În prima zi a campaniei electorale Ministerul Educației repune în dezbatere proiectul burselor de minimum 150 de lei pentru elevi, pe care l-a pus în dezbatere și în februarie 2020, când guvernanții se pregăteau de anticipate

2.144 de vizualizări
Foto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com
Cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, care se acordă elevilor în anul şcolar 2020 – 2021 va fi de 150 de lei, prevede un proiect de hotărâre de Guvern pus în dezbatere pentru a doua oară de Ministerul Educației. Același proiect fusese propus și la începutul lunii februarie 2020, moment în care pe scena politică se discuta despre declanșarea alegerilor anticipate. Repunerea în dezbatere a proiectului are loc pe 28 august, prima zi a campaniei electorale pentru alegerile locale.

Actualul proiect este identic cu cel din februarie și prevede că “în anul școlar 2020-2021, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, este de 150 lei”.

“Bursele se alocă din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar de stat, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.

Autorităţile deliberative ale administraţiei publice locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, în funcţie de posibilităţile financiare ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale”, se mai arată în proiect.

În nota de fundamentare se arată că impactul bugetar asupra bugetelor locale pe anul în curs ar fi de 11,6 miliarde lei, iar pentru anul viitor, 2021, de 35 de miliarde de lei.

Reamintim că același proiect fusese pus în dezbatere la începutul lunii februarie 2020, în momentul în care discuția politică dominantă în România era declanșarea alegerilor anticipate.

Repunerea în dezbatere a acestui proiect are loc în prima zi de campanie electorală pentru alegerile locale. Tot în debutul campaniei Guvernul a aprobat o hotărâre de Guvern prin care acordă elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale de Bac și Evaluarea Națională premii în bani.

Foto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Echipa română Autovortex, care susține că reprezintă România în competiții internaționale, a pus pe robotul de concurs căciula rusească cu însemnele URSS, după ce organizatorii de la Sankt Petersburg le-ar fi interzis să afișeze tricolorul / Coordonatorul echipei susține că altcineva ar fi pus căciula pe robot – FOTO

Echipa română Autovortex a pus căciula rusească cu însemnele URSS pe robotul lor, pe care l-au adus la competiția regională de la Sankt Petersburg, unde a fost singura echipă străină…
Vezi articolul