O nouă actualizare a aplicației pentru salarizarea personalului din învățământ, după ce au fost sesizări că scad salariile directorilor de școli / Sporurile de zone izolate nu au fost remediate

24.365 de vizualizări
Foto: captura Edusal
Programul de salarizare, pentru angajații din sistemul de învățământ, a fost actualizat vineri, 10 februarie, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Au fost corectate erorile în cazul profesorilor cu fracțiuni de normă, dar nu a fost remediată situația pentru beneficiarii sporului de zone izolate, urmând să se realizeze „în state rectificative sub o altă versiune”, conform anunțului.

Inițial, programul actualizat a fost primit miercuri noaptea de către unitățile de învățământ. Mai mulți directori de școli, consultați de Edupedu.ro, au reclamat joi scăderi de venituri salariale aferente lunii ianuarie 2023, față de decembrie 2022, după calculul salariilor făcut cu noua aplicație EduSal.

Unitățile de învățământ care au semnalat probleme vor instala versiunea primită vineri, 10 februarie, „peste actuala versiune de 2.38, păstrând același număr de versiune”, potrivit sursei citate.

„Menționăm că instalarea acestei versiuni nu duce la invalidarea statelor de personal / plată”, se arată în informare.

Conform surselor Edupedu.ro, următoarea versiune a programului va corecta și alte aspecte, precum „deducere impozit copii din școală”.

Redăm informarea referitoare la aplicația de salarizare:

Instalarea se realizează (DOAR de către unitățile care au semnalat situațiile descrise mai jos) peste actuala versiune de 2.38, păstrând același număr de versiune.

Versiunea 2.38.1 va fi livrată după plata salariilor în vederea corecțiilor ce necesită un timp mai îndelungat de dezvoltare.

Problemele care s-au remediat în această versiune sunt:

– Corecție venit brut pentru pozițiile cu procent pe predare simultană

– Corecție salarii grilă cu plafonare la 2022 pentru personalul didactic cu fracțiuni de normă, mai puțin pentru situațiile în care sunt beneficiari de indemnizație de zonă – remedierea situației pentru beneficiari zone izolate se va realiza în state rectificative sub o altă versiune;

– Remediere calcul dirigenție pentru personalul didactic cu fracțiuni de normă

– Validare depășire salariu grilă 2022 pentru personalul nedidactic, inclusiv pentru personalul din domeniul sanitar.

Pentru a se aplica modificările se impune reactualizare unui procent din zona de Drepturi sau Sporuri și apăsarea butonului Salvează.

Pentru bazele de salarizare a ISJ-urilor:

– Pentru personalul didactic auxiliar ISJ, gradația de merit nu se adăuga în Venitul brut realizat

– Recomandăm verificarea tuturor pozițiilor cu spor de suprasolicitare neuropsihică să aibă aceeași valoare cu decembrie 2022;

dacă sunt valori ale sporului de suprasolicitare neuropsihică peste nivelul din decembrie 2022, recomandăm ca diferența să fie introdusă pe Diminuări brute pentru a elimina necesitatea realizării unui stat de plată rectificativ.

Menționăm că instalarea acestei versiuni nu duce la invalidarea statelor de personal / plată.

Informații de context

Joi, 9 februarie, a avut loc o ședință la Ministerul Educației cu inspectorii și contabilii șefi, în contextul în care programul de salarizare actualizat a fost trimis în școli miercuri noaptea. Tot ieri, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, spunea că scăderile de venituri pentru directorii de școli pot apărea din cauza unor erori ale aplicației de salarizare și din faptul că unii au atins maximul prevăzut de lege pentru salarii. – Mai multe detalii aici

Zeci de directori de școli au reclamat scăderi de venituri salariale aferente lunii ianuarie 2023, față de decembrie 2022, după calculul salariilor făcut cu noua aplicație EduSal, actualizată miercuri noaptea.

Aplicația de salarizare a fost actualizată la cererea Ministerului Educației de compania contractată de instituție pentru a face acest lucru, Simavi, companie care a transmis Edupedu.ro un comunicat în care precizează că „a livrat noul kit EduSal în 2 zile de la semnarea contractului cu Ministerul Educației, cu 4 zile înainte de termen”.

Miercuri, sindicatele profesorilor au trimis un comunicat de presă prin care susțineau că există riscul ca angajații din învățământ să nu primească salariile la timp. – Mai multe detalii aici

Liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor spunea marți seara că ministerul le-a transmis la ședința Comisiei de Dialog Social că angajamentul celor de la Simavi a fost ca cel târziu pe 8 ianuarie să fie pus la dispoziția ministerului, kitul aplicației Edusal prin care se pot aplica creșterile salariale. Ca să nu fie întârzieri trebuie ca cei de la Simavi să vină cu kitul respectiv cel târziu mâine, iar mâine kitul să ajungă în unitățile de învățământ. Dacă acel kit nu va ajunge mâine, va fi imposibil să poți achita salariile în data de 14″.

La solicitarea Edupedu.ro, Ministerul Educației a răspuns marți seara că “se lucrează la implementarea creșterilor salariale în sistemul informatic Edusal, conform obligațiilor legale, de aceea s-a decalat livrarea kit-ului actualizat. Ministerul Educației face eforturi, astfel încât programul actualizat să fie livrat unităților de învățământ intr-un interval de timp care să permită plata, la timp, a salariilor”.

  • Edusal este aplicația de salarizare din sistemul de învățământ, gestionată de SIMAVI, companie rezultată din SIVECO. Aceasta din urmă a realizat SIIIR – Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România, în anii 2013-2015, în perioada Guvernelor Ponta, fiind un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013. A costat circa 18 milioane de lei.
Citește și:
Scăderile de venituri pentru directorii de școli pot apărea din cauza unor erori ale aplicației de salarizare și din faptul că unii au atins maximul prevăzut de lege pentru salarii, susține liderul sindical Marius Nistor
Ședință la Ministerul Educației cu inspectorii și contabilii șefi, după ce programul de salarizare actualizat a fost trimis în școli miercuri noaptea / Sunt așteptate erori ale aplicației
UPDATE Programul de salarizare actualizat, pentru cei 300.000 de angajați din Învățământ, a fost primit de școli joi dimineața cu atenționarea că „acest kit poate avea probleme neașteptate” și cu mențiunea că nu conține modificările Codului fiscal în vigoare de la 1 ianuarie
Salariile din învățământ, în pericol să nu ajungă la timp la angajați, anunță sindicatele profesorilor. Acestea cer Ministerului Educației să publice contractul cu firma care asigură aplicația de salarizare și sumele plătite acesteia în ultimii 10 ani
Salariile tuturor angajaților din sistemul de învățământ ar putea întârzia luna aceasta / Kitul actualizat al aplicației Edusal prin care se plătesc salariile nu a fost livrat școlilor, confirmă ministerul Educației: Miercuri, 8 februarie, este ultima zi în care kitul mai poate fi livrat pentru ca salariile majorate să poată fi plătite la timp, pe 14 februarie, spune liderul sindical Marius Nistor

10 comments
  1. Si vrem digitalizare….. e o mare porcarie….. La din astea nu ne pricepem, dar la monotorizare si control da. Tradatorilor de tara

  2. Ce fac sindicatele cand vad ca un profesor cu peste 25 de ani vechime, cu toate gradele, nu va beneficia de măriri salariale. Ba mai mult, cadrele debutante si cele cu puțini ani vechime se vor apropia de cadrele didactice cu peste 25 de ani vechime. Unde este echitatea? Nu mai are nevoie învățământul de cadre didactice cu experienta?
    Ce părere aveți doamnă Ministru? Sau dvs.aprobati legi despre care nici nu stiti cum se aplica?!
    Lipsa totala de respect, apreciere si corectitudine!

  3. astăzi 11.02.2023 deși sunt validate statele de plata nu se pot descarca serverul fiind blocat, deci nu se poate lucra, iar în contractul de munca a contabilului nu scrie ca sâmbăta și duminica trebuie sa lucram și nici ca trebuie sa fim amenințați ca în 14 sa fie contul 0.

  4. Nu există doar erori, sunt neconcordanțe īn sistemul de salarizare, despre care nimeni nu vorbește. De exemplu după noile măriri de salarii, directorii de grădinițe au un salariu cu 800 de lei mai mic decât o educatoare cu același grad didactic și cu aceeași vechime.
    Care să fie motivul oare?
    Nepăsare, eroare, rea voință sau toate la un loc???

    1. Daca serviciul contabilitate si secretariat a lucrat in weekend, mai exact noaptea, ca doar atunci functiona serverul, sigur se vor primi. Daca nu, salariile vor intra pe card in data de 15 februarie.

  5. Creșterea salariului meu este de 38 de lei, la care se aplică impozit. Asta numește guvernul creștere salarială în învățământ? Bătaie de joc!

    1. Cele mai mici cresteri din tot sistemul bugetar au fost in educatie. Sa le fie rusine celor din sindicate care ne-au mintit cu 10%!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scurtarea vacanței de iarnă și prelungirea semestrului I, nedorite de 80% dintre cei peste 60 de mii de respondenți ai unui chestionar lansat de Consiliul Național al Elevilor: Solicităm ferm ca vacanța de iarnă să nu fie modificată, iar recuperarea să se facă în săptămâna „Școala Altfel”

Scurtarea vacanței de iarnă și prelungirea semestrului I după data de 3 ianuarie 2022, nu sunt măsuri dorite de 80% dintre cei peste 60 de mii de respondenți ai unui…
Vezi articolul

Replică a sindicatelor din Educație, după anunțul pe Facebook al lui Marcel Ciolacu, că „e dispus“ să discute în weekend dezamorsarea grevei generale: Guvernul este singurul care poate detensiona situația din învățământ, doar cu el vom negocia, vom onora orice invitație oficială

Mesaj tranșant al celor trei federații sindicale din Educație, în replică la cel transmis pe Facebook de liderul PSD Marcel Ciolacu. Într-un comunicat, reprezentanții profesorilor și ai angajaților din Educație…
Vezi articolul