Germania: Elevii – obligați să poarte masca tot timpul la școală în Renania de Nord-Westfalia, unde noul an a început miercuri, în condiții de caniculă

2.244 de vizualizări
Ghidul pentru gimnaziu și liceu
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Noul an școlar a început, miercuri, și în cel mai populat stat german, Renania de Nord-Westfalia. Este singurul land german care îi obligă pe elevi să poarte mască tot timpul, inclusiv în timpul orelor, iar aceștia au fost nevoiți să participe astfel la cursuri în condiții de caniculă, după cum relatează Deutsche Welle.
  • În Germania, educația este descentralizată, iar școala începe diferit, de la un land la altul. Primul stat care a deschis școlile pentru noul an a fost Mecklenburg-Pomerania Inferioară, în urmă cu o săptămână și jumătate.

DW precizează că Renania de Nord-Westfalia este al șaselea stat german unde reîncepe școala, după o vacanță de vară de șase săptămâni și jumătate, dar este singurul stat unde există obligativitatea ca elevii să poarte mască tot timpul. În alte state, există obligația de a purta mască, dar numai pe holuri și în alte spații comune și doar punctual (la nivelul unor școli sau zone) în clasă.

În Renania de Nord-Westfalia:

  • măsura nu se aplică, totuși, copiilor de școală primară, iar profesorii pot să-și scoată masca dacă se află la o distanță mai mare de 1,5 metri de elevi.
  • obligativitatea măștii este valabilă până la sfârșitul lunii august, cu posibilitatea de prelungire
  • începerea orelor a fost decalată așa încât să se evite aglomerarea accesului în școli
  • au fost introduse 1.000 de autobuze școlare, pentru a ajuta la distanțarea socială

Premierul local, Armin Laschet, a insistat că măsurile mai stricte sunt necesare în contextul epidemiei: “Trebuie să fim foarte precauți în aceste vremuri”, a spus el.

Redeschiderea școlilor în acest land vine în contextul unei noi creșteri a numărului de cazuri în Germania: miercuri, Institutul Robert Koch a anunțat 1.226 noi cazuri, cel mai mare număr din mai încoace.

Săptămâna trecută, două școli din primul stat unde a reînceput școala, Mecklenburg-Pomerania Inferioară, au fost închise din cauza apariției unor cazuri punctuale de Covid-19.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Danemarca reia examenele orale și predarea cu prezență fizică în universități, pe 27 mai, și redeschide muzeele, teatrele și cinematografele – decizie a guvernului și a tuturor partidelor parlamentare

Guvernul și partidele politice parlamentare din Danemarca au decis pe 20 mai 2020 să accelereze procesul de redeschidere a societății și să redeschidă instituțiile culturale reprezentate de muzee, teatre, galerii…
Vezi articolul

Școlile se închid din nou primele, iar învățământul românesc, nepregătit pentru trecerea în online, este “în colaps” – World Vision România / Organizația avertizează: Vacanța de 2 săptămâni “nu poate fi recuperată”

“Vacanța aceasta de două săptămâni cu posibilitate extrem de mare de prelungire nu poate fi recuperată, așa cum nu pot fi recuperate pierderile de materie din martie 2020 până acum”,…
Vezi articolul