Două „analize” privind proiectele de legi ale învățământului Deca, pe ordinea de zi a ședinței de joi a Guvernului

790 de vizualizări
Foto: gov.ro
Proiectele de legi ale învățământului nu vor fi prezentate „în primă lectură” în Guvern, așa cum se obișnuiește cu proiectele care urmează să fie adoptate în curând de Executiv, ci în locul acestora sunt două „analize”, potrivit Secretariatului General al Guvernului care a publicat ordinea de zi a şedinţei Guvernului, care se va desfășura joi, 9 martie.

Este vorba despre „analiza referitoare la proiectul de lege a învățământului preuniversitar” și „analiza referitoare la proiectul de lege a învățământului superior”. Analizele respective nu sunt publicate pe site-ul oficial, așa cum sunt proiectele de acte normative, memorandumurile și notele de fundamentare sau alte documente.

Potrivit surselor Edupedu.ro, este vorba despre proiectele de legi care vor fi prezentate de Ministerul Educației, dar este folosit termenul de analiză pentru că proiectele nu au avizele necesare pentru a intra pe ordinea de zi a ședinței. Decizia de a fi prezentate în Guvern, înainte de a primi avizele legale necesare, ar fi fost luată în coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR, conform surselor noastre.

Reamintim că proiectele de legi au fost publicate de Ministerul Educației pe 27 februarie și până pe 7 martie au mai putut fi trimise propuneri de modificare/completare.

La conferința de prezentare a proiectelor consolidate, ministra Ligia Deca declara că „aproximativ pe 8 martie ne dorim să pornească procesul de avizare interministerială în Guvern. Dupa adoptarea în Guvern a legilor Educației, acestea vor merge în Parlament și vor urma traseul democratic pentru dezbatere”.

Articol în curs de actualizare


1 comment
  1. 10 zile de dezbatere dintre care 3 sambate si duminici reprezinta o bataie de joc din partea ministerului, care pur si simplu nu a fost interesat ca profesorii sa isi spuna opinia, avizata, despre ce se propune sa devina invatamantul.
    Nu sunt sclavul ministerului sa citesc legi si sa fac conspecte in loc sa imi petrec timpul liber cu familia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Procedura de administrare a testelor Covid-19 pentru elevi e încă așteptată, la o săptămână după reluarea școlii după vacanța forțată – Ministrul Cîmpeanu: nefolosirea lor “ar fi un dezastru”

Ministerul Educației așteaptă de la Ministerul Sănătății o procedură pentru administrarea testelor noninvazive Covid-19 în școli, nefolosirea lor riscându-se “un dezastru”, a spus vineri ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu,…
Vezi articolul

Reprezentanții studenților cer autorităților române să sprijine studenții și profesorii refugiați din Ucraina și să le ofere programe și acces la învățământul superior românesc. ANOSR cheamă tinerii în fața ambasadei Ucrainei, joi seara, în semn de solidaritate

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită autorităților române să sprijine studenții și cadrele didactice care vor fi grav afectați de războiul din Ucraina și să le acorde…
Vezi articolul

Forumul Democrat al Germanilor din România: Am luat la cunoștință scrisoarea deschisă a profesorilor de la Colegiul Goethe adresată Președintelui României și luăm în serios îngrijorările acestora / „Nu este temă de discuție schimbarea statutului Colegiului German”, în sensul renunțării la predarea limbii germane ca limbă maternă

Președintele Forumului Democrat al Germanilor din România anunță că a „urmărit evoluția din ultimul timp a situației de la Colegiul German Goethe din București”, că a „luat la cunoștință și…
Vezi articolul