Gândire critică versus inteligență emoțională – filosoful Sorin Costreie și psihologul Dragoș Iliescu în dialog la Universitatea din București

1.872 de vizualizări
Gândirea critică și “inteligența emoțională” în raport cu informațiile care ne distorsionează realitatea – cum procesăm informațiile, din punct de vedere rațional și emoțional? Cum decidem ce este adevărat sau fals? Cum identificăm informațiile care distorsionează adevărul și ce facem cu ele?
  • Universitatea din București organizează miercuri, 20 martie, conferința „Fake news” – o abordare rațională versus o abordare emoțională, cu filosoful Sorin Costreie și psihologul Dragoș Iliescu.

Filosoful Sorin Costreie și psihologul Dragoș Iliescu invită publicul la dialog despre gândire critică și inteligență emoțională în raport cu informațiile care ne distorsionează realitatea. Conferința va avea loc în Aula Magna a Universității din București, începând cu ora 18:00.

Evenimentul este dedicat atât specialiștilor, cât și publicului larg, iar accesul la eveniment este gratuit. Universitatea precizează că persoanele interesate să participe la conferință trebuie să își rezerve locul completând următorul formular.

Sorin Costreie, doctor în filosofie, este prorector al Universității din București și conferenţiar la Departamentul de Filosofie Teoreticӑ din cadrul Facultății de Filosofie a UB. Specializat în filosofia limbajului, filosofia matematicii şi logică filosofică, a desfăşurat activităţi de cercetare de lungă durată în Italia, Germania, Spania, SUA şi Canada, iar interesele sale de cercetare se îndreaptă către logică, filosofia științei, metafizică, epistemiologie, gândire critică și istoria filosofiei.

Dragoș Iliescu este un reputat specialist în psihologie aplicată, cu precădere în evaluarea psihologică și comportamentală, psihologia muncii, organizațională și psihologia consumatorului, cu o solidă activitate academică, o bogată experiență practică și cu o largă recunoaștere în comunitatea internațională de specialitate.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În școlile din rural merg profesori care nu au cea mai bună pregătire, iar la școlile de la orașe, care oricum sunt performante, rămân cei mai buni profesori. Până când nu se va schimba această paradigmă de distribuire a resursei umane în sistem, nu se va schimba acest ecart dintre rezultatele elevilor din rural și urban – Luciana Antoci, ISJ Iași

Inspectorul general școlar Iași, Luciana Antoci, a atras atenția că diferențele la Evaluarea Națională dintre notele elevilor de la sate și ale celor de la școli din mediul urban este…
Vezi articolul

Pricopie, rector SNSPA: „Încălzirea globală, factorii de risc pentru sănătatea publică, săracia și accesul la resurse de bază, extremismul, corupția, traficul de persoane”, printre temele de la conferința Global Leadership for the 21st Century, organizată de ONU

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, participă astăzi și mâine la conferința “Global Leadership for the 21st Century”, organizată de Biroul Națiunilor Unite de la Geneva, se arată într-un comunicat de presă…
Vezi articolul