Educație Liceu Știri

Medalie de bronz pentru România la Olimpiada Internațională de Lingvistică 2019

Citire în 2 min
Lotul olimpic al României a obținut o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică, desfăşurată în Coreea de Sud (Yongin), în perioada 29 iulie – 2 august, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Reușita îi aparține lui Matei Costin Banu,elev la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, distins și în 2017 tot cu medalie de bronz, la Dublin.

Ceilalți trei componenți ai echipei sunt Ilinca-Dora Andone (Colegiul Național „Tudor Vianu” din București), Luiza-Natalia Ionescu (Liceul Internațional de Informatică din București) și Eric-Alexandru Moroșan (Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani).

Elevii români au fost coorodonați și însoțiți de Roxana Magdalena Preda şi Valentina Cojocaru, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

Palmaresul înregistrat de țara noastră la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, de la prima participare (2005) până în prezent, este compus din unsprezece medalii: două de aur, trei de argint și șase de bronz), două premii pentru cele mai bune soluții propuse și patru mențiuni. În Hall of Fame-ul competiției, România este prezentă cu trei elevi dublu medaliați (Theodor Cucu, Dan Mircea Mirea și Matei Costin Banu) și o echipă, ce din 2017.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală cu durata a 6 ore şi o probă pe echipe de 3 ore. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere al unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

La ediţia din acest an au fost prezenți 209 concurenţi (53 de echipe) din 36 de ţări din toată lumea.

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

MAI: În 6.365 de şcoli din România nu este asigurată paza şi protecţia elevilor nici cu paznic, nici prin camere video

Mihai Peticila

Unul din trei elevi de la oraş suferă de boli cronice – cea mai mare rată din ultimi 10 ani, raport INSP. Cele mai frecvente afecţiuni

Mihai Peticila

NASA investighează prima infracțiune comisă în spațiu

Redacția

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.