Odată cu terminarea stării de alertă, orice posibilitate de predare în online va înceta până când aceste forme de predare nu vor fi evaluate, mai apoi autorizate și mai apoi acreditate, potrivit ministrului Educației: Predarea online este un compromis, nu este recunoscută de lege

8.784 de vizualizări
Acces la învățarea online
Foto: Anna Shvets – Pexels.com
Predarea online este un compromis, nu este recunoscută de lege, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a declarat în cadrul dezbaterii online „Adolescența fără filtre: importanța încrederii în sine în era social media”, organizată de Edupedu.ro, în parteneriat cu DOVE, că „sunt mulți dintre colegii mei cadre didactice, care sunt convinși că este bine așa. Le este mai comod așa”.

Oficialul a precizat că „odată cu terminarea stării de alertă, orice posibilitate de predare în online va înceta până când aceste forme de predare nu vor fi evaluate, mai apoi autorizate și mai apoi acreditate”.

Sorin Cîmpeanu: ”Predarea online nu este o formă de predare recunoscută de lege. Ea este doar un compromis pe care l-am folosit și făcut în perioada de stare de urgență și stare de alertă. Odată cu terminarea stării de alertă, orice posibilitate de predare în online va înceta până când aceste forme de predare nu vor fi evaluate, mai apoi autorizate și mai apoi acreditate.

Deci este un lucru pe care aș vrea să îl înțelegem bine: predarea online este un compromis găsit într-o stare cu totul deosebită, starea de alertă, pentru a nu bloca întreg sistemul de educație.

Fac această precizare pentru că sunt mulți aceia, și sunt mulți dintre colegii mei cadre didactice, care sunt convinși că este bine așa. Le este mai comod așa, neînțelegând nici pierderile pe care le generează pe plan educațional și nici pe plan psihologic, social și comportamental”.

În cadrul dezbaterii “Adolescența fără filtre”, discută ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, consilierul său Radu Szekely, Cristina Dima, director Marketing Beauty & Personal Care Unilever și ambasador Dove, psihoterapeutul Domnica Petrovai, Ionela Neagoe, directorul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din București, și Mihaela Nabăr, directorul Fundației World Vision România.

Dezbaterea vine la finalul primului program-pilot derulat de compania Dove în școlile din România în primele luni ale anului, în cadrul căruia 1.500 de elevi ai mai multor școli și licee au beneficiat de ateliere despre consolidarea încrederii în sine. În acest an școlar, cel puțin 20.000 de copii vor fi implicați în workshopuri care au ca scop cultivarea stimei de sine, consolidarea încrederii și tratarea de subiecte precum bullying-ul sau neîncrederea în propriul corp, într-un program sprijinit de Ministerul Educației. Atelierele sunt implementate în școli de ONG-urile World Vision Romania și Well Being, susținute de companie. În program, Dove a lansat gratuit un ghid pentru părinți și un ghid pentru profesori.


31 comments
  1. Este cel mai prost articol posibil. Fara baza stiintifica. In toate tarile este dovedit ca predarea la distanta are beneficii majore in dezvoltarea copilului. La noi e spaga care sta la baza acestor afirmatii si este un articol pur de afaceri. Trebuie sa distrugem paduri sa vindem carti sa dam spagi pe la directori si sa cotizam in ong-urile lor care ar trebui sa faca ceva pentru copii dar doar iau banii si sa dam teme cat mai multe pe hartie ca sa mearga afacerile cu spaga si sa distrugem creierul copiilor. Citi si documentati-va. Nici in India nu se mai foloseste sistemul abuziv de invatamant de la noi. Prost rau acest articol.

  2. Un PSD-ist deștept nu a întâlnit nimeni!
    Domnule ministru al PSD și PNL ,nu înțelegeți nimic din ce se întâmpla in jurul dumneavoastră ,in minister,in școala românească ,in societate și in lume!
    Un politruc depășit de vremuri! Rușine ca ocupati scaunul degeaba!

  3. Predarea online nu trebuie confundata cu invatatul de acasa. Elevii de azi vor lucra online in viitor si e normal sa invete online de la scoala sau de acasa. E firesc sa foloseasca tehnologii moderne, pedagogii inovative si multe altele. Daca ne intoarcem la manuale, caiete, tabla, creta, teze, teste si examene atunci vom produce o generatie de oameni care vor avea profesii marginale.

    1. Dar ce ne facem cu profesorii?!inainte de toate sa ne amintim ca scoala e pentru elevi,nu a fost creata pt.a produce locuri de munca,nu e pentru si despre profesori!
      Ce ne facem cu acei profesori care n-au intrat deloc on-line ,dar prin intermediul wapp.rezolva intr-un minut lectia de predat pt. 5-6 clase,dupa aceea e liber…sa faca ce vrea,oricum salariu il ia,de ce sa stea in on-line cu elevul?!
      Nu-mi aduceti in discutie mediul rural(ca nu-i net si copiii n-au ce le trebuie),vorbesc despre profesorii ce predau in marile orase!
      Sunt de acord cu on-line,dar profesorul sa-si faca treaba…iar 20% nu si-o fac si nu-i pasa nimanui!

  4. Unii dau mana și chiar simt, prin tehnologie din Rusia în Dubai, și tu ne anunți ca tehnologia e o porcărie? Școala online e normal ca să fie opțiune ptr cine vrea. Ești învechit.

  5. Pai fa sa fie recunoscuta școala online, de lege, ca de aia ești acolo ministru sa dai legi! Și mai încet cu acreditare ca extrem de puține scoli particulare au acreditare. Abia au autorizare, nu acreditare. Unele nu au minic. Te uiți pe siturile ISJ-urilor din județe și scoli particulare de renume, nu apar, pur și simplu, nici la lista cu particulare autorizate, nici la cea cu acreditate, nicăieri, deci clar ca nu sunt nici autorizate, nu acreditate. Ești normal la cap? Pai asa, înseamnă că toți cei ce merg la scoli private neautorizate sau neacreditate, de fapt nu sunt la școală. Sunt în situație de abandon școlar? Ia pune tu mana și modifica legea educației ca și onlinul sa fie opțiune legala ptr parintii care vor, și lasă povestea acreditarilor ca nu e de tine. Aia chiar te trag jos de pe tron, dacă ii enervezi, nu ca parintii ăștia ai căror copii ii forțezi sa stea fizic la școală indiferent de cât cresc cazurile covid!

  6. Stiu scoli in care, daca e apa pe strada de la o ploaie mai puternica sau zapada de la un viscol, fac online. Este inadmisibil. Nu avem razboi, tzunami sau vreun bombardament in tara. Si chiar asa, nu trebuie sa existe asa ceva. In Afganistan au razboi de zeci de ani si mereu au mers elevii si studentii la cursuri printre bombe. Numai la noi se paranoiaza parintii de la niste betigase. Nu cumva sa se sparga bibelouasele. Scoala fizica este solutia, nu fumuri de tipul online-ului.

    1. Daca ar fi dupa mine, tu si restul ca tine nu ati avea drept la vot. Si nu exagerez, pot argumenta astfel incat nu as incalca constitutia sau vreun drept european 🙂 rugati-va sa nu ajung la putere

    1. Dvs cred ca fie sunteti postac al ministerului fie sunteti senil!
      Ca om care lucreaza in educatie se vede ca nu aveti nici macar notiunile elementare ale unui stat democrat!
      Mai bine taceti decat sa scrieti ineptii.
      Sa va puna seful Camoeanu sa va platiti testele de 3 ori oe sapt ca in restul tarilor, sa va vad atunci ce ‘fonduri de clasa mai inventati’ si ce meditatii mai oferiti( prin evaziune fiscala) ca sa puteti sa faceti Scoala Fizic si sa ca acoperti cheltuielile.
      Propun sa platiti si pt acei elevi din familii nevoiase, ca sunteti dascali si doriti ‘tot binele elevilor’.
      Nu este bine, domnule ‘postac’ sau ‘lucrator’
      Ca sunteti bune intentionati!
      Suportati voi cheltuielile, nu pe banii contribuabililor!
      Sa plateasca toti profesorii testare si infiintarea cabinetelor in scoli, ca sustineti genocidul!
      Asumati-va!
      Voi care faceti parte cu doamnele de serveciu si furati si urma de la dezinfectanti, in caz ca exista, sapun si hartia igienica!
      Si tot nu va saturati!
      Intr-un an jum nu ati fost capabili sa invatati niste lucruri basic, pe calculator!
      Va e rusine ca nu predati si asa vad si parintii!
      Spuneti adevarul!

      1. Dar ce ne facem cu profesorii?!inainte de toate sa ne amintim ca scoala e pentru elevi,nu a fost creata pt.a produce locuri de munca,nu e pentru si despre profesori!
        Ce ne facem cu acei profesori care n-au intrat deloc on-line ,dar prin intermediul wapp.rezolva intr-un minut lectia de predat pt. 5-6 clase,dupa aceea e liber…sa faca ce vrea,oricum salariu il ia,de ce sa stea in on-line cu elevul?!
        Nu-mi aduceti in discutie mediul rural(ca nu-i net si copiii n-au ce le trebuie),vorbesc despre profesorii ce predau in marile orase!
        Sunt de acord cu on-line,dar profesorul sa-si faca treaba…iar 20% nu si-o fac si nu-i pasa nimanui!

  7. Online ul o sa fie viitorul. Statul in banca zeci de ani o sa devină istorie in maxim 10 ani in tari dezvoltate. Generația viitoare o sa rada de noi la cât de primitivi am fost.

  8. In sfarsit s-a ajuns la concluzia corecta: cum faci tu predare online fara sa asiguri profesorului nimiv, iar elevului aproape nimic? Cum evaluezi tu in examenele de ierarhizare elevul de clasa a opta din varf de munte, unde nu ajunge nici curentul, nu internetul, raportat la bucuresteanul razgaiat si cu de toate care poate n-a vazut o capra decat la Zoo? Are si Campeanu o data dreptate.

  9. Ești un odios! Și în curând un criminal. In urma deciziei tale de fricos, las și paranoid antionline cu orice preț, va fi prapad: dimineața vor veni la școală 30 pe picioare, iar la amiaz vor mai ieși jumate. Ca restul vor fi la ATI în curte, ca de paturi ducem lipsa. Clar ești un comunist din ala genul “lasă că și mie mi-a fost greu”(acu sa va fie și voua= adică dovada de răutate pura) , genul rupt de realitatea actuala, care tine cu dinții de stilul lui învechit, nedorind sa accepte faptul ca lumea avansează si e bine ca avansează. Ce e dacă e mai ușor în online ?Toata lumea vrea sa ii fie mai ușor, în orice domeniu, ca de aceea cred ca dacă învață bine, le va fi mai ușor în viata. Asta e scopul : sa fie mai ușor. Toți lupta dupa diplome tocmai ca sa prindă posturi în care sa le fie mai ușor. Și acu tu zici ca să îți fie ușor e greșit? Ia frate harletul/cazmaua și sapa hectarele tarii cu el, dacă tot îți place să fie greu. Treaba ta, dar nu impune, comunismul tău la toți, stilul tău la toți,ca asa vrei tu. Asta e comunism:”binele” facut cu forța. Asa un om împotriva progresului, mai rar! Da Doamne sa nu îți mai fie nici ție ușor: adică sa nu mai fi ministru! Și sa mai fi și băgat în puscarie ptr toți copiii care se vor îmbolnăvi în scoli peste rata de 6 la mie. Asta ca să nu îți fie ușor, ca e greșit sa îți fie ușor în concepția ta. Trebuie sa îți fie greu. Sa ți se îndeplinească. Dar numai ție!

    1. Dar ce ne facem cu profesorii?!inainte de toate sa ne amintim ca scoala e pentru elevi,nu a fost creata pt.a produce locuri de munca,nu e pentru si despre profesori!
      Ce ne facem cu acei profesori care n-au intrat deloc on-line ,dar prin intermediul wapp.rezolva intr-un minut lectia de predat pt. 5-6 clase,dupa aceea e liber…sa faca ce vrea,oricum salariu il ia,de ce sa stea in on-line cu elevul?!
      Nu-mi aduceti in discutie mediul rural(ca nu-i net si copiii n-au ce le trebuie),vorbesc despre profesorii ce predau in marile orase!
      Sunt de acord cu on-line,dar profesorul sa-si faca treaba…iar 20% nu si-o fac si nu-i pasa nimanui!

  10. Pai daca toata viata ai fost invatat cu dosar cu sina , e normal sa consideri predarea online un “compromis” … desi alte tari cum ar fi NZ folosesc acest sistem din 1993 , in state reprezinta chiar o optiune pentru scolile de stat… dar de ce sa nu ne ingramadim 30 intr’o sala pentru ca “momentan nu avem solutii” cand am putea invata de acasa , protejand astfel si personalul didactic mai sensibil , in varsta si cu experienta ( multi din care au intrat anticipat la pensie doar pentru a se proteja ) …. Dar aia e, daca asa cere partidul sa fim obtuzi , de ce sa incercam sa si gandim … ca poate ne ranim…. Pana la urma si homeschoolingul e o solutie , chiar daca nu la noi ….

  11. Esti de o prostie si ipocrizie maxima, Domnule Campeanu!!!!
    Ba declari ca la existenta unui caz se in inchide clasa si se trece pe online, ba online-ul este ilegal!
    Bai tovarse, esti precum Leana, cand vrei tu esti doctor docent, cand iginer si defaot esti un ignorant ahtiat dupa bani ci apartenenta politica!
    Sper sa fii judecat de Genocid! Nenorocitule!
    Iti bati joc de copiii tari!
    Ii folosesti dupa bunul plac si interes si manipulezi lumea care nu au studii, mintindu-i de la zi la zi!
    Toate balbele si neconcordantele tale trebuie sesizate CCR-ului si sa fi judecat si pedepsit pt ce faci si ce zici!
    Plus ca ar trebui sa te mai verifice astia si pt plagiatura, sa vedem cum ai facut lucrarea de diploma si sa mai verifice si DNA-ul veniturile tale si tertilor apropiati ai tai!

  12. banuiesc ca de aceea e romania pe ultimul loc in europa la orice, ca pana acum s-a facut scoala fizica. Un elev destept invata oriunde, nu e nevoie de prezenta fizica, problema sunteti voi si profesorii care multi sunteti ramasi in alt secol. Come on, suntem in 2021, cand unii traiesc in spatiu, iar noua ne este frica de un laptop.

  13. Nu aveti dascali competenti, un prifesor bun preda si fata in fata si online, dar aveti la catedre incompetenti care sunt imposibil de adaptat, eu i as pune pe liber dar aveti o viziune de prost gust referitor la tot, sunteti un incompetent pus pe functie de partid rusineeee!!!!

    1. Asa este. Cand lumea se plumba in spatiu, tovarasu Campeanu sustine plimbare la nivel de Caru cu boi!
      Se foloseste de orice doar sa ascunda incompetenta din invatamant.
      Pe Online mai vad si parinti cat de capabili sunt profesorii si nu le convine sa isi arate adevaratul coeficient de inteligenta.
      Mai bine te duci cu sarsanaua pluna si te ploconesti! Asa au si ei venituri suplimentare!
      Pe ‘meditatii’ nu ii mai imoziteaza nimeni!
      Asta nu este Evaziune!
      In fine, astea sunt probleme vechi, insa nesimtirea si ipocrizia acestiu ministru a atins cote alarmante.
      La 40,000 de cazuri, folosind copiii Romaniei ca vraf de lance intr-un razboi biologic, o sa se declare stare de catastrofa!

    2. “un prifesor bun preda si fata in fata si online”. Dacă ați vrut să scrieți prOfesor, atunci de acord cu afirmația. Însă e nevoie de o completare: După predare ai nevoie și de evaluare. Iar în școala online evaluarea, (dar și sistematizarea/aprofundarea cunoștințelor) mai lasă de dorit. Oricât de priceput, capabil, devotat etc. ești.
      “un incompetent pus pe functie de partid” – De acord. E habarnist. În loc să vorbească mult, era mai bine să tacă mai mereu și să facă mai mult și mai profesionist. (Dar unde nu-i talent sau pricepere, acolo nu ai ce aștepta.)
      Vă rog să nu-l jigniți pe titularul (uzurpatorul) portofoliului educației: Nu are viziune. Nu știe cu ce se mănâncă.
      Că nu s-ar demasca de fiecare dată cum deschide gura. Și acum, cum spune că modul de PREDARE ONLINE NU ESTE AUTORIZATĂ și NICI ACREDITATĂ. Înseamnă că de 20 de luni (din martie 2020) suntem în ilegalitate. Și (dez)onoratulminister nu a apucat să autorizeze și să acrediteze??? Ce naiba fac cei responsabilii? Freacă menta pe banii cetățenilor și vorbesc prostii. Ba mai împing căruțul șefilor. (Indiferent dacă-i vorba de cacealmaua cu România educată sau campania de imagine și de realegere a lui Cuțu. Pardon Cîțu.

        1. Eu zic sa nu mai floadezi sectiunea de comantarii a acestui site si sa iti revizuiesti reteta de la Sapoca, pentru ca ne-am saturat de stropselile tale. Ia tu tot ce ne-a dat noua in castig ministerul si preda online in locul noatru!!! Pare simplu, usor, banos si plin de avantaje! Poti incepe chiar de azi in locul meu, pentru ca eu am demisionat. Online sa faca ma-sa lu’ directoru’ penelist din scoala mea, ca eu nu mai investesc un leu ca sa muncesc pana la epuizare pe timpul, banii si dispozitivele mele. Sac!

          1. “penelist” se scrie PNL-ist, domnule fost profesor. Iti multimim ca ai demisionat. Unde ai predat si ce materie? Poate iti voi lua eu locul, cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Reprezentanții sindicatelor din școli, puși de ministrul Educației să stabilească indicatorii de performanță pentru cadrele didactice și personalul didactic auxiliar, alături de directori / Cîmpeanu înființează o nouă comisie de evaluare a profesorilor în fiecare școală

Reprezentanții sindicatelor din școli sunt învestiți prin ordin al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să stabilească indicatorii de performanță din cadrul fișelor de evaluare și autoevaluare pentru cadrele didactice și personalul…
Vezi articolul

DOCUMENT Școlile trebuie să se asigure că toți elevii sunt promovați în aplicația informatică SIIIR, până pe 21 august, potrivit Ministerului Educației / Clasele fără elevi vor fi radiate pe 29 septembrie

Până pe 21 august, școlile trebuie să se asigure că sunt promovați toți elevii în aplicația informatică „Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România”, se arată într-o adresă a Ministerului…
Vezi articolul