Irina Geabot, psiholog psihoterapeut: “Copiii noștri nu sunt copiii noștri”

1.793 de vizualizări
terapiafunctioneaza.ro
Irina Geabot – psiholog psihoterapeut Terapia Funcționează
Când mă ambiționez să ofer copilului tot ce mi-a lipsit mie, adesea nu sunt în relație cu copilul meu, ci cu mine însămi. Confuzia aceasta între nevoile copilului care am fost eu și nevoile copilului meu mă face să nu văd ce simte el, ce își dorește el, ce îi place lui, ci să fac eforturi disperate să umplu o gaură neagră din mine copleșindu-l pe EL cu ce mi-ar fi plăcut MIE atât de mult să am, să fac, să primesc.

Asta mă face să uit că timpurile s-au schimbat, că azi copilul meu trăiește în altă lume, cu alte jucării, alte ocupații, alte interese, și mai ales că el este altcineva. Este o persoană întreagă, diferită de mine, cu emoții, vise și preferințe proprii.

Vă invităm să citiți continuarea articolului pe www.terapiafunctioneaza.ro

Îți plac informațiile pe care le găsești aici? Susține Edupedu.ro!
Become a Patron!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Coincidență sau licitație cu dedicație? Specificațiile cadru pentru viitoarea platformă de evaluare standardizată a Ministerului Educației, similare cu cele ale unei platforme private

Ministerul Educației a lansat acum două zile specificațiile-cadru pentru viitoarea platformă de evaluare standardizată pentru examenele școlare și pentru evaluările de la clasă ale elevilor. Mai multe pasaje din descrierile…
Vezi articolul

QS World University Rankings 2024: Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea din București revin în top 1000 global / 13 instituții românești prezente în ultima ediție a reputatului clasament al universităților lumii

Două universități românești – Babeș-Bolyai și Universitatea din București – apar din nou în QS World University Ranking, clasament QS World University Ranking, reputatul clasament internațional al Quacquarelli Symonds, a…
Vezi articolul

Directorul PISA, despre o școală de cartier în care disciplina și memorarea sunt reguli: A venit timpul să nu mai punem instruirea centrată pe profesor în opoziție cu învățarea centrată pe elev

Andreas Schleicher, directorul Direcției de Educație din cadrul OECD, cel care coordonează testele internaționale PISA, a vizitat o școală dintr-un cartier “defavorizat” al Londrei, Marea Britanie. Oficialul a analizat metodele…
Vezi articolul

Școala hibridă răspunde “problemelor sistemice ale educației din România” și “răspunde nevoii de digitalizare a educației” – Camera de comerț româno-americană AmCham, în sprijinul strategiei SmartEdu

“Pentru îmbunătățirea performanțelor sistemului de educație din România, propunem adoptarea unui model de învățământ hibrid, la nivelul întregului sistem public și particular acreditat de educație din România”, arată Camera de…
Vezi articolul