Ligia Deca: Nu se vor mai lua în considerare inspecțiile pentru Titularizare 2023, motivul fiind numărul mare de inspecții care nu au putut fi efectuate în această perioadă afectată de protest

7.439 de vizualizări
Foto: gov.ro
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat la începutul ședinței de Guvern că inspecțiile la clasă nu o să fie luate în considerare la concursul de Titularizare 2023, „motivul fiind numărul mare de inspecții care nu au putut fi efectuate în această perioadă afectată de protest”. Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern se află ordonanța de urgență prin care examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului, la titularizare rămâne doar proba scrisă, iar evaluarea națională de la clasa a VI-a nu se mai organizează.

„A doua măsură se referă la susținerea examenului de titularizare doar cu proba scrisă, adică nu se vor mai lua în considerare inspecțiile pentru titularizare, motivul fiind numărul mare de inspecții care nu au putut fi efectuate în această perioadă afectată de protest. Avem nevoie ca toți candidații care pot să intre în concursul de titularizare să poată face acest lucru, pentru a avea resursa umană în toamnă necesară pentru desfășurarea procesului de învățământ”, a spus Ligia Deca.

Ligia Deca: Așa cum am mai afirmat, Ministerul Educației adaptează calendarul și procesele de finalizare a anului școlar, cât și cele referitoare la evaluările naționale, în funcție de evoluția în contextul luat. În ordonanța de urgență de astăzi sunt trei măsuri. Una referitoare la echivalarea probelor de competențe, din cadrul examenului de bacalaureat, cu mediile din anii de liceu. Nu este o procedură nouă, a mai fost utilizată. Ea ușurează practic tot ceea ce înseamnă calendarul examenului de bacalaureat și reușim astfel cu această echivalare să rămânem cu probele scrise în calendarul anunțat, în așa fel încât copiii să termine la data la care se așteaptă și să poată merge mai departe pe parcursul lor educațional.

A doua măsură se referă la susținerea examenului de titularizare doar cu proba scrisă, adică nu se vor mai lua în considerare inspecțiile pentru titularizare, motivul fiind numărul mare de inspecții care nu au putut fi efectuate în această perioadă afectată de protest. Avem nevoie ca toți candidații care pot să intre în concursul de titularizare să poată face acest lucru, pentru a avea resursa umană în toamnă necesară pentru desfășurarea procesului de învățământ.

A 3-a măsură se referă la faptul că evaluarea sistemică la clasa a 6-a, cu rol de diagnostic, pe care noi o efectua manual în sistem, în acest an școlar, nu se va mai susține. Din nou, subliniez probele scrise atât ale Evaluării Naționale de la sfârșitul clasei a VIII-a și probele scrise ale examenului de bacalaureat rămân în același calendar, permițând tuturor elevilor să meargă mai departe, așa cum era programat și așa cum își doresc.


8 comments
  1. Inspecțiile alea cu note numai de 10 pentru uniii și foarte bine numai pentru unii, nu se mai in calcul? Ce dacă au 4 la examen? Doar au muncit, nu? Restul au fost puturoși, nemotivați și li s-a arătat pe față adevărata lipsă de valoare…

  2. Nu inteleg aceasta vaicareala si „munca” pentru inspectie! Ce mare lucru?! lectia se presupune ca ar trebui sa o stiti si daca tot va laudati atata ca aveti experienta si ani de invatamant in spate, proiectarea unei lectii nu ar trebui sa fie mare lucru! Eu m-a pregatit pentru doua inspectii, amanate amandoua, doua teme diferite. Vorba unei alte persoane: terminati cu țațismele!

    1. Se pierd bani de protocoale care după aceste inspecții ajungeau în buzunarele lor, din această cauză se plâng.

  3. Pai sunteti prosti ca ati sustinut inspectia, deci exces de zel.
    Nici n-ar fi trebuit sa existe inspectia aia decat ptr debutanti
    Dar daca va place sa stati capre an de an e numai vina voastra.
    De ce nu au fost printre revendicari si eliminarea acelei inspectii ptr cei cu vechime deja in sistem dar netitularizati?

  4. Cei care au susținut au câștigat experiență. Hai să terminăm cu exagerările că de aceea ne înjură toată lumea! Suntem profesori, nu țațe.

  5. Având în vedere că și noi,cei de clasa a 12 a, am fost afectați în timpul pandemiei , de ce avem materia completă pentru bacalaureat ? Foarte mulți colegi, elevi sunt foarte deranjați de acest aspect. În clasa a 10 a s-au făcut majoritatea operelor pentru bac, în acest timp, noi fiind acasă demoralizați , speriați , neștiind ce se va întâmpla. De asemenea, se întâmpla și acum, prin această grevă,elevii sunt cei mai afectați.Suntem lipsiți de motivație și nu ne încurajați de a profesa în această țară.

    1. In mod normal fiecare ora ar trebui sa fie ca cea de inspectie.

      Dar oricum, inspectiile astea sunt niste bazaconii prin care inspectorii si metodistii mai ciugulesc ceva bani. Fraieri cine accepta sa tot dea inspectie.

      Daca zice ca sunt 18 000 de inspectii inseamna ca ar fi 18 000 de noi intrati in sistem?
      N-are cum, cred ca e vorba de toti corigentii si repetentii care au picat la titularizare anii trecuti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu îi răspunde lui Arafat în saga testelor de salivă: Vom solicita clarificări suplimentare după ce IGSU a anunțat că nu se vor livra 7 milioane de teste pentru că două firme nu și-au îndeplinit obligațiile

Ministrul Educației îi răspunde lui Raed Arafat în legătură cu testele de salivă din școli și punctează că va solicita clarificări suplimentare, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro: „Referitor la…
Vezi articolul

Secretarul de stat din Ministerul Educației, Radu Szekely, întrebat dacă a citit noul raport “România Educată”: Nu o să comentez / Ligia Deca: Vom face public întreg raportul, odată cu asumarea lui de către Guvern, cel mai probabil miercuri

„Nu o să comentez”, a fost răspunsul lui Radu Szekely, secretarul de stat din cadrul Ministerului Educației la întrebarea dacă a citit noul raport „România Educată”, în cadrul unei conferințe…
Vezi articolul
Contestații BAC

BREAKING Ministerul Educației introduce două declarații pe propria răspundere pentru școala online, una pentru profesori și alta pentru părinți și elevi, în care toți „se obligă” să nu înregistreze sau să distribuie imagini din timpul cursurilor pe net

Ministerul Educației introduce două declarații pe propria răspundere, pe care vor trebui să le semneze părinții, elevii și profesorii, potrivit unui document trimis în toate școlile, obținut de Edupedu.ro. În…
Vezi articolul