LISTĂ Școlile și grădinițele afectate de seismele din județul Gorj. 11 dintre ele, aflate în municipiul Târgu-Jiu, prezintă fisuri

2.126 de vizualizări
Foto: © Saryanto | Dreamstime.com
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Gorj a verificat școli și grădinițe din zonele afectate de seismele din această săptămână și au constatat că 11 dintre unităţile verificate prezintă fisuri verticale între corpurile de clădiri şi coşuri de fum prăbuşite,”în incinta câtorva fiind necesară asigurarea unor alte trasee pentru accesul copiilor din cauza posibilității căderii tencuielilor de suprafaţă”. Potrivit unui comunicat de presă trimis Edupedu.ro, în clădirile unde structura de rezistență este afectată, elevii nu se vor întoarce la cursuri. În unele situații unde școlile au mai multe corpuri, unele nefiind afectate, elevii se vor muta acolo, a explicat joi, pentru EduPedu.ro, inspectorul școlar județean Gorj, Marcela Mrejeru. Lista completă de la CJSU Gorj, mai jos în articol.
  • Amintim că ISJ Gorj a anunțat că elevii din 86 de școli din județul Gorj nu se întorc la cursuri în săptămâna 20-24 februarie și intră în Săptămâna ”Verde” sau ”Școala Altfel”. În restul de 24 de școli și grădinițe copiii vor merge fizic la ore. – detalii aici

Conform documentului de joi, 16 februarie, al Comitetului pentru Situații de Urgență (CJSU) Gorj privind situaţia clădirilor cu destinaţie unitate de învăţământ de la nivelul municipiului reşedinţă, 11 dintre unităţile verificate prezintă fisuri verticale între corpuri de clădire şi coşuri de fum prăbuşite, în incinta câtorva fiind necesară asigurarea unor alte trasee pentru accesul copiilor din cauza posibilităţii căderii tencuielilor de suprafaţă.

Potrivit raportului, vineri au fost verificate clădirile cu destinaţie unitate de învăţământ din municipiul Târgu Jiu, oraşul Tismana, comunele Stăneşti, Runcu şi o parte din Arcani. Joi au fost controlate școli din aceleași orașe.

Comisiile mixte stabilite pentru evaluarea stării tehnice a imobilelor şi evaluarea gradului de afectare a structurii de rezistenţă au continuat şi vineri analizarea clădirilor din învăţământ din municipiul Târgu Jiu şi localităţile în care cutremurele s-au resimţit mai puternic, constatând că majoritatea prezintă fisuri la nivelul tencuielii şi al tavanului, pentru multe dintre ele fiind recomandată extinderea inspecţiei.

Toate comisiile mixte sunt în teren, iar în zilele următoare vor continua activitatea de evaluare a stării tehnice a imobilelor şi evaluarea gradului de afectare a structurii de rezistenţă la clădirile unde au fost semnalate fisuri, atât la solicitările primite din partea cetăţenilor, cât şi din partea autorităţilor locale.

Între 20-24 februarie, administratorii clădirilor cu destinaţie unitate de învăţământ vor desfăşura lucrări specifice pentru îndepărtarea efectelor produse de cutremurele care s-au produs în judeţul Gorj. După verificările din teren a stării tehnice a imobilelor şi evaluarea gradului de afectare a structurii de rezistenţă la clădiri, se va efectua evaluarea pagubelor prin comisii, conform prevederilor legale”, se mai arată în acelaşi raport.

Săptămâna viitoare, între 20-24 februarie, doar elevii și profesorii din 24 de școli din județ se întorc la cursuri, după vacanța mobilă, fiind vorba de clădiri care nu se află pe lista celor cu risc seismic. Elevii din 86 de școli din județ vor face activități educative ce țin de Săptămâna ”Verde și ”Școala Altfel”, care nu necesită prezența la școală. – detalii aici

În școlile vizibil afectate nu se vor ține ore. Unele școli au și alte corpuri unde vor fi mutați elevii

Inspectorul școlar general din județul Gorj, Marcela Mrejeru, spune că după această săptămână (20-24 februarie) elevii nu vor învăța în clădirile vizibil afectate. Dar unele unități de învățământ au mai multe clădiri mai noi și elevii vor fi mutați acolo.

“Nu se intră în școlile care au fost afectate. [Sunt fisuri în – n. red.] Colegul Național ”Tudor Vladimirescu” (în corpul vechi unde învățau 2-4 clase), inclusiv școala Bârsești – la fel, în corpul vechi. Și acolo avem o structură separată unde putem face școală. De asemenea, la Arcani, unde școala este distrusă, acolo nu putem intra, dar avem spații la 2 structuri, este vorba de Stroiești și Câmpofeni. Acolo săptămâna viitoare se va face curățenie în aceste spații, nu s-a intrat în ele, se va face încălzirea spațiului, ca să nu avem probleme dacă începem săptămâna următoare. Dacă va continua însă această activitate seismică, avem posibilitatea să solicităm intrarea în online”, spune inspectorul școlar general pentru EduPedu.ro.

FOTO DOCUMENT Lista școlilor și grădinițelor din județul Gorj verificate în 16 și 17 februarie și afectate de seisme:

Descarcă lista .pdf:

Foto: © Saryanto | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Elevii din 86 de școli din județul Gorj nu se întorc la cursuri în săptămâna 20-24 februarie și intră în Săptămâna Verde și Scoala Altfel / În restul de 24 de școli și grădinițe copiii vor merge fizic – anunță inspectoratul școlar Gorj, pe fondul seismelor din ultimele zile
Toate școlile din județul Gorj, afectat de cutremure, au primit recomandarea Inspectoratului școlar să programeze săptămâna ”Școala Altfel” săptămâna viitoare, prima după vacanță / Șefa ISJ: Sunt luate în calcul și cursurile online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ultima zi în care elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale pot completa fișele de opțiuni pentru admiterea la liceu 2023 / Repartizarea pe locurile distinct alocate acestora se face pe 13 iulie

În zilele de 10 și 11 iulie, elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale (CES) pot completa fișele de opțiuni pentru admiterea la liceu 2023, conform calendarului oficial. Repartizarea…
Vezi articolul
Programul PSD pentru educaţie

Ministerul Educației își rezervă timp până la sfârșitul lunii mai să elucideze ce înseamnă decizia instanței în dosarul Baza Cutezătorii, în care Mihnea Costoiu a scăpat, prin prescripția faptelor, de dosarul în care fusese condamnat inițial pentru abuz în serviciu

O comisie specială a fost constituită la Ministerul Educației pentru a vedea, până la sfârșitul lunii mai, ce înseamnă din punct de vedere juridic, patrimonial și financiar o decizie de…
Vezi articolul