Medalie de bronz pentru România la Olimpiada Internațională de Lingvistică 2019

768 de vizualizări
Lotul olimpic al României a obținut o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică, desfăşurată în Coreea de Sud (Yongin), în perioada 29 iulie – 2 august, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Reușita îi aparține lui Matei Costin Banu,elev la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, distins și în 2017 tot cu medalie de bronz, la Dublin.

Ceilalți trei componenți ai echipei sunt Ilinca-Dora Andone (Colegiul Național „Tudor Vianu” din București), Luiza-Natalia Ionescu (Liceul Internațional de Informatică din București) și Eric-Alexandru Moroșan (Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani).

Elevii români au fost coorodonați și însoțiți de Roxana Magdalena Preda şi Valentina Cojocaru, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

Palmaresul înregistrat de țara noastră la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, de la prima participare (2005) până în prezent, este compus din unsprezece medalii: două de aur, trei de argint și șase de bronz), două premii pentru cele mai bune soluții propuse și patru mențiuni. În Hall of Fame-ul competiției, România este prezentă cu trei elevi dublu medaliați (Theodor Cucu, Dan Mircea Mirea și Matei Costin Banu) și o echipă, ce din 2017.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală cu durata a 6 ore şi o probă pe echipe de 3 ore. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere al unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

La ediţia din acest an au fost prezenți 209 concurenţi (53 de echipe) din 36 de ţări din toată lumea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like