Ministerul Educației anunță că lansează miercuri, alături de organizația neguvernamentală Narada, un modul de clase digitale, numit NaradiX

9.489 de vizualizări
scoala online si accesul elevilor la ore
Foto: Edu.ro
Ministerul Educației anunță că lansează, alături de o organizație neguvernamentală, un modul de clase digitale. “Mâine, 1 aprilie, se va lansa Naradix – modul de clase digitale, prin care adolescenți din întreaga țară își dau întâlnire online, timp de o oră, pentru a învăța despre lucrurile care îi pasionează. De la social media, la personal branding, dezvoltare personală, tehnologie, inteligență artificială sau educație financiară, elevii vor avea ocazia de a interacționa cu profesioniști de top”, anunță Ministerul, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Modulul de clase digitale face parte din campania „Reacție pentru educație”, derulată ca urmare a unui parteneriat între Ministerul Educației și Cercetării și organizația neguvernamentală Narada.

 • Cursul digital NaradiX de miercuri va fi transmis live, de la 16:00 timp de o oră, pe pagina de Facebook Narada 
 • Înregistrările vor fi disponibile apoi și pe canalul de YouTube Narada

“În cadrul NaradiX, vor participa vloggeri celebri, oameni de business sau traineri cunoscuți”, spune Ministerul.

Programul întâlnirilor NaradiX din această săptămână:
 • Miercuri, 1 aprilie: Bianca Adam – inițiatoarele programului, Andra Munteanu și Armina Dobrică, vor răspunde întrebărilor pregătite de Bianca și vor anunța programul pentru următoarele săptămâni.
 • Joi, 2 aprilie: Dr. Mihail Pautov – Medicul va explica pe îndelete de ce e important să rămânem acasă pe perioada carantinei, cum să ne protejăm de virus și cum pot evolua lucrurile în continuare.
 • Vineri, 3 aprilie: Urania Cremene – despre cum pot fi gestionate sănătos emoțiile în timpul izolării, ce putem face pentru a ne simți cât mai bine chiar dacă nu ieșim din casă și cum putem folosi timpul liber în mod constructiv.
ONG-ul precizează că, în săptămânile următoare, “e așteptat la NaradiX și Mircea Bravo, vloggerul neconvențional care a făcut-o celebră pe Tanti Lenuța, în rolul de bunică”, și că se alătură inițiativei și următorii:
● “George Bonea, a.k.a. Speaker Demotivațional
● Alexandra Nechita – pe care o știm de mult ca „micuța Picasso”
● Anca Baniță – unul dintre inițiatorii “Let’s do it, Romania!”, cel mai mare proiect de voluntariat din România
● Dan Oroș – Head of Marketing Google și YouTube România
● Adrian Maniuțiu – specialist în comunicare și co-fondator EM360
● Beatrice Galațanu – trainer, fondator My HR Lab și omul care ajută companiile să se conecteze la noile generații
● Andrei Dunuță – speakerul care și-a propus să dezvolte vorbitul public în România și România prin vorbitul în public
● Sebastian Honciuc – cunoscut în comunitatea de gaming ca “tatastrumf”, Marketing Manager PGL”

Narada este o organizație nonguvernamentală care are ca obiectiv declarat să „conecteze proiectele profesorilor din sistemul public cu mediul de business. Și viceversa”. Platforma a fost construită în 2019 sub egida Fundației Romanian Business Leaders.

Citește și:

10 comments
 1. Nu e zi în care doamna ministru al educației sa nu se bage în seama.
  Cum vede dumneaei benefic ca bieții elevi sa stea numai cu ochii lipiți de monitor sau de telefon, va cu lecții online, ba cu diverse platforme?
  Lăsați-i doamna sa citească o carte din biblioteca de acasă, sa doarmă, sa joace un șah cu unul din părinți, poftim, sa vorbească la telefon cu prietenii.
  Dar cum asa? Sa stea profii liniștiți?
  Deci faceți orice numai sa ii știți pe profi scalambaindu-se în toate felurile sa facă lecții online în care nu au voie sa predea și nici sa evalueze.Iar cei de matematica a as iei cumpere acasă tabla, ca nu ai cum lucra altfel cu elevii, ca să inteleaga.
  Una sunt orele de comunicare, alta sunt orele de științe.
  Dar dvs urâți arat de mult cadrele didactice, încât le-ați pune zgarda și clopoței dacă ați putea.

 2. Încă o românească.
  Tot vom face , vom drege…
  Nimic concret …
  Așteptăm ceva de genul…
  Am realizat 6 scenarii posibile.
  Acestea sunt…
  Obligațiile profesorilor
  Obligațiile elevilor
  Obligațiile părinților

 3. De ce nu putem preda? De ce nu putem evalua elevii? Chiar nu vreti sa incheem cumva anul scolar? E nevoie si aici de ordonante care sa impuna? De buna voie nu se va face nimic! Dar cum noi ne-am obisnuit de-a lungul anilor sa ne acoperim de hartii, probabil peste doua luni vom raporta ca materia a fost parcursa, ca mediile s-au incheiat si ca totoul e in regula… ne furam caciula ca de obicei si apoi ne miram ca avem analfabeti functional si abandon scolar. Oare chiar nu putem sa-i responsabilizam mai mult pe elevi, pe parinti si pe profesori chiar daca perioada este grea?

 4. Exact asta ne lipsea… Nu stim ce se intampla cu examenele, cu anul scolar si voi va bateti joc in continuare de noi! Impuscati-va de prosti cu “diploma”! Stim ca facem parte din jocurile voastre politice si suntem niste soareci pe care faceti experimente si va folositi de noi! Bataie de joc! Chiar regret ca sunt romanca pentru un popor atat de prost si de parsiv nu am mai vazut!

  1. Ce tare a fost asta:)) Citind articolul mi-am spus la fel- asta ne lipsea.Ministrul Muncii tocmai a anuntat ca statul da somaj tehnic pana si fotbalistilor si profesorii si elevii sunt lasati de izbeliste.Suntem bataia de joc a ministerului.Cerem de 3 saptamani somaj tehnic, nu avem obiectul muncii, elevul si ei vin cu aberatii de tipul: predati online, nu predati, dati teme online si cand colo unii profesori si elevi nici nu au posibilitatea fizica sau tehnica.O sfidare, o bataie de joc la adresa unei clase mereu hulita, subfinantata si tinuta sub marele papuc politic.

   1. Sunt curioasa daca se vor trezi la realitate pana nu se trezesc cu noi in strada la proteste sau cine stie ce metode vom aborda…

 5. Doamna ministru, ne puteți comunica numărul elevilor care, de la suspendarea cursurilor, au participat efectiv la cursurile online? Dar numărul celor care nu au participat? Care este motivul neparticipării? Cum vor recupera elevii săraci, care nu au acces la cursurile online?

  1. Nu au ce recupera! Ieri s-a gasit duamna menestrel sa spuna ca nu se invata lucruri noi in perioada de suspendare! “Monica Anisie, într-o scrisoare deschisă către profesori: În perioada suspendării cursurilor nu se vor preda noi cunoștințe și nu se vor evalua elevii, ci doar se vor fixa și recapitula cele predate deja”

   Ai aici mai multe detalii:
   https://www.edupedu.ro/monica-anisie-intr-o-scrisoare-deschisa-catre-profesori-in-perioada-suspendarii-cursurilor-nu-se-vor-preda-noi-cunostinte-si-nu-se-vor-evalua-elevii-ci-doar-se-vor-fixa-si-recapitula-cele-predate-d/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Monica Anisie: Noutatea la BAC este că examenul va începe cu probele scrise, pe 22 iunie. Evaluarea Națională se va susține începând cu 15 iunie / Tezele nu se vor mai susține și se recuperează materia neparcursă

Evaluarea Națională 2020 se va susține începând cu data de 15 iunie, iar la examenul de Bacalaureat “noutatea va fi că va începe cu probele scrise, în data de 22…
Vezi articolul
colegiile universitare la care se intră fără BAC

INTERVIU Sorin Cîmpeanu, despre colegiile universitare la care se intră fără BAC: Dacă vă referiți la scăderea standardelor și la ipocrizia că toate universitățile trebuie să formeze la nivel de doctorat, atunci este o coborâre a profesorilor universitari care predau în preuniversitar

Noul proiect “România Educată”, care va fi aprobat de Guvern prin memorandum săptămâna viitoare, conține o rută de învățământ pentru elevii care au picat sau nu au dat Bacalaureatul, rută…
Vezi articolul
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

Încă 135 de școli și grădinițe au intrat astăzi în scenariul roșu. Ministerul Educației: 789 de unități de învățământ funcționează exclusiv online, iar 11.633 de școli sunt față în față

Încă 135 de școli și grădinițe au intrat astăzi în scenariul roșu, anunță Ministerul Educației. În buletinul zilnic dat publicității cu scenariile de funcționare a unităților de învățământ din preuniversitar,…
Vezi articolul