O grădiniță și o școală din județul Timiș trec în scenariul online, după ce șapte cadre didactice au fost testate pozitiv la COVID

1.929 de vizualizări
Școală închisă / Foto: Edupedu.ro

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, convocat vineri de subprefectul Mircea Băcală,  a hotărât suspendarea activităţii, cu funcţionare în scenariul online, în cazul a două unităţi de învăţământ unde au fost identificate şi confirmate cu coronavirus cadre didactice şi personal angajat, potrivit Agerpres.

Potrivit subprefectului, în această situaţie sunt Grădiniţa din Pesac şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ‘Dumitru Ciumăgeanu’ din Timişoara, unde Direcţia de Sănătate Publică Timiş a declarat focar din cauza îmbolnăvirii a şapte cadre didactice. Totodată, la Şcoala Gimnazială Parţa şi la Grădiniţa Parţa, toate activităţile didactice se vor desfăşura în scenariul online.

Faţă de săptămâna trecută, 212 unităţi şcolare îşi vor modifica scenariile.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu, a anunţat că ‘după 8 februarie, au fost confirmate patru cazuri de elevi cu COVID, respectiv, câte unul de clasa a VIII-a la Sânnicolau Mare, la clasa a XII-a de la Liceul Gătaia şi doi elevi din învăţământul primar din Timişoara. Ţinând cont de perioada de incubaţie, elevii au fost infectaţi înainte de data de 8 februarie. Nu există cazuri de profesori confirmaţi pozitiv. Numai cursurile clasei a VIII-a de la Sânnicolau Mare au fost suspendate’.


1 comment
  1. Acum nu mai comentati nimic? Deschideti scolile ati urlat ca acum sa se infecteze si mai multi. Aha nu mai sunt bani ptr noii bugetari de taie frunze la caini chipurile au grija de copil acasa si avand atata timp liber va luati de profesori ca sunt bugetari ca si cum ei nu ar platii taxe si impozite la stat… incredibil…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Greșeală descoperită de un profesor în corectura digitalizată a grilelor de la simularea Evaluării Naționale 2024: Elevi cu punctaje diferite acordate de cei doi evaluatori la același item și acceptate de platformă, care a făcut media notelor / Mihaela Popa: Platforma trebuie să aibă un filtru la grilă, care să nu permită trecerea peste o greșeală umană

Platforma digitalizată a Ministerului Educației prin care au fost corectate lucrările elevilor de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale 2024 a permis înregistrarea de punctaje diferite acordate de către…
Vezi articolul
Atentat terorist în fața unei școli din Paris

Atentat terorist în fața unei școli din Paris. Profesor de istorie, ucis și decapitat de un tânăr de 18 ani, după ce a arătat caricaturile cu Profetul Mahomed, la o oră despre libertatea de exprimare. Poliția l-a împușcat mortal pe atacator

Atacul s-a produs vineri la ora 17, în Conflans Sainte-Honorine, o suburbie din nord-vestul Parisului, scrie biziday.ro. Profesorul de istorie a fost găsit la 200 de metri depărtare de școala în care…
Vezi articolul

Unele dintre școlile participante la testarea standardizată pilot le-au transmis părinților că testul pe platforma privată ar fi obligatoriu, iar elevii trebuie să vină cu dispozitivele lor: „Nu se va folosi internetul școlii, ci conexiunea proprie a dispozitivului personal”

Organizarea testării standardizate din perioada 30 mai – 10 iunie este interpretată diferit de la școală la școală. Părinții care au elevii la o astfel de unitate de învățământ, participantă…
Vezi articolul

Ordonanţa 51 din 2019, care elimina transportul intra-judeţean din sfera serviciilor de transport public şi implicit obligativitatea transportatorilor de a asigura abonamente şi bilete reduse pentru elevi, respinsă de Camera Deputaţilor – for decizional

Proiectul de Lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.51/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane a fost votat în procedură de urgenţă…
Vezi articolul