Surse: Deblocarea titularizării – promulgată de președintele Iohannis

18.402 vizualizări
Inspecția specială
Foto: Pexels.com
Klaus Iohannis a promulgat legea care deblochează titularizarea, potrivit surselor Edupedu.ro. Urmează să apară decretul care permite organizarea concursului de titularizare – deci de angajare în școli pe perioadă nedeterminată.

Amintim că pe 23 iunie 2020 Senat, în calitate de cameră decizională, a votat modificarea articolului din Legea 55/2020 care bloca organizarea concursurilor de angajare în instituţii publice, inclusiv titularizarea în învăţământ. Modificarea apare în proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ. Amendamentul a fost propus de fostul ministru Mihnea Costoiu, senator PSD.

Legea modificată prevede:

“Alineatul (3) al articolului 27 din Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicata in Monitorul Oficial Partea I, nr. 396 din 15 mai 2020 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

 • “(3) Pe durata starii de alerta, in institutiile şi autoritatile publice se suspenda orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau functiilor vacante si temporar vacante, cu excepţia
  celor prevazute la alin. [1] şi (2], precum şi la art. 11 si 12, precum şi posturile de predare vacante din unitatile de invatamant preuniversitar si a posturilor si funcţiilor vacante din institutiile de invatamant superior, institutele de cercetare, Academia Romana si academiile de ramura”.

Reamintim că la mijlocul lunii iunie concursul național de Titularizare 2020 a fost suspendat, potrivit unui Ordin de Ministru. Toate activitățile programate în calendarul de mobilitate începând din data de 18 iunie au fost blocate. Ordinul respectiv a apărut cu doar câteva ore înainte ca profesorii să își poată depune dosarele de înscriere.

 


3 comments
 1. Dovada clară, că e acceptată regula:Unii la examen, alții la mare.Mă tot întreb, de ce nu primesc posturi cei care dau “examenul-concursul” și primesc cei care la ora acestuia sunt la plajă sau chiar în mare!

 2. Eu mă întreb de ce nu au fost titularizati profesorii care erau pe posturi complete.Cei care sunt pe posturi de 18 ore și orele respective sunt scoase la concurs din nou,de ce nu au fost titularizati!Era pe post de 18 ore(școala respectivă mai are și alte ore in plus?)are nota de titularizare,are definitivat?Titularizare fara discuții!
  Rulați ani la rand posturi complete,nu mai socotim ce se da pe ascuns la titulari!Știu școli care au titulari cu câte două norme!Pe verificate!Și acum fac la fel.E normal!
  Directorii ar trebui verificați că s-a format o mafie mai rău că aia siciliană.

 3. Ok.!a promulgat legea pt.titularizare!!! Oare au gandit si la profesorii care au sustinut acest concurs de zeci de ori si au obtinut note peste 7 fara a se titulariza!!! Motivul este simplu 0 ore 0 catedre vacante la unele specialitati.
  Nu pot intelege cum se poate sustine un concurs daca nu sunt locuri!?
  Poate cineva sa mi motiveze acest fapt?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Organizarea examenului de titularizare la nivelul școlii, prin concurs pe post, măsură blocată la implementare, acuză un raport USR-PLUS / Renunțarea la norma didactică și implementarea normei de muncă de 40 ore, cu sarcini date de director, propunere pentru pachetul “România Educată”

Organizarea examenului de titularizare la nivelul școlii, prin concurs pe post, a fost o măsură acceptată în programul de guvernare, dar este blocată la implementare, potrivit unui raport numit „8…
Vezi articolul

UTIL pentru profesori: cursuri de prevenire a consumului de droguri cu modalități de comunicare eficientă cu tinerii și de recunoaștere a semnelor de avertizare, puse la dispoziție gratuit de SuperȘcoala / Peste 1.000 de cadre didactice s-au înscris în platformă, părinții și elevii pot accesa direct materialele (P)

Platforma educațională SuperȘcoala, în colaborare cu asociația Teen Challenge Smart, anunță publicarea a două cursuri antidrog, primul dedicat profesorilor și părinților, cel de-al doilea adresat direct adolescenților și preadolescenților. Cursurile…
Vezi articolul

Am ajuns într-un punct în care a face educație a devenit aproape imposibil, spune directorul Colegiului Caragiale din București, Andreia Bodea: Pot fi trei examene, pot fi cinci evaluări, dacă ele nu au în spate un sistem de învățământ care să ofere șanse egale, care să ofere pregătire, care să ofere educație, degeaba facem această admitere la liceu

Existența unui examen de admitere la liceu suplimentar, introdus prin proiectul legii învățământului preuniversitar, prezentat luni de Ministerul Educației, este pusă în cumpănă de directoarea Colegiului Național I.L. Caragiale din…
Vezi articolul