Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori 2018: elevii români au obținut 5 medalii de argint și una de bronz

2.076 de vizualizări
Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori 2018 a adus șase medalii pentru elevii din lotul național. Olimpicii români au obținut cinci medalii de argint și una de bronz, anunță Daniela Bogdan, profesor coordonator al lotului național. Olimpicii au susținut probe la Chimie, Fizică și Biologie, în cadrul competiției care s-a desfășurat în Botswana.
Elevii care au obținut medalii de argint:
  • Vlad Oros – elev în clasa a VIII-a la Școala nr. 24 din Timișoara. El este pregătit de profesorii Jeflea Ioana (Fizică), Moraru Angela (Chimie) și Monica Silvester (Biologie), scrie ZiuadeVest.ro. Vlad Oros a mai ocupat locul al doilea la Olimpiada Națională de Lingvistică anul trecut, locul al doilea la Olimpiada Națională de Chimie, și primul loc în clasa a VI-a și a VII-a la Olimpiada Națională de Fizică, notează DeBanat.ro.
  • Eva Savin – elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București. Eva Savin a participat și anul trecut la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juinori, pe când era elevă la Şcoala Gimnazială Nr. 97 București, și a obținut tot medalie de argint, potrivit edu.ro.
  • Mara Muntean – elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Decebal” Deva. “Mara Muntean este multiplă olimpică națională la Biologie, Fizică, Chimie, Științele Pământului, Științe pentru Juniori, dar și o decebalistă de nota 10 la învățătură”, relatează Glasul-Hd.ro.
  • Alexandru Dianu – elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București (ICHB)
  • Matei Pleșcan – elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Iaşi, potrivit ZiaruldeIași.ro. Anul trecut, Matei Pleșcan a obținut bronzul la India International Mathematics Competition (IMC India), potrivit aceleiași surse.
Medalia de bronz a fost obținută de:
  • Radu Herzal – elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” Baia Mare, scrie AxaNews.ro, care precizează că s-a pregătit sub îndrumarea profesorilor Nicoleta Predoiu (Chimie), Marin Lici (Fizică) şi Gheorghe Bârlea (Biologie).
Profesorii care au coordonat lotul olimpic:

Lotul olimpic a fost coordonat de Daniela Bogdan (coordonator la nivel național și responsabil pentru disciplina Chimie), profesor la Colegiul Național „Sf. Sava” din București, Traian Șaitan (responsabil biologie), inspector general MEN și Victor Păunescu (responsabil fizică), profesor la Colegiul Național „Octav Onicescu” din București, a anunțat Ministerul Educației.

Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori (IJSO) este o competiție la care iau parte elevi cu vârste de până în 15 ani. Fiecare țară este reprezentată de o echipă formată din 6 elevi și 3 profesori: unul de biologie, unul de chimie și unul de fizică. Ediția din acest an a fost organizată la Facultatea de Științe a Universității din Gaborone, Botswana. Competiția a debutat în 2004. Vezi aici site-ul oficial al IJSO 2018

În cadrul Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru Juniori, concurenții susţin trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică – experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi), cu subiecte din trei discipline (chimie, fizică și biologie). La ediţia din acest an au participat 260 de elevi din 46 de ţări.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programul Național „Masă sănătoasă” începe pe 1 ianuarie 2024: Masă caldă sau pachet alimentar de 15 lei pe zi de elev / Inspectoratele școlare vor alege școlile care intră în program – proiect

 La nivelul sistemului național de învățământ preuniversitar, se instituie Programul Național „Masă sănătoasă” (PNMS), începând cu 1 ianuarie 2024, care constă într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, în limita…
Vezi articolul
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Tot mai mulți copii de școală sunt diagnosticați cu intoleranță la gluten, adică suferă de boala celiacă, atrage atenția Ministerul Educației. Printre manifestări pot fi simptome digestive sau statura mică, anemia și irascibilitatea, potrivit medicului Alina Stănescu Popp / Ce pot face părinții și profesorii

„În general, când un copil are performanțe mai mici sau este un pic mai neliniștit, să spunem, profesorul, părinții se sesizează. Dacă acel copil are anemie, atunci acesta ar putea…
Vezi articolul

Pentru ca abuzatorii de copii să nu mai ajungă în funcții publice, Salvați Copiii cere schimbarea urgentă a legislației electorale, după ce primarul din Șotrile, o comună din Prahova, a fost validat de instanță deși fusese condamnat definitiv pentru pornografie infantilă

Organizația Salvați Copiii cere adoptarea urgentă a modificărilor legislației electorale, astfel încât persoanele care au comis infracțiuni grave comise asupra copiilor să nu ajungă în funcții publice, potrivit unui comunicat…
Vezi articolul

DOCUMENTE Fișa de înscriere la liceu 2023, trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare / Calendarul admiterii la liceu 2023 și perioada în care se susțin probele de aptitudini

Ministerul Educației a trimis inspectoratelor școlare fișa de înscriere la liceu 2023. Elevii de clasa a VIII-a vor completa opțiunile în fișele de înscriere la liceu, în prezența părintelui și…
Vezi articolul