OFICIAL Titularizarea poate fi organizată. Președintele Iohannis a promulgat legea care deblochează concursul de angajare în școli

23.357 de vizualizări
Foto: presidency.ro
Organizarea concursului de titularizare a fost deblocată. Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi, 2 iulie, Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 58/2020, după cum Edupedu.ro a scris în exclusivitate în această dimineață.

Ordonanța promulgată de Iohannis prevede exceptarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de predare vacante din școli, universități, institute de cercetare și Academia Română de la suspendarea aplicată în cazul altor instituții și autorități publice, pe durata stării de alertă.

Administrația prezidențială anunță, într-un comunicat de presă, că “Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 2 iulie a.c., următoarele decrete: (…)

  • Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ (PL-x 239/06.05.2020)“.

Amintim că pe 23 iunie 2020 Senat, în calitate de cameră decizională, a votat modificarea articolului din Legea 55/2020 care bloca organizarea concursurilor de angajare în instituţii publice, inclusiv titularizarea în învăţământ. Modificarea apare în proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ. Amendamentul a fost propus de fostul ministru Mihnea Costoiu, senator PSD.

Legea modificată prevede:

“Alineatul (3) al articolului 27 din Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicata in Monitorul Oficial Partea I, nr. 396 din 15 mai 2020 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

  • “(3) Pe durata starii de alerta, in institutiile şi autoritatile publice se suspenda orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau functiilor vacante si temporar vacante, cu excepţia celor prevazute la alin. [1] şi (2], precum şi la art. 11 si 12, precum şi posturile de predare vacante din unitatile de invatamant preuniversitar si a posturilor si funcţiilor vacante din institutiile de invatamant superior, institutele de cercetare, Academia Romana si academiile de ramura”.

Reamintim că la mijlocul lunii iunie concursul național de Titularizare 2020 a fost suspendat, potrivit unui Ordin de Ministru. Toate activitățile programate în calendarul de mobilitate începând din data de 18 iunie au fost blocate. Ordinul respectiv a apărut cu doar câteva ore înainte ca profesorii să își poată depune dosarele de înscriere.

 

 

 


1 comment
  1. Să vedem ce surprize ne mai rezervă.Maine anunță că s-a schimbat programa,apoi că au greșit subiectele.Si poimâine ne cheamă la examen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cercetătorul Octavian Jurma: Am avut și eu experiența evaluării de către studenți. De atunci nu am mai predat niciodată și nici nu am mai căutat un job didactic – îmi place să predau, dar nu să dădăcesc

“Am avut și eu experiența evaluării de către studenți”, spune cercetătorul Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook. Medicul relatează experiența din Statele Unite, unde a predat ca asistent universitar…
Vezi articolul

Ziua Profesorului de Franceză, sărbătorită pe 25 noiembrie printr-o serie de activități online, lansată de organizațiile francofone din țară și internaționale. Consultă programul evenimentelor online – dezbateri, ateliere, sesiuni video

În acest an, Ziua Internațională a Profesorului de franceză se sărbătorește pe 25 noiembrie, iar în acest sens Ministerul Educației alături de câteva organizații francofone organizează evenimente online pentru cadrele…
Vezi articolul

Material susținut de Samsung Electronics Romania

VIDEO Oră de istorie cu ajutorul instrumentelor digitale interactive – plan de lecție „Documente cu caracter constituțional” / Profesoara Nicoleta Zărnescu: Am realizat că învățarea devine un pic mai creativă și mai digerabilă

Tablele interactive permit o abordare mai „realistică” a istoriei. Elevii pot interacționa cu hărți, cronologii și alte materiale didactice într-un mod mai dinamic și vizual. Acolo unde și aplicațiile pe…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Guvernul acceptă propunerea sindicatelor din educație ca salariile să crească de la 1 ianuarie cu 50% din diferența dintre salariul actual și cel din viitoarea grilă / Au fost acceptate și vouchere de 1.500 de lei pentru profesori și 500 de lei pentru nedidactic

Guvernul a acceptat propunerile nou făcute de sindicatele din educație pentru profesori și ceilalți angajați din Învățământ sâmbătă seară, 10 iunie, potrivit informațiilor Edupedu.ro. Executivul le-a dat termen reprezentanților profesorilor…
Vezi articolul