Lista inițială a celor 29 de proiecte evaluate calitativ de Ministerul Educației pentru dezvoltarea consorțiilor regionale de învățământ dual

1.095 de vizualizări
Foto: © ​Mooshny | Dreamstime.com
Lista inițială a celor 29 de proiecte care au fost în etapa de evaluare calitativă a fost publică de Ministerul Educației. „Toate cele 29 de proiecte, admise după etapa de eligibilitate în cadrul apelului „Program-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual”, au depășit pragul minim de calitate în vederea finanțării”, anunță sursa citată.

Obiectivul apelului este dezvoltarea și dotarea de consorții profesionale integrate care să contribuie la dezvoltarea învățământului profesional, atât prin creșterea numărului de domenii de calificări și de absolvenți, cât și prin asigurarea unui parcurs educațional complet pentru elevii înscriși în învățământul dual”, conform Ministerului Educației.

Contestațiile pot fi depuse în perioada 22 – 26 iunie (ora 23:59). Acestea se pot transmite în format electronic atât prin intermediul platformei dedicate, cât și pe adresa de e-mail consortii.dual@edu.gov.ro.

„Ulterior soluționării contestațiilor, proiectele vor fi finanțate conform Ghidului Solicitantului, în limita bugetului alocat”, potrivit ministerului.

Alocarea financiara totală a apelului de proiecte este de 338 mil. euro, valoare eligibilă din PNRR, fără TVA. Valoarea maximă a unui proiect aferent unui consorțiu este de 21,12 milioane euro.

Universitățile selectate sunt următoarele:

  • Universitatea Politehnica din București;
  • Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București;
  • Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș;
  • Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu;
  • Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava;
  • Universitatea pentru Știinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi;
  • Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău;
  • Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca;
  • Universitatea “Ovidius” din Constanța;
  • Universitatea Politehnica Timișoara;
  • Universitatea “Aurel Vlaicu” Arad;
Lista inițială a proiectelor evaluate calitativ
Calendarul apelului

Lista finală a consorțiilor din etapa a II-a va fi publicată pe 30 iunie, conform calendarului. Selecția consorțiilor care vor fi finanțate se face pe 3 iulie, iar pe 4 iulie va fi publicată lista finală.

Potrivit metodologiei, aprobată prin Ordinul nr. 6.216/09.11.2022, consorțiul este o formă de asociere fără scop patrimonial, cu rolul de a contribui la dezvoltarea învățământului dual, cu rute complete, pentru calificări cerute pe piața muncii și are denumire proprie stabilită de părți, printr-un contract de parteneriat (aprobat, de asemenea, de minister).

Foto: © ​Mooshny | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Lista inițială a celor 29 de proiecte eligibile pentru dezvoltarea consorțiilor regionale de învățământ dual, publicată de Ministerul Educației. Au fost acceptate 18 primării și 11 universități / Calendarul apelului a fost modificat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Supravegherea audio-video în clase: Un proiect de lege pentru introducerea sistemelor de monitorizare în grădinițe a primit aviz negativ și de la Consiliul Economic și Social, și de la Consiliul Legislativ / Filmarea fără consimțământ „încalcă drepturile individuale, dreptul la confidențialitate și demnitate personală”

Un proiect de modificare a Legii învățământului preuniversitar, așa încât să fie permisă instalarea unor sisteme de supraveghere în grădinițe și creșe, anume în clase, pe holuri, în sala de…
Vezi articolul

Ligia Deca dă vina pe inspectoratele școlare și pe salarizarea slabă în privința lipsei personalului auxiliar și administrativ din școli: Dacă inspectoratele au cerut posturi, au primit. Degeaba cerem profesorilor sau învățătorilor să facă treabă în condițiile în care ei nu au sprijinul necesar

Inspectoratele școlare sunt cele care poartă responsabilitatea în cazul în care nu au solicitat posturi în școli, atât personal didactic auxiliar cât și personal administrativ (nedidactic), arată indirect ministrul Educației,…
Vezi articolul
Anatolie Topala / Foto: Guvernul Republicii Moldova/Facebook.com

700 de copii refugiați din Ucraina s-au înscris ca elevi la grădinițele, școlile și liceele din Republica Moldova, a anunțat ministrul Educației din Republica Moldova, Anatolie Topală. Care sunt măsurile pentru copiii și studenții ucraineni refugiați în Moldova

Peste 48.000 de copii ucraineni și de alte naționalități au trecut granița pe teritoriul Republicii Moldova, în cele 20 de zile de când Rusia a declanșat război în Ucraina, a…
Vezi articolul

Împărțirea elevilor în clase, în mod aleatoriu, cu participarea părinților ca observatori – proceduri centralizate de Ministerul Educației într-un proiect de ordin de ministru, pe baza căruia fiecare școală își face propria procedură de distribuire

Fiecare creșă, grădiniță, școală sau liceu își elaborează propria procedură privind repartizarea antepreșcolarilor/ preșcolarilor/elevilor înscriși în grupele/clasele de început de nivel: grupa mică, clasa pregătitoare, clasa a V-a, clasa a…
Vezi articolul