EXCLUSIV Cine face parte din Comisia de tăiat hârtii, aflată în prima ședință: profesori, inspectori, ONG-uri și președintele ARACIP

11.974 de vizualizări
“Comisia de tăiat hârtii” în învățământul preuniversitar s-a reunit la Ministerul Educației, unde se desfășoară prima sa ședință, prezidată de ministrul Monica Anisie. Grupul de lucru pentru debirocratizarea școlilor are 32 de membri, potrivit informațiilor obținute de Edupedu.ro. Pe lista de prezență la ședința care este în desfășurare se află și președintele ARACIP, Șerban Iosifescu, Horia Corcheș – profesor, Claudia Chiru – învățătoare, lideri sindicali de la FSLI și FSE Spiru Haret, Laura Greta Marin – președintele Asociației Human Catalyst sau Daniela Vișoianu – președinte Coaliția pentru Educație.

Precizăm că membrii grupului nu au fost anunțați oficial nici astăzi, în ziua primei întâlniri, deși ministrul Monica Anisie a anunțat debirocratizarea ca obiectiv al mandatului său încă de la preluarea conducerii Ministerului și a declarat, pe 15 noiembrie, “am semnat ordinul prin care vreau ca munca dumneavoastră să fie eficientă și centrată pe elev! O comisie alcătuită din persoane din toate mediile educaționale va ‘tăia hârtiile’ care vă îngreunează munca!

Potrivit surselor Edupedu.ro, Monica Anisie a declarat, în deschiderea ședinței “Comisiei de tăiat hârtii” din educație, că astăzi se vor stabili obiectivele, calendarul și modul de lucru.

Ședința Comisiei pentru debirocratizarea activității didactice a început la 15:00 și este programată să se încheie la 17:00, când ministrul a anunțat o declarație de presă.

Componența grupului de lucru pentru debirocratizarea învățământului preuniversitar, convocat astăzi în prima ședință:

Ștefan Apăteanu Adrian – președinte Asociația Edu Apps
Marius Badea – profesor la Colegiul Economic Virgil Madgearu din Târgu Jiu
Marius Nistor – președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret (FSE)
Daniela Bogdan – inspector general în Ministerul Educației
Rodica Brănișteanu – educatoare la ‘Grădinița cu povești’ din Bistrița
Vasile Brașovanu – formator la Fundația Seeding Knowledge
Claudia Chiru – profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială nr. 195 din București
Horia Corcheș – profesor la Colegiul Național Onisifor Ghibu din Cluj-Napoca
Oana Dimofte – fondator Educație Privată
Adrian Doxan – profesor la Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița
Luisa Cerasela Drăgoi – Educatoare la Grădinița nr. 97
Monica Halaszi – profesor la Colegiul Național Liviu Rebreanu din Bistrița
Șerban Iosifescu – președintele ARACIP
Laura Greta Marin – președintele Asociației Human Catalyst
Romica Marin – director Școala Gimnazială nr. 49 din Cartojani
Elena Maria Marin – director Liceul Teoretic C.A. Rosetti din Vidra
Andreea Laura Martinescu – profesor la Școala Gimnazială Sfânta Maria din Timișoara
Mihai Mihăescu – profesor la Colegiul Național Alexandru Odobescu din Pitești
Steluța Iuliana Mitrea – Inspector școlar general adjunct la ISJ Ialomița
Nicoleta Neagu – consilier școlar în CJRAE Bacău
Costin Negrii – profesor Școala Gimnazială nr. 49 din București
Marilena Nuță – profesor la Școala Gimnazială I.G. Duca din București
Anca Denisa Petrache – director Direcția Generală Învățământ Secundar Superior și Educație Permanentă
George Adrian Purcaru – vicepreședinte FSLI
Mara Luana Rauca – profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială nr. 183 din București
Silviu Roșioru – profesor la Școala Gimnazială Costache Grigore Șuțu din Sutești
Horia Savu – profesor la Școala Fridolin
Eugen Stoica – inspector general în Direcția Generală Învățământ Secundar Superior și Educație Permanentă
Florica Stoica – profesor la Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz Sfânta Maria din București
Traian Șăitan – inspector general la Direcția Generală de Educație Timpurie, Învățământ Primar și Gimnazial
Mayla Iulia Vârtic – director general la Direcția Generală Minorități și Relația cu Parlamentul
Daniela Vișoianu – președinte Coaliția pentru Educație

Monica Anisie: “Comisia de tăiat hârtii” va face un raport, iar decizia finală – împreună cu partenerii de dialog social

În cursul dimineții, ministrul Educației a declarat că grupul de lucru care se reunește astăzi va strânge toate propunerile privind debirocratizarea din învățământul preuniversitar, va face un raport, iar decizia finală privind documentele la care se va renunţa va fi luată împreună cu partenerii de dialog social, transmite Agerpres.

Comisia de tăiat hârtii este “un grup de lucru cu profesori din toate mediile, pornind de la învăţământul preşcolar şi până la cel liceal, pe de o parte, deci cei care suportă consecinţele hârtiilor şi, de cealaltă parte, sunt cei din Ministerul Educaţiei, inspectoratele şcolare, directori de unităţi de învăţământ”, a afirmat Anisie, prezentă în cursul dimineții la un eveniment organizat de FSLI.

“Aceştia vor colecta toate propunerile şi vor identifica ce presupune să renunţi la o anumită hârtie. Nu aş vrea să pronunţ eu ce hârtie că imediat se va spune – a zis ministrul că trebuie să se taie cutare lucru, nu pronunţ că nu vreau să influenţez, dar ei vor face un raport, îl vor prezenta ministrului şi împreună cu partenerii noştri de dialog social vom lua decizia, prin ordin de ministru. Vom interzice exact cum am făcut şi cu reducerea numărului de comisii în şcoli – în Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar am prevăzut din cele 24 de comisii numai cele 7 care sunt acum”, a precizat Monica Anisie, citată de Agerpres.

Ministrul a adăugat că, după ce a fost redus numărul de comisii în unităţile de învăţământ preuniversitar, “au inventat colegii subcomisii”, precizând că probabil ar trebui interzisă şi constituirea de subcomisii la nivel de unitate de învăţământ.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Ministrul Educației, Ligia Deca, dialog în contradictoriu cu primarul din Slobozia Conachi. Primar: Școala nu a fost afectată de inundaţii, poate vreţi să mergem la o familie, două / Deca: Ştim că nu a fost afectată, am venit să discutăm unde e bine să mergem

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a vizitat luni Școala gimnazială din Slobozia Conachi, localitate din judeţul Galaţi grav afectată de inundaţii. Primarul localităţii i-a spus ministrului că unitatea de învăţământ nu…
Vezi articolul

Școlile să nu mai fie responsabile pentru dosarele sociale ale elevilor, accesul la liceu pentru elevii care nu au luat nota 5 la Evaluarea Națională să fie limitat, printre propunerile profesorilor, elevilor și părintilor pentru creșterea participării școlare și la Evaluarea Națională – raport

Eliminarea responsabilității școlii în realizarea dosarelor sociale ale elevilor, demers care suprasolicită si supraîncarcă personalul școlii, în detrimentul activităților educaționale și limitarea accesului la liceu pentru elevii care nu au…
Vezi articolul