LISTA Peste 16.800 de profesori, educatori și învățători, declarați admiși la proba borderoului de Consiliul Național pentru Politici și Evaluare în Educație. Când încep cursurile de formare pentru a deveni evaluatori

11.911 vizualizări
Calendar oficial mobilitate
Foto: OECD
Rezultatelele probei de borderou pentru cadrele didactice care au participat la selecția în corpul de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale (CPEECN) au fost publicate pe site-ul Consiliului Național pentru Politici și Evaluare în Educație.

Instituția anunță că în următoarele două luni urmează cursurile de formare pentru cei admiși.

“În perioada 04.12.2020-26.02.2021 toate cadrele didactice care au fost selectate (admise) pentru parcurgerea Programului de formare a Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale, aprobat prin OMEC nr. 6081/2020, vor fi informate, prin intermediul emailului, de către echipele de formatori, cu privire la perioada în care vor fi programate pentru participarea la cursuri”, potrivit rocnee.eu.

Perioada cuprinsă în anunțul CNPEE este diferită de cea din calendarul oficial aprobat prin Ordinul de ministru 4.979 – acolo perioada era 02 decembrie 2020 – 15 martie 2021.

Listele cu rezultatele sunt anonimizate, iar în ele apar 16.870 de persoane admise și 1.258 de persoane respinse.

Descărcați listele anonimizate cu rezultatele în urma evaluării borderourilor.

Reamintim că înscrierea pentru acest apel a generat un număr uriaș de plângeri din partea profesorilor după ce 10 mii de cadre didactice au fost respinse, adică peste 35% din participanții la concursul de dosare.

Profesorii au fost de vină, au replicat reprezentanții CNPEE într-un răspuns pentru Edupedu.ro: Cererea nu a avut număr de înregistrare de la inspectorat, cererea nu a respectat formatul, cererea de înregistrare nu era semnată de candidat, acestea sunt doar trei dintre „neregulile” care au dus la eliminarea a peste 10 mii de profesori care au solicitat la începutul lunii să se înscrie în Corpul național al profesorilor evaluatori.

Foto: OECD


3 comments
  1. Mulți profesori nu s-au înscris din doua motive :
    1.Dosarul stufos și care trebuia fabricat peste noapte, era un indemn la pierdere de vreme, în timp ce preocuparea de baza a profesorilor era implicarea maxima în desfășurarea lecțiilor online.
    2.Astfel de… cursuri au mai avut loc cu vreo 8-10 ani în urma,curs finalizat cu prezentarea unei lucrări. Deosebirea a fost însă ca cei ce nu au efectuat cursurile se puteau înscrie liber la examene, ca și cum acele cursuri au fost doar o pacaleala pentru profesori, scopul fiind doar sa justifice existenta Casei Corpului Didactic.

  2. Să înțeleg că până acuma profesorii nu știau să evalueze corect lucrările sau că mai apar niște pile care se vor preface că vor instrui profesorii, pe bani grei, așa cum este așa zisul CRED?
    Poate se comunică lefele banane pe care le-au și le încasează pilele de la CRED care bat câmpii.
    La adresa educație ar trebui să comenteze cei care au făcut cursuri, au dat examene și predau la catedră, nu toți frustrații care au avut probleme cu școala pentru că nu erau prea dotați intelectuali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Standardele curriculare și de evaluare, până la finalului anului 2023 – spune secretarul de stat Bogdan Cristescu: Este nevoie de o foarte clară schimbare de abordare, de mentalitate. La evaluările internaționale, PISA, PIRLS, TIMSS, itemii sunt secreți – va fi suficient de ciudat să nu vedem subiectele și să nu credem că le ascunde cineva, dar va trebui să ne obișnuim și cu asta

Standardele „sunt prevăzute în lege, reușim, sper eu, să le facem până la finalul anului 2023, ne-am angajat, este un program finanțat din fonduri europene”, a anunțat secretarul de stat…
Vezi articolul

Metodologia și calendarul concursului pentru gradații de merit, prin care anual 16% dintre profesori, directori, inspectori și personalul auxiliar primesc 25% în plus la salariu, publicate în Monitorul Oficial. Care sunt criteriile de acordare / Descarcă fișele pentru concurs

Ordinul de ministru pentru aprobarea Metodologiei și criteriilor privind acordarea gradației de merit personalului didactic din învățământul preuniversitar de stat, în sesiunea 2022, a fost publicat în Monitorul Oficial nr…
Vezi articolul
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

BREAKING 60% dintre profesorii din România s-au vaccinat, anunță Ministerul Educației după un amplu recensământ în toate instituțiile de învățământ publice din preuniversitar și publice și private din universitar

60% dintre profesorii din România s-au vaccinat, anunță Ministerul Educației, care face publice rezultatele raportărilor privind vaccinarea personalului din sistemul de învățământ preuniversitar (de stat) și din sistemul de învățământ…
Vezi articolul

Profesorii, învăţătorii şi educatorii, obligaţi să fie prezenţi în unitățile de învățământ pe toată perioada de suspendare a cursurilor, personalul didactic auxiliar și nedidactic, la fel – sindicate

UPDATE: Prezenţa şi programul de lucru al profesorilor în şcoli, în perioada suspendării cursurilor, vor fi stabilite de directorii unităţilor de învăţământ, precizează Ministerul Educaţiei informaţia iniţială era că profesorii…
Vezi articolul

VIDEO Andreea Esca, mesaj pentru profesori: Când îți iubești elevii și îți place ceea ce faci, e imposibil să nu fii iubit înapoi și nu cred că există bucurie mai mare pentru un profesor decât un elev care ajunge un om mare și care te poartă cu el în suflet toată viața lui

Învățătoarea Andreei Esca este imaginea acesteia pentru ceea ce înseamnă un profesor, a spus prezentatoarea TV într-un mesaj transmis profesorilor la Gala Merito 2023. În clipul înregistrat, Esca a mai…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO „Magazinul cu de toate”, proiectul prin care învățătoarea Dana Iacob de la Școala Gimnazială Poieni, Iași, le-a dezvoltat elevilor competențe de educație financiară, de comunicare și colaborare, matematice și de alfabetizare

Pasionată de lucrul cu copiii, Dana Iacob a lucrat mai întâi 20 de ani în sectorul bancar, după care a lăsat cariera de bancher pentru cea de profesor pentru învățământul…
Vezi articolul