu mai au nici o autoritate în fața lor / Într-un caz de suspiciune de consum de droguri, prima intervenție a profesorului trebuie să fie cu copilul pentru că responsabilitatea profesorului este în primul rând față de bunăstarea copilului, spune psihoterapeutul Bogdana Păcurari

“Pentru a putea recunoaște semnele unui elev care consumă droguri, un profesor ar trebui să fie instruit despre ce droguri există, cât de periculoase sunt, care sunt efectele asupra creierului…
Vezi articolul

DOCUMENT Cum vor colecta profesorii feedback obligatoriu de la elevi din clasa a V-a până la a XII-a, numai după ce se încheie mediile, ce rol au diriginții, ce se întâmplă cu raportul respectiv și cum poate fi folosit de conducerea școlii – metodologia de feedback aprobată de minister

Metodologia de colectare a feedback-ului asupra activității profesorilor, de la elevi, a fost aprobată prin Ordinul de ministru nr. 3.864 din 31.05.2021. Documentul a fost publicat de portalul sindicatului FSE…
Vezi articolul

Miruna Croitoru, președinta Consiliului Național al Elevilor: Declarațiile de meditații ale profesorilor să fie publice și să conțină numărul elevilor, nu și numele acestora

Președinta CNE Miruna Croitoru a declarat pentru DigiFM că nu susține declararea numelui elevilor pe formularele tipizate pentru declarațiile de interese ale profesorilor, formulare puse în dezbatere săptămâna trecută de…
Vezi articolul