O grădiniță și o școală din județul Timiș trec în scenariul online, după ce șapte cadre didactice au fost testate pozitiv la COVID

1.929 de vizualizări
Școală închisă / Foto: Edupedu.ro

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, convocat vineri de subprefectul Mircea Băcală,  a hotărât suspendarea activităţii, cu funcţionare în scenariul online, în cazul a două unităţi de învăţământ unde au fost identificate şi confirmate cu coronavirus cadre didactice şi personal angajat, potrivit Agerpres.

Potrivit subprefectului, în această situaţie sunt Grădiniţa din Pesac şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ‘Dumitru Ciumăgeanu’ din Timişoara, unde Direcţia de Sănătate Publică Timiş a declarat focar din cauza îmbolnăvirii a şapte cadre didactice. Totodată, la Şcoala Gimnazială Parţa şi la Grădiniţa Parţa, toate activităţile didactice se vor desfăşura în scenariul online.

Faţă de săptămâna trecută, 212 unităţi şcolare îşi vor modifica scenariile.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu, a anunţat că ‘după 8 februarie, au fost confirmate patru cazuri de elevi cu COVID, respectiv, câte unul de clasa a VIII-a la Sânnicolau Mare, la clasa a XII-a de la Liceul Gătaia şi doi elevi din învăţământul primar din Timişoara. Ţinând cont de perioada de incubaţie, elevii au fost infectaţi înainte de data de 8 februarie. Nu există cazuri de profesori confirmaţi pozitiv. Numai cursurile clasei a VIII-a de la Sânnicolau Mare au fost suspendate’.


1 comment
  1. Acum nu mai comentati nimic? Deschideti scolile ati urlat ca acum sa se infecteze si mai multi. Aha nu mai sunt bani ptr noii bugetari de taie frunze la caini chipurile au grija de copil acasa si avand atata timp liber va luati de profesori ca sunt bugetari ca si cum ei nu ar platii taxe si impozite la stat… incredibil…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
angajatori caută să recruteze studenți

România vrea să participe la Programul OCDE de evaluare a competențelor-cheie ale adulților, PIAAC. Colectarea datelor pentru testarea „PISA pentru adulți” va avea loc în 2024-2029, iar costurile estimate se ridică la 3,1 milioane de euro

România intenționează să adere la Programul pentru evaluarea internațională a competențelor adulților (PIAAC), program prin care Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) evaluează competențe-cheie ale adulților cu vârste între…
Vezi articolul

Actualizări la calendarul olimpiadelor europene, anunțate prin erată de Ministerul Educației. Olimpiada de Informatică Juniori – EJOI va fi la Chișinău, pe 16-22 august

Calendarul olimpiadelor europene a fost actualizat cu datele și locurile de desfășurare pentru trei competiții, printr-o erată a Ministerului Educației, publicată pe site-ul edu.ro, secțiunea „Olimpiade și concursuri”. Aceste informații…
Vezi articolul

BREAKING Sindicatele vor protesta, de luni, în fața Guvernului și avertizează că nu vor încheia mediile elevilor dacă nu primesc mărirea salarială amânată de doi ani. Nistor: Profesorii vor primi o mărire de doar 4%, adică 40-50 de lei la salariu

Reprezentanții sindicatelor au anunțat că, începând de luni, vor picheta sediul Guvernului pentru a-și cere drepturile salariale promise de doi ani și tot amânate, iar dacă situația nu se remediază,…
Vezi articolul