FOTO/VIDEO „FutureLabs” și „Moara de plastic” – proiecte de educație și protecția mediului pentru școli și comunitățile rurale din Ținutul Buzăului / Cum funcționează 

208 vizualizări
Sursa: Asociația “Ținutul Buzăului”
Un proiect la care lucrează asociația care gestionează Geoparcul „Ținutul Buzăului” este „FutureLabs”. Deja câteva sute de copii din școlile din comunele Colți, Scorțoasa și Tisău beneficiază de laboratoare moderne pentru științele naturii. Iar în prezent sunt în lucru încă două – unul în Berca, iar al doilea în Colelia, o localitate din județul Ialomița.

„Mergem în școli din comunități și facem laboratoare de științe ale naturii pentru copii, cu echipamente pe care nu le au nici la oraș: microscoape, lupe digitale, senzori de măsurare a calității aerului, tot felul de secțiuni subțiri. Deci intri într-un FutureLab și ești într-un laborator așa cum ar trebui să fie. Tocmai ca să ajutăm copiii să învețe sau să se atașeze de partea de mediu și de natură. Astea sunt laboratoare pe care le folosesc la biologie, fizică, chimie. Uneori, dacă facem și biblioteci în cadrul lor, cum am făcut de două ori, se fac și ore de engleză și de română acolo, deci devine un spațiu foarte multifuncțional, ca să zic așa”, spune Răzvan-Gabriel Popa, managerul Geoparcului UNESCO, într-un interviu pentru G4Media.ro/ENTR.

Vezi materialul multimedia complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like