Evaluări Naționale la toate clasele primare, din septembrie, au fost anunțate de ministra Educației din Franța: Rezultatele vor fi întoarse către profesori ca să-și adapteze tacticile pedagogice mai bine la copii

10.523 de vizualizări
Evaluarea Națională 2020
Foto: Pixabay.com
Toți elevii din clasele Pregătitoare – a IV-a din Franța vor da în fiecare an Evaluări Naționale, a anunțat ministra Educației din Franța marți la conferința tradițională de presă dinainte de începerea noului an școlar.

În plus, și elevii de clasa a VI-a și a VIII-a vor avea evaluări naționale în anul școlar 2024-2025, pentru școlile care s-au înscris voluntar la pilotare.

„Evaluările Naționale vor fi generalizate la școala primară – toți copiii vor avea testări, introducem deci și la clasa a II-a și la clasa a IV-a. Sunt instrumente prețioase pentru profesori căci completează testele profesorilor de la clasă. Ca toți elevii să progreseze trebuie să cunoaștem precis ce au achiziționat și nevoile lor și să punem în aplicare pedagogii diferențiate”, a anunțat Nicole Belloubet.

Ministra demisionară a continuat: „Evaluările sunt prețioase, din nou, pentru că rezultatele vor fi analizate și întoarse către profesori ca să se adapteze realității elevilor lor, să-i cunoască mai bine, să-și adapteze tacticile pedagogice mai bine la copii”.

Până acum, evaluările naționale în Franța se administrează la ciclul primar doar la clasa pregătitoare, CE1 (clasa I) și CM1 (clasa a III-a – din 2023). Evaluări naționale mai dau și elevii de clasa a V-a și a IX-a (care este mai mult un test de orientare). Din septembrie 2023, Franța a extins Evaluările naționale anuale și la clasa a VII-a.

Sindicatul SNUipp, care adună 160.000 de membri profesori de ciclu primar, a făcut recent apel la profesori să nu administreze testările.

  • „Aceste evaluări nu sunt utile pentru profesori”, spune Guislaine David, „și, mai presus de toate, vor duce la presiuni care vor reduce libertatea de predare”, potrivit FranceInfo, a notat Edupedu.ro marți dimineață.
  • Sindicatul cheamă profesorii la grevă marți, 10 septembrie, „pentru a protesta împotriva acestor evaluări naționale și, mai ales, pentru a cere o altă politică educațională”. „Evaluările naționale sunt cheia de boltă a unei politici educaționale nocive pentru elevi”, denunță secretarul general al SNUipp.

Educația din Franța se află pentru prima dată în istorie fără ministru plin înainte de începerea cursurilor elevilor. G4Media.ro a scris luni despre criza politică din Franța care se adâncește, după ce președintele Macron a respins un guvern al stângii care vrea destituirea șefului statului. După alegerile din iulie, Macron nu a inițiat niciun fel de consultări, pentru a asigura o stabilitate pe timpul Jocurilor Olimpice de la Paris. Noi discuții au început marți, conform G4Media.

Citește și:
VIDEO LIVE Ministra demisionară a Educației din Franța anunță măsurile pentru noul an școlar: Rescriem programele școlare la Franceză și Matematică pentru grădiniță și clasele P-II / Pilotăm în 200 de școli interzicerea telefoanelor pentru elevi
Îngrijorări în Franța înainte de începerea anului școlar, fără ministru plin la Educație. Sindicatele: Nu am mai pățit asta niciodată / Ministra demisionară Belloubet organizează marți conferință de presă

2 comments
  1. Pe scurt – nu contează că ăla nu învață nimic și că nu-l interesează, tot profesorul va fi de vină. Nu contează că de la el pricep 200 de copii, sunt ei buni, dacă nu pricepe al 201-lea e profesorul slab.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Vânzarea băuturilor energizante către minori va fi interzisă, prevede un proiect de lege inițiat de președintele interimar al Camerei Deputaților / Amenzi de până la 3.000 de lei sau chiar suspendarea activității între 10 și 30 de zile

Deputatul PSD Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților, a depus, luni, un proiect legislativ care interzice vânzarea băuturilor energizante către minori. Amenzile merg până la 3.000 de lei și…
Vezi articolul

BREAKING Noi semnături în susținerea celor 100 de intelectuali numiți de Cîmpeanu „grup de interese” după ce i-au propus sa modifice legile educației și să prelungească dezbaterea. Se alătură academicianul Eugen Simion și peste 50 de profesori universitari și din preuniversitar

Academicianul Eugen Simion susține împreună cu peste 50 de profesori scrisoarea celor 100 de intelectuali calificați de ministrul Educației Sorin Cîmpeanu drept “grup de interese”, după ce au propus modificarea…
Vezi articolul

Piesa “Zonă minată”, a Teatrului pentru copii “Gong” din Sibiu, în premieră la Festivalul Național de Teatru din București / Dramaturgul Mihaela Michailov: Educația prin artele performative este una dintre cele mai transformatoare forme de cunoaștere

Teatrul pentru Copii şi Tineret “Gong” Sibiu va prezenta joi premiera spectacolului “Zonă minată” în regia Simonei Ţăruş, la Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu” din Bucureşti, în cadrul Festivalului Naţional de…
Vezi articolul