Medicul român Radu Lupescu, decorat de președintele Franței pentru lupta anti-Covid: În România, e nevoie de formarea de asistenți medicali specializați pe anestezie, care cunosc cum să se ocupe de un pacient intubat

207 vizualizări
Radu Lupescu / Foto: Arhiva proprie
Pregătirea unui număr mai mare de medici anesteziști este una dintre soluțiile pentru combaterea deficitului sistemului sanitar care a fost prins pe nepregătite de pandemia de coronavirus, având prea puțini medici anesteziști, adică tocmai cei specializați pe intubarea pacienților, a spus medicul român Radu Lupescu, anestezist și președintele Asociației medicilor din clinica Rhéna de la Strasbourg, decorat de președintele Franței, Emmanuel Macron, cu Ordinul Național al Meritului.

„Dacă avem un personal care este disponibil în caz de pandemie, ne putem adapta mult mai rapid și putem să echipăm paturile acestea nu numai cu o sursă de oxigen, dar și cu personalul specializat care vine să lucreze acolo. Se pot face lucruri din timp, formarea asistentului poate fi făcută într-un timp destul de scurt, poți să ai în doi-trei ani un număr important de asistenți care nu numai că vor regla problema în cazul unei pandemii, dar și eficientizează lucrurile la blocul operator unde este lipsă de medici anesteziști acum, spre exemplu”, a declarat Lupescu la Digi24.

Medicul estimează că numărul de cazul va scădea la vară fiindcă „oamenii sunt în exterior și riscul de infectare este un pic mai mic”, în al doilea rând avansează și campania de vaccinare în toată Europa. „Dacă mergem rapid cu vaccinarea, probabil că vom avea o vară destul de liniștită dacă nu apar variante problematice. În același timp, companiile farmaceutice lucrează la noi variante de vaccin care să acopere și aceste probleme de mutații ale virusului”, a mai spus Lupescu.

Foto: Radu Lupescu / Arhiva proprie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Una dintre educatoarele copiilor din Ucraina, la „grădinița” din Buzău, amenajată voluntar de ea și de colegele ei la subsolul unei pensiuni: I-am învățat câteva cuvinte în limba română, i-am învățat culorile, să numere, sunt foarte receptivi

„Ei sunt primiți și stau într-un spațiu destul de ok, dar gândiți-vă că nu se mai întâlnesc cu prietenii, nu mai au aceleași obiceiuri pe care le aveau până acum.…
Vezi articolul

SURSE Toate liceele vor putea organiza examen de admitere la clasa a IX-a, acolo unde există concurență, potrivit proiectului de lege a învățământului preuniversitar / Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a va fi înaintea admiterii și susținută de către toți elevii

Liceele din întreaga țară vor putea organiza concurs de admitere pe 90% din locuri, potrivit prevederilor din proiectul legii învățământului preuniversitar, varianta Deca, conform surselor Edupedu.ro. Reamintim forma precedentă a…
Vezi articolul