Elevii ucraineni refugiați pot continua cursurile online pe o platformă gratuită, în limba ucraineană. Platforma e avizată de Ministerul Educației și Științei din Ucraina  

1.429 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
O platformă online gratuită a fost dezvoltată de Liceul International de informatică Lumina împreună cu Liceul Meridian din Ucraina la începutul anului școlar 2021-2022. Acum, platforma vine în ajutorul elevilor nevoiți să fugă din calea conflictului militar din țara lor. Astfel, copiii pot continua să învețe în limba maternă, prin platforma avizată de ministerul Educației din Ucraina, se arată în comunicatul de presă al Liceului international de informatică.

Materialele video, prezentările și materialele suplimentare aferente întregului an educațional, la toate disciplinele, vor fi disponibile pentru elevii ucraineni conform programelor avizate de Ministerul Educației și Științei din Ucraina, la începutul anului școlar 2021-2022. Acumelevii ucraineni au acces acum la platforma online dezvoltată de acest Liceul Meridian din Ucraina și Liceul Internațional de informatică și avizată de Ministerul Educației și Științei din Ucraina. 

Cum poate fi accesată platforma?

Pentru a putea beneficia de această ofertă gratuită de învățământ la distanță, elevii ucraineni pot accesa site-ul, unde aleg „order a consultation” și apoi anul de studiu în care se află.

Elevii care vor să continue studiile pot apela numărul de telefon 0630709919, la care vor primi toate informațiile de care au nevoie, totul fiind în limba ucraineană.

“Prin acest proiect oferim educație și speranță tuturor elevilor ucraineni, indiferent de locul unde se află. Platforma online dezvoltată de partenerul nostru din Ucraina, Liceul Meridian, oferă acces gratuit tuturor elevilor care își doresc să îți continue studiile în limba ucraineană. Este o platformă avizată de Ministerul Educației și Științei din Ucraina și oferă toate materialele de care elevii au nevoie în procesul educațional. Avem convingerea că fiecare dintre noi putem da o mână de ajutor celor care suferă astăzi din cauza acestui război iar noi, la Lumina Instituții de Învățământ am decis să oferim un sprijin direct elevilor ucraineni punându-le la dispoziție această platformă online gratuită. Educația trebuie să triumfe în fața războiului”, a declarat directorul general al Liceului internațional de informatică, Lumina, Fatih Goktas. 

Foto: © Vitaliy NazarenkoDreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Legea care ar fi permis folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolilor şi în afara orelor de program “are un caracter neclar şi imprecis în privinţa modalităţii în care se realizează acest drept de a folosi”, arată Curtea Constituțională, în motivare, după ce a declarat-o neconstituțională

Curtea Constituţională a publicat motivarea deciziei prin care practic respinge modificarea Legii educației fizice și sportului care ar fi permis elevilor accesul liber în curtea școlii și în bazele sportive școlare…
Vezi articolul

Ultimatum dat de sindicatele din Educație partidelor politice, să spună public dacă susțin un acord pentru profesori, după ce premierul și Guvernul “au mințit”: Știm cu toții că pentru un militar de carieră cuvântul dat și onoarea sunt cele mai de preț lucruri

Trei sindicate din Educație solicită partidelor din coaliția de guvernare “să declare public dacă susțin sau nu învățământul românesc, având în vedere refuzul Prim-ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă, de a…
Vezi articolul

Liderul sindical Marius Nistor, la intrarea în negocieri cu ministrul Muncii: E o diferență enormă între ce am solicitat și ce a oferit guvernul. Am cerut inițial majorarea salariilor profesorilor cu 60%, am ajuns la 25%. Ce vreți să mai lăsăm? Nu putem să ne batem joc de ei

Liderul sindicatului din învățământ Marius Nistor a declarat la intrarea în negocieri cu ministrul Muncii, în a șasea de grevă generală a profesorilor din România, că „e o diferență enormă…
Vezi articolul

Elevii olimpici care dau sau nu Evaluarea Națională, la alegerea lor, se pot înscrie la liceu până la data de 1 septembrie, anunță Sorin Cîmpeanu / Avantajul este că ei sunt înmatriculați peste numărul maxim de elevi în clasă, deci nu iau locul nimănui, spune ministrul

Elevii olimpici care dau sau nu Evaluarea Națională 2022 se pot înscrie la liceu prin depunerea unui dosar la inspectoratul școlar până la data de 1 septembrie, anunță ministrul Educației,…
Vezi articolul