Elevii din Dolj vor susține Simulări la Evaluarea Națională 2022 și BAC 2022, organizate de Inspectoratul județean, în perioada 24-25 februarie

3.536 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
9.000 de elevi din Dolj sunt așteptați pe 24 și 25 februarie la simulări ale probelor scrise pentru Evaluarea Naţională 2022 şi pentru Bacalaureat 2022, înainte de simulările naţionale care vor fi în perioada martie-aprilie, scrie Gazeta de Sud.

Simularea Evaluării Naţionale şi simularea Bacalaureatului la nivelul judeţului Dolj se vor desfăşura doar în zilele de 24 şi 25 februarie. 9.000 de elevi din tot județul vor susține aceste simulări. Elevii de clasa a 8-a vor susține simularea la evaluarea națională la probele scrise la Limba şi literatura română şi matematică.

Liceenii de clasa a 12-a vor simula examenul de BAC, pentru proba scrisă la limba română şi la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie). Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj spune că simularea examenelor naţionale are scopul de a măsura nivelul de pregătire al elevilor, dar şi de a-i învăţa cu emoţiile examenului, fiind o promoţie care a făcut şcoala online şi câteva luni, scrie Gazeta de Sud.

Până acum și județele Brăila, Iași și Constanța au susținut simulări la aceste examene.

La nivel naţional, simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat se va desfăşura în perioada 28-31 martie (detalii aici). Pentru Evaluarea Naţională simulările se vor desfăşura în perioada 4-6 aprilie. Rezultatele simulărilor pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat vor fi comunicate pe 14 aprilie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii care anul acesta intră în clasa a IX-a la liceu nu vor da Bacalaureat bazat pe competențe, anunță ministrul Educației / Ei sunt prima generație care a dat Evaluarea Națională pe competențe și au avut până acum, din clasa pregătitoare, până la a VIII-a, curriculum bazat pe competențe

Prima generație de elevi care, de la intrarea în clasa pregătitoare până la a VIII-a, a învățat pe un curriculum bazat pe competențe, nu va avea, la finalul liceului, în…
Vezi articolul

Cursuri gratuite de latină și greacă veche pentru elevii de gimnaziu și liceu, organizate de Facultatea de Limbi Străine a Universității din București. Orele încep pe 7 octombrie și se țin online pentru elevii care nu sunt din Capitală

Elevii de gimnaziu și liceu pasionați de latină și greacă veche pot participa la cursuri gratuite de limbi clasice în fiecare sâmbătă, din 7 octombrie, organizate de departamentul de Filologie…
Vezi articolul

Programa disciplinei „Istoria evreilor. Holocaustul”, publicată în Monitorul Oficial. Elevii de clasa a XI-a vor putea face un e-book și audiobook cu conținuturi precum „Povestea unei personalități” / Recomandări pentru profesori

Programa disciplinei „Istoria evreilor. Holocaustul” a fost publicată în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului educației nr. 5.344 din 9 august 2023. Miercuri, Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor: Școala trebuie să-și ia rolul în serios, anume acela de a forma caractere, de a transmite valori / Salvați Copiii: 82% dintre elevi au asistat în calitate de martori la situaţii de bullying în şcoala în care învaţă

Robert Avram, președintele Consiliului Național al Elevilor, atrage atenția asupra rolului pe care ar trebui să îl aibă școala și profesorii în privința formării caracterelor elevilor. Semnalul de alarmă confirmă…
Vezi articolul