Golf și manele. Un președinte în derivă

1.676 de vizualizări
Cristian Pantazi / Foto: Arhiva personală

Penibilul instantaneu foto din Times Square a luat locul tradiționalei fotografii cu președintele SUA, râvnită de orice președinte român care merge la ONU. Sorinel Puștiu în locul lui Joe Biden, ăsta da bilanț. Poza e oarecum inadecvată, în locul banalului costum cu cravată bleu ar fi mers perfect papionul negru de gală, asortat la un smoching.

Sursă foto: Facebook.com – Sorinel Puștiu

Apropo, agenda publică de până acum a vizitei președintelui la New York ne arată că șeful statului nu și-a făcut timp pentru o întâlnire cu diaspora românească din SUA, așa cum e cutuma la astfel de vizite întinse pe câteva zile.

Toată gesticulația publică a președintelui Iohannis din ultima perioadă indică un operator politic fără busolă, în derivă. Gesturile sale sunt deseori de neînțeles, agenda e perfect paralelă cu interesul public.

Însuși proiectul ”România Educată” e un eșec. Mari specialiști în domeniu precum Mircea Miclea ori Lazăr Vlăsceanu au distrus proiectul și au demonstrat că e nociv pentru elevi, iar ministrul Sorin Cîmpeanu nu știe cum să-l mai amâne. Să nu uităm, e ministrul pe care însuși Iohannis l-a cerut la negocierile cu USR PLUS și UDMR, ca garanție pentru ”România Educată”, după cum a dezvăluit Ludovic Orban.

Editorialul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Învățământul primar

Naveta copiilor din București spre școlile din Ilfov – nestingherită de scenariul roșu din Capitală. Prefectul de Ilfov: Sunt 3 școli în scenariul roșu, DSP nu a tras un semnal de alarmă / Orban: Va trebui să adoptăm o legislație referitoare la arealul metropolitan

Sute de elevi din București continuă să meargă în fiecare dimineață la școală sau la grădiniță, la cursuri față în față, deși în Capitală toate școlile sunt închise de marți,…
Vezi articolul

Theodor Georgescu, filolog: Limba latină ar trebui reintrodusă ca probă opțională de Bacalaureat pentru elevii de la uman / Cum poate fi, de exemplu, economia mai relevantă decât limba latină pentru specializarea de filologie?

Reintroducerea limbii latine ca probă opțională la examenul de Bacalaureat ar trebui să fie prevăzută în actualele proiecte ale legilor educației, susține Theodor Georgescu, filolog clasicist, conferențiar al Facultății de limbi…
Vezi articolul

ANALIZĂ Anul acesta, ultima medie de admitere la 10 colegii tehnice este peste 8, după ce în 2021 s-a intrat cu medii de 3 și 4 / În urmă cu 4 ani, ultima medie de intrare de la aceste licee tehnologice era mai mare decât cea obținută la Bacalaureat 2022

Rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea la liceu anul acesta arată situații în care elevi cu media peste 8 au intrat la licee tehnice sau colegii tehnologice, unde anul trecut, media…
Vezi articolul