Înscrierile pentru noi membri în Boardul Copiilor, deschise până pe 21 mai, anunță UNICEF / 15 adolescenți de 12-16 ani, din orice parte a țării, sunt așteptați să contribuie la luarea deciziilor care îi privesc

371 de vizualizări
Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com
Adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani au ocazia să se implice în deciziile din societate și să facă parte din Boardul Copiilor România, anunță UNICEF. Înscrierile în această structură a organizației se închid pe 21 mai. Noii membri, care vor fi aleși în urma unui proces de recrutare realizat chiar de copii, îi înlocuiesc pe tinerii care au împlinit vârsta majoratului.

Copiii și tinerii care vor să facă parte din Board sunt invitați să se înscrie completând formularul online accesibil aici până la data de 21 mai 2023.

După ce se termină înscrierile, toate aplicațiile vor fi evaluate de actualii membri ai Boardului, care vor alege, la sfârșitul unui proces de selecție obiectiv, un număr de 15 noi colegi. „Ulterior, noii membri vor avea parte de formare pe teme precum drepturile copilului, comunicare, advocacy, scrierea și livrarea discursurilor, precum și alte teme de interes pentru ei”, scrie UNICEF.

Boardul Copiilor a fost constituit în 2019, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, când Guvernul României și UNICEF au colaborat pentru a promova la nivel european, ca o prioritate, dreptul copiilor de a participa la deciziile care îi privesc. În cadrul unor ateliere de lucru, online și offline, copiii din Boardul Copiilor din România au redactat în primele luni ale anului 2019 versiunea preliminară a „Declarației de la București a copiilor din Uniunea Europeană”, un apel urgent adresat Uniunii Europene și statelor sale membre de a se asigura că participarea copiilor devine o prioritate și o realitate. 

„Boardul Copiilor m-a făcut să realizez ce înseamnă cu adevărat să lupți pentru drepturile tale și să te implici civic. Am învățat lucruri noi, totodată reușind să produc schimbări. De exemplu, pentru că fac parte si din Inițiativa Localități Prietene ale Copiilor, am putut să am o contribuție la nivel local, ajungând să reprezint Consiliul Copiilor Brașoveni într-o ședință de consiliu local, unde am susținut propunerile copiilor pentru bugetul local. Am propus instalarea de echipamente de joacă pentru copii cu dizabilități, propunere care a fost inclusă în bugetul local aprobat, acum lucrând alături de Primărie pentru implementarea acesteia”, spune Horia despre proiect, conform anunțului.

„Boardul Copiilor m-a ajutat să mă reconectez cu mine, cu pasiuni pe care le-am abandonat pentru o vreme și cu adevăratele mele idealuri. Mi-a dat o voce plină de încredere, demonstrându-mi cât de importantă este implicarea copiilor de fapt. A devenit o familie pe care nu aș fi ghicit că o voi avea și de la care am învățat cum pot fi ‘eu’ în totalitate. Cel mai important aspect este că mi-a oferit siguranța că viitorul este cu adevărat pe mâini bune, mai ales datorită implicării active a copiilor în diverse procese decizionale, cruciale pentru dezvoltarea noastră”, declară Diana.

Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
2022 – Elevii mai au o săptămână în care se pot înscrie în Boardul Copiilor din România, anunță UNICEF. Elevă: Am avut ocazia să reprezint comunitatea la evenimente importante, să lucrez cu tineri din România și din alte țări, să mă maturizez

1 comment
  1. “Boardul” copiilor??? De ce nu respectați limba română? Ce vă împiedică să îi spuneți consiliul copiilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022 / Profesorul Mihai Bălună, coordonatorul lotului: Îmbucurător este că tradiția rezultatelor bune s-a păstrat, e o recunoaștere a seriozității cu care se face treabă în școlile din care provin aceste fete

România a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022, potrivit clasamentului oficial al competiției, care ia în considerare țările europene participante. Punctajul României a…
Vezi articolul