Mădălina Turza, consilier de stat în Cancelaria premierului: Discutăm despre curriculum adaptat nevoilor elevilor ucraineni, despre instrumente de învățare în limba lor, despre profesori nativi

801 de vizualizări
Madalina Turza / Foto: gov.ro
Copiii ucraineni care vor rămâne în România vor avea în școală un curriculum adaptat, instrumente de învățare în limba ucraineană și profesori nativi din Ucraina, a anunțat sâmbătă Mădălina Turza, consilier de stat în Cancelaria Prim-ministrului. Declarațiile au fost făcute după ședința task-force convocat de premierul Nicolae Ciucă pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă în Ucraina.

„În grupul de lucru, pe zona de educație se vor crea acele măsuri proactive de incluziune, inclusiv se discută deja despre curriculum adaptat nevoilor elevilor ucraineni, despre instrumente de învățare în limba lor, despre profesori nativi, măsuri proactive care să genereze efectiv incluziune, pentru că nu e suficient să le dai acces formal”, a declarat Turza.

Aceasta a precizat că la finalul lunii aprilie Guvernul și-a fixat ca termen definitivarea planurilor pe termen mediu și lung pentru integrarea refugiaților ucraineni, „urmând ca după aceea sa înceapă implementarea”.

„Noi suntem încă pe finalul fazei de răspuns de urgență. Încă nu vorbim de un val de copii care s-au înscris în școlile din România (…), sunt niște traume la mijloc, după ce copiii au mers niște kilometri cu trenurile, pe jos, e puțin probabil ca a doua zi să se ducă la școală”, a continuat Mădălina Turza.

Din acest task-force fac parte Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Ministerul Familiei, Ministerul Dezvoltării și alte ministere, a precizat Turza.


2 comments
  1. Noi urlam de ani de zile pentru modificari de programa, de curriculum si alte probleme ale invatamantului romanesc si ei se gandesc la ai altora. Jigodii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică ghidul pentru dezvoltarea platformei de evaluare online a elevilor, la clasă și la examenele naționale. Platforma va costa aproape 80 de milioane de euro, prin PNRR / Care sunt condițiile de participare la licitație

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică ghidul prin care sunt stabilite condițiile pentru dezvoltarea platformei de evaluare în mediul online a competențelor elevilor. Ministerul Educației va plăti prin componenta…
Vezi articolul

BREAKING Studenții acuză Ministerul Educației că a ignorat “flagrant” propunerile ANOSR și cer extinderea până la finalul lunii septembrie a dezbaterilor pe Legea învățământului superior

Reprezentanții ANOSR acuză că în urma discuțiilor de luni pe proiectul legii Educației, ministerul, care anunța “rezultate fără precedent în istoria consultărilor între Ministerul Educației și studenți!”, nici măcar nu…
Vezi articolul