Gândire critică versus inteligență emoțională – filosoful Sorin Costreie și psihologul Dragoș Iliescu în dialog la Universitatea din București

1.854 de vizualizări
Gândirea critică și “inteligența emoțională” în raport cu informațiile care ne distorsionează realitatea – cum procesăm informațiile, din punct de vedere rațional și emoțional? Cum decidem ce este adevărat sau fals? Cum identificăm informațiile care distorsionează adevărul și ce facem cu ele?
  • Universitatea din București organizează miercuri, 20 martie, conferința „Fake news” – o abordare rațională versus o abordare emoțională, cu filosoful Sorin Costreie și psihologul Dragoș Iliescu.

Filosoful Sorin Costreie și psihologul Dragoș Iliescu invită publicul la dialog despre gândire critică și inteligență emoțională în raport cu informațiile care ne distorsionează realitatea. Conferința va avea loc în Aula Magna a Universității din București, începând cu ora 18:00.

Evenimentul este dedicat atât specialiștilor, cât și publicului larg, iar accesul la eveniment este gratuit. Universitatea precizează că persoanele interesate să participe la conferință trebuie să își rezerve locul completând următorul formular.

Sorin Costreie, doctor în filosofie, este prorector al Universității din București și conferenţiar la Departamentul de Filosofie Teoreticӑ din cadrul Facultății de Filosofie a UB. Specializat în filosofia limbajului, filosofia matematicii şi logică filosofică, a desfăşurat activităţi de cercetare de lungă durată în Italia, Germania, Spania, SUA şi Canada, iar interesele sale de cercetare se îndreaptă către logică, filosofia științei, metafizică, epistemiologie, gândire critică și istoria filosofiei.

Dragoș Iliescu este un reputat specialist în psihologie aplicată, cu precădere în evaluarea psihologică și comportamentală, psihologia muncii, organizațională și psihologia consumatorului, cu o solidă activitate academică, o bogată experiență practică și cu o largă recunoaștere în comunitatea internațională de specialitate.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara Iuliana Șerban: Acolo unde părinții eșuează, ar trebui să intervină școala, dar ne așteptăm să vină superoameni care să trăiască doar din vocație. Ei bine, nu prea există superoameni / Op Ed

Sistemul de educație este atât de complex încât este aproape imposibil de făcut o analiză cuprinzătoare a interdependențelor din interiorul lui și a lanțului cauzal generator de disfuncționalități. Voi încerca…
Vezi articolul

OFICIAL Sancțiuni pentru profesori și directori, grupurile antibullying din școli se desființează și apar comisii – prevederi din procedura privind violența școlară / Documente utile pentru identificarea, raportarea și monitorizarea unui caz

Procedura de management a cazurilor de violență școlară a fost publicată în Monitorul Oficial. Procedura conține descrierea cazurilor de violență școlară, exemple de măsuri de sprijin și documente utile școlilor,…
Vezi articolul

România, pe locul 6 în lume cu trei medalii de argint și una de aur, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2023 / Profesorul coordonator Mihai Bălună: Rezultatul este important pentru că el continuă tradiția foarte bună din ultimii ani

Elevele românce participante la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) 2023, organizată în Slovenia, au obținut trei medalii de argint și una de aur, potrivit rezultatelor anunțate de organizatori.…
Vezi articolul