Ministrul interimar al educației, despre slujbele religioase la începerea anului școlar: Nu putem să spunem că această slujbă este ilegală. Nu este obligatorie/ Aţi văzut vreo reacţie negativă din partea părinţilor, astăzi?

197 de vizualizări
Sursa Foto: Ziarullumina.ro
Ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, a afirmat luni că slujbele religioase oficiate la ceremoniile de începere a noului an şcolar nu sunt obligatorii, rămânând la latitudinea unităţilor de învăţământ dacă invită sau nu un preot pentru acest lucru, transmite Agerpres.

„Nu putem să spunem că această slujbă este ilegală. Nu este obligatorie. Dacă cei din unitatea respectivă de învăţământ consideră, doresc să cheme un preot pentru a ţine o slujbă, nu este absolut nimic ilegal. Nu este obligatoriu. Dacă era ceva obligatoriu se impunea şi aveam alte discuţii, era discutabil. Dar, aici, fiecare şcoală, fiecare director, fiecare consiliu de administraţie al şcolii poate să invite, dacă doreşte, un preot pentru o slujbă. Aţi văzut vreo reacţie negativă din partea părinţilor, astăzi? Nu am văzut nicio reacţie negativă. Conducerea şcolii decide dacă invită sau nu un preot la deschiderea anului pentru a ţine o slujbă. Încă o dată: nimeni nu obligă prezenţa unui preot în şcoli la deschiderea anului şcolar”, a declarat Breaz, care a participat la ceremonia de deschidere a noului an de învăţământ la Şcoala gimnazială nr. 79 din Bucureşti.

 

Sursa Foto: Ziarullumina.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

300 de profesori din țară s-au înscris în programul național „Educație prin șah” / Trei mii de profesori din şcoli ar urma să fie instruiți pentru a le preda șah elevilor din clasele a III-a și a IV-a, din anul școlar 2023-2024

300 de profesori din toată țară s-au înscris în programul național ”Educație prin șah”, promovat de Federația Română de Șah, în prima lună de la lansare, după cum anunță, într-o…
Vezi articolul

Performanța elevilor în școală este prezisă de inteligența cognitivă, de disciplina personală și de competențele emoționale. Ghid pentru profesori despre nevoile emoționale ale copiilor și despre cum pot fi ajutați să își facă prieteni, coordonat de psihoterapeutul Domnica Petrovai

Performanța academică a copiilor este prezisă, în următoarea ordine, de inteligența cognitivă, de conștiinciozitatea sau disciplina personală și de competențele emoționale, se arată în Ghidul despre nevoile de dezvoltare ale…
Vezi articolul

O școală din județul Suceava nu mai are voie să organizeze examene naționale timp de un an, după ce o parte dintre elevi au primit subiecte greșite la simulare. Nu putem spune că elevii n-au susținut o evaluare – reprezentantul Inspectoratului școlar

La Şcoala Gimnazială „Învăţător Vasile Hlihor” Baia din județul Suceava nu se vor putea organiza examene naționale, inclusiv în vara aceasta, transmite Inspectoratul școlar județean. Măsura vine după ce la…
Vezi articolul