LISTĂ Competițiile sportive naționale din acest an școlar, plus alte 6 concursuri și olimpiade, aprobate oficial de Ministerul Educației

14.757 de vizualizări
Foto: © Muzzyco | Dreamstime.com
Lista competițiilor sportive școlare naționale din acest an școlar a fost publicată pe 17 februarie de Ministerul Educației pe edu.ro. De asemenea, au fost adăugate și încă 6 concursuri și olimpiade școlare la lista de pe 27 ianuarie 2022, reglementate prin ordinul de ministru nr. 3.158 / 17.02.2022. Documentul și ordinul de ministru, mai jos.

Competițiile sportive școlare naționale, pentru elevii-sportivi legitimați la unitățile de învățământ cu program sportiv integrat și suplimentar, ce se vor organiza și desfășura în cadrul „Campionatelor Naționale Școlare”, în anul școlar 2021-2022, cu finanțare din partea Ministerului Educației, sunt:

  1. Campionatele Naţionale Şcolare De Biatlon
  2. Campionatele Naţionale Şcolare De Schi Fond
  3. Campionatele Naţionale Şcolare De Schi Alpin
  4. Campionatele Naţionale Şcolare De Sanie
  5. Campionatele Naţionale Şcolare De Schi Sărituri
  6. Campionatele Naţionale Şcolare De Gimnastică Artistică – Fete
  7. Campionatele Naţionale Şcolare De Scrimă
  8. Campionatele Naţionale Şcolare De Gimnastică Artistică – Băieţi
  9. Campionatele Naţionale Şcolare De Tenis De Masă
  10. Campionatele Naţionale Şcolare De Judo
  11. Campionatele Naţionale Şcolare De Gimnastică Ritmică
  12. Campionatele Naţionale Şcolare De Baseball
  13. Campionatele Naţionale Şcolare De Lupte Libere
  14. Campionatele Naţionale Şcolare De Înot
  15. Campionatele Naţionale Şcolare De Lupte Greco-romane
  16. Campionatele Naţionale Şcolare De Atletism – Juniori I
  17. Campionatele Naţionale Şcolare De Canotaj
  18. Campionatele Naţionale Şcolare De Kaiac-canoe
  19. Campionatele Naţionale Şcolare De Şah
  20. Campionatele Naţionale Şcolare De Tenis

Competițiile sportive din cadrul “Olimpiadei naționale a sportului școlar” sunt finanțate de Ministerul Educației, potrivit documentului, și sunt: badminton, baschet, cros, fotbal, minihandbal, oină, pentatlon, S-Rugby, șah, tenis de masă, tetratlon, volei.

În ordinul de ministru, o notă de la final spune că o competiție poate fi anulată, depinzând de evoluția situației epidemiologice: “În funcție de evoluția pandemiei de COVID-19 o competiție poate fi anulată la propunerea organizatorilor cu aprobarea secretarului de stat pentru învățământ preuniversitar/învățământ în limbile minorităților”.

Alte competiții naționale care s-au adăugat sunt:

  • Olimpiada națională de limbă și literatură germană maternă (aria Limbă și comunicare, cu finanțare ME)
  • Concursul național „Micii exploratori” (O călătorie prin Europa) – învățământ primar (aria Om și societate, fără finanțare ME)
  • Concursul național „Io parlo italiano/ Eu vorbesc italiana” (aria Limbă și comunicare, fără finanțare ME)
  • Concursul Interdisciplinar ”CAN SAT” (fără finanțare ME, Interdisciplinare/ transdisciplinare)
  • Competiția Națională de ROVERE EXO – RO (fără finanțare ME, Interdisciplinare/ transdisciplinare)
  • Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic (fără finanțare ME, Interdisciplinare/ transdisciplinare)
Ordinul de ministru 3.158 / 17.02.2022:

Listele de acum le completează pe cele din 27 ianuarie 2022.

Listele afișate pe 27 ianuarie pe edu.ro vin după ce, pe 29 decembrie 2021, Ministerul a publicat liste cu olimpiade și concursuri școlare pentru elevi, cu desfășurare în anul școlar curent, din care însă lipseau olimpiade naționale precum la limba și literatura română, istorie și engleză, după cum am scris atunci.

EduPedu.ro a scris pe 16 februarie 2022 că inspectoratele școlare pot decide ca în anul școlar 2021-2022 să organizeze direct etapa județeană a unei olimpiade naționale, potrivit Ordinului ce modifică și completează metodologia de organizare și desfășurare a competițiilor școlare, publicat în Monitorul Oficial. Astfel, există posibilitatea de a alege să nu mai fie organizate etapele pe școală și/ sau locală ale unei olimpiade naționale.

Vezi și:
Olimpiadele pot fi organizate direct din faza județeană, iar pentru participarea la națională a fost eliminat pragul de cel puțin 40% din punctajul maxim / Profesorii nu mai sunt plătiți la fel ca la bac
ULTIMA ORĂ Listele actualizate cu olimpiadele și concursurile școlare din acest an, publicate de Ministerul Educației. Au apărut olimpiadele naționale de română, de engleză și de istorie

1 comment
  1. Eu am vazut o anexa la OMEC nr. 4196/03.08.2020 (anexa era regulamentul ONSS), iar la articolul 3, alin.1 scria ca elevii legitimati la diverse structuri sportive NU pot participa la ONSS, indiferent de ramura sportiva. Mi se pare o masura care duce la discriminare. Daca un elev se inscrie la un club de tenis de masa ca sa invete sa joace nu poate participa la o competitie scolara? Se stie ca daca vrei sa participi la competitii oficiale trebuie sa fii legitimat la un club. Incurajam performanta sau bifam o competitie?
    Poate ma lamureste si pe mine cineva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Toderiuc, inspector general școlar adjunct ISMB: În București, toți elevii vor fi prezenți fizic la școală de pe 14 septembrie. Ce se întâmplă dacă apar focare de coronavirus în unitățile de învățământ

Toate școlile gimnaziale din București vor începe școala cu scenariul verde și toți elevii vor fi prezenți fizic la școală, cu măști puse la dispoziție de autorități și dezinfectant pe…
Vezi articolul

România a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022 / Profesorul Mihai Bălună, coordonatorul lotului: Îmbucurător este că tradiția rezultatelor bune s-a păstrat, e o recunoaștere a seriozității cu care se face treabă în școlile din care provin aceste fete

România a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022, potrivit clasamentului oficial al competiției, care ia în considerare țările europene participante. Punctajul României a…
Vezi articolul

Un tabel cu sume pentru „fondul clasei” și „cadouri”, publicat de Asociația Elevilor din Constanța, care susține că a primit documentul de la un elev „anonim” și că ar fi vorba despre o practică la Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu” / Inspectorul general: Am cerut anchetă internă, vom lua orice măsură se impune

Un tabel în care apar sume cu destinația „fondul clasei” și „cadouri”, a fost publicat de Asociația Elevilor din Constanța, care susține că ar fi vorba despre o activitate de…
Vezi articolul

FOTO La Sinaia, din 11 elevi care au ales fizica la BAC 2021, 7 au luat nota maximă. Cum reușește Lăcrimioara Cojoianu să aducă știința aproape de copii: “Să înțeleagă că sunt părtași la tot ce se leagă în jurul lor și că noi, îndrumătorii, le suntem alături să înțeleagă fenomenele”

Anul acesta la bacalaureat, la Colegiul “Mihail Cantacuzino” din Sinaia, 11 elevi au optat pentru fizică în cadrul probei la alegere E.d). Dintre aceștia, 7 elevi au obținut nota 10,…
Vezi articolul

VIDEO Fără telefoane în școli, propune ministrul francez al educației. Nicole Belloubet: Sunt mulți elevi care se uită în pauză, se filmează, iar asta creează perturbări sau distrageri. În timpul școlii, să existe o adevărată pauză de la digital

Ministra Educației din Franța, Nicole Belloubet, a propus oficial ca elevii de gimnaziu să își lase telefoanele la intrarea în școli și să le recupereze la finalul programului, potrivit BFM…
Vezi articolul