Marilen Pirtea, despre acuzațiile de plagiat aduse lui Bode: Lucrurile cu cât trenează mai mult cu atât fac rău tuturor, inclusiv României în acest context legat de Schengen. Forurile abilitate să îşi facă datoria. Avem și în România acea legislaţie care spune că un om este nevinovat până când un for abilitat îi declară vinovăţia

305 vizualizări
Marilen Pirtea / Foto: Facebook.com
Deputatul Marilen Pirtea (PNL), care este și rector al Universităţii de Vest din Timişoara, a declarat joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că lucrurile trebuie clarificate în ceea ce privește acuzațiile de plagiat care îi sunt aduse ministrului Afacerilor de Interne, Lucian Bode. Pirtea arată că lucrurile cu cât trenează mai mult, cu atât fac rău tuturor, inclusiv României în acest context legat de Schengen. Deputatul liberal consideră că forurile abilitate trebuie să își facă repede datoria pentru a avea o concluzie finală.

„Cu siguranţă, în România acest subiect îl auzim foarte des în ultimul timp şi cu siguranţă trebuie la un moment dat să găsim o soluţie de a pune totul într-o normalitate, o normalitate a corectitudinii academice, a eticii academice. Lucrurile cu cât trenează mai mult în spaţiul public, şi se fac tribunale sociale, tribunale din zona presei, cu atât lucrurile fac rău tuturor, inclusiv României în acest context al negocierii de aderare la spațiul Schengen (….)”, a spus Marilen Pirtea, citat de news.ro și preluat de G4Media.ro.

El a adăugat că „forurile abilitate sunt cele care trebuie să se pronunţe în această situaţie”: „Trebuie văzută legislaţia în vigoare, decizia CCR 364 din 2022 care spune dacă această teză, pe conţinut, relevanţa cercetării ştiinţifice, noutăţile aduse în domeniu, dacă pot fi analizate conform legii. Dacă Universitatea Babeș-Bolyai se autosesizează, acolo trebuie găsită soluţia cu celeritate trebuie analizat şi dat un verdict. Există un verdict al acestei comisii, lucrurile nu pot fi analizate de două ori dar dacă apar noi elemente care să inducă ideea de plagiat trebuie luate în calcul, dar acolo în forurile abilitate şi nu în tribunale publice, în societate sau în presă”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezultatele discuției dintre sindicatele profesorilor și premierul Ciolacu, după ce Guvernul le-a mințit că legea salarizării va fi gata pe 15 iulie și pe 1 septembrie depusă în Parlament: Salariile din Educație vor fi majorate de la 1 ianuarie 2024

Liderii sindicatelor din Educație au avut o întâlnire luni, la ora 14.15, la Guvern, cu premierul Ciolacu pentru a discuta pe tema proiectului Legii salarizării unitare. Înainte de a intra…
Vezi articolul

Inspectoratul Școlar București a sesizat Parchetul după ce fosta directoare a Colegiului de Muzică „George Enescu” ar fi aprobat transferuri ale elevilor pe locuri inexistente și fără să organizeze ședințe ale consiliului de administrație – document

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 2 în cazul neregulilor găsite la transferurile elevilor de la începutul acestui an școlar la Colegiul…
Vezi articolul