Inflație de cadre cu școală la SRI abonate la sinecuri bine plătite la stat

1.887 de vizualizări
SRI / Foto: Facebook SRI
Foto: Facebook.com – SRI
Cazul Elenei Petrașcu – numită recent secretar general la Ministerul Economiei, după ce a mai fost în nenumărate funcții publice, care i-au adus chiar și 600.000 de lei pe an – nu este singular. „Mobilitatea în funcţia publică” li se aplică mai multor astfel de funcționari. Toţi au însă un lucru în comun: au absolvit un master la Academia Națională de Informații a SRI sau sunt absolvenți ai Academiei Naționale de Informații şi câştigă sume importante de la stat.

Capturarea politicii de către servicii secrete şi militari nu este nicăieri în regiune atât de mare ca în România, unde procesul a dus la o accentuată contra-selecţie, împingând la vârf doar holograme – oameni vulnerabili şi dispensabili, ce nu pot avea o carieră fără protecţia epoleţilor, uniţi într-o francmasonerie a sfertodocţilor şmecheri”, notează Sorin Ioniţă de la Expert Forum într-un comentariu pe contributors.ro.

Elena Petrașcu este o obișnuită a funcțiilor de conducere la stat, fie în ministere, fie în companiile cu capital de stat.

Elena Petraşcu e absolventă a Facultăţii de Drept (1995) şi a Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” (2010), potrivit Adevărul. Ultimul său job a fost la Portul Constanța, unde a fost președinte al Consiliului de Administrație începând cu 2018.

A fost dată afară în aprilie 2021 de ministrul Transporturilor de la acel moment, Cătălin Drulă, după ce două rapoarte ale Corpului de control, precum și o decizie în primă instanță aratău că numirea sa a fost făcută în urma unor vicii procedurale. În februarie 2021, ea fusese dată afară și de Stelian Ion din funcția de secretar general al Ministerului Justiției, funcție în care fusese numită de predecesorul acestuia, Cătălin Predoiu, în 2020.

Citește ancheta integrală pe G4Media.ro.

1 comment
  1. Pai ce va asteptati sa lucreze la privat pe salarii mizere sau prin alte joburi la stat de 2 lei, astia de la “informatii” au dus-o intotdeauna bine atat in epoca de aur cat si in cea de acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pregătirea olimpicilor internaționali rămâne subfinanțată, atrag atenția mai mulți profesori. Ministerul Educației acordă câte 100 de lei per participant, din bugetul propriu, pentru taberele celor mai performanți elevi, fără o reglementare exactă pentru aceste fonduri

Finanțarea pentru pregătirea olimpicilor internaționali ai României este făcută de Ministerul Educației la un nivel derizoriu, după cum semnalează mai mulți profesori consultați de Edupedu.ro. Aceștia mai spun că cei…
Vezi articolul

EXCLUSIV „Naturopatul” Cristian Răchitan, prezentat drept „medic specializat în SUA”, adus de profesori și directori în școli și facultăți în fața a sute de elevi și studenți / Întrebat de studii și de dreptul de practică: „M-am pensionat. Tot ce conferențiez eu este privat și te rog frumos să nu mă mai suni niciodată”

Întâlnire a elevilor de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” (CNMVB) din București cu o persoană prezentată drept medic, care le-a vorbit despre levitație, dar și despre cum destinul lor ar…
Vezi articolul
tablete, metode de trișare

Experiența școlii online pentru copiii din minoritățile naționale: probleme majore în comportamentul Ministerului, în asigurarea materialelor didactice și a instruirii digitale, plus sărăcie și lipsa tehnologiei – raport oficial

Școala online, care a luat locul școlii tradiționale din cauza pandemiei, a funcționat “cu rezultate bune” pentru minoritățile naționale, la modul general, dar, detaliat, a pus probleme majore din mai…
Vezi articolul

Numărul dispozitivelor digitale a crescut puțin în familii, în timpul școlii la distanță din primăvară / Tot telefonul rămâne instrumentul preferat / Copiii au petrecut pe Internet aproape de două ori mai mult decât pentru școala online – raport KiDiCoTi

Trecerea de la predarea față în față la școala online, în primăvară, nu a însemnat o creștere semnificativă a dispozitivelor digitale în familiile elevilor, unde tot telefonul rămâne instrumentul preferat,…
Vezi articolul