Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele și concursurile naționale, precum “Ovidianum” de limba latină și Acadnet de Informatică aplicată, publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE

3.684 de vizualizări
Noile programe pentru Definitivat 2021
Foto: Pexels.com
Au fost publicate regulamentele specifice pentru olimpiadele școlare naționale din anul școlar 2021-2022, de către Ministerul Educației, pe edu.ro. Acestea cuprind informații despre probele de concurs, participarea elevilor, calificarea acestora, organizarea etapelor pe școală, locale, județene, dar și despre subiecte, corectarea lucrărilor și departajarea elevilor, după caz.

Pe edu.ro, regulamentele sunt anunțate treptat de către Minister, iar EduPedu.ro va publica știri la apariția altor documente. În acest articol se găsesc legături și către celelalte regulamente publicate până acum.

Regulamentele din acest articol, publicate oficial recent, vizează Concursul Național „Ovidianum” – Limba latină, concursul Național „Mesék szárnyán” – limba maghiară – ciclul primar, Concursul Național “Memoria Holocaustului” (cu bibliografia),  Olimpiada Naționale de Informatică Aplicată – AcadNet, Concursul Naţional de Ortoepie și Cultivarea Limbii Maghiare „Aranka György” – clasele a IX-a – XII-a, Concursul Naţional „Made for Europe”, Concursul Național de recitare „Vidám Versek Versmondó Versenye” – limba maghiară (clasa pregătitoare – clasa a VIII-a) și  Concursul Naţional „Competiția sportivă Pentatlon Napsugár pentru clasele I-IV”, în anul școlar 2021-2022. Documentele pot fi consultate mai jos.

 • Pe 15 martie, EduPedu.ro a scris despre documentele cu precizări pentru olimpiadele naționale de Fizică, de Chimie (cu anexa), Lingvistică, Concursul Național pentru elevii cu deficiențe de auz, Concursul Național pentru elevii cu deficiențe de vedere, Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” (cu anexa), Olimpiada Națională de Religie Romano-Catolică de Limba Maghiară, Olimpiada Națională de Religie – cultele Reformat, Evanghelic și Unitarian, Olimpiada Națională de Istoria și tradițiile minorității maghiare, Olimpiada de Limbă şi literatură ucraineană maternă, Concursul Național Istoria și tradițiile ucrainenilor din România, Olimpiada de religie – Cultul Musulman în limba turcă.
 • Pe 4 martie 2022, EduPedu.ro a scris despre documentele cu precizări pentru olimpiada de limba și literatura română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora – clasele V-VIII, olimpiada de Limbi clasice: greacă veche, latină, olimpiada de Inovare și creativitate digitală – InfoEducație, olimpiada pentru elevii din mediul rural „Universul cunoașterii prin lectură” – clasele V-VIII, cea de Limba și literatura turcă – maternă și modernă, de Limba și literatura maghiară „Mikes Kelemen”. De asemenea, în același articol sunt și regulamentele pentru Concursul Național de selecție Horatianum – limba latină, Olimpiada Națională de lectură „Lectura ca abilitate de viață” – clasele IX-XII (OLAV), Olimpiada Națională interdisciplinară de Limba și literatură română și religie „Cultură şi spiritualitate românească” – clasele V-XII, Olimpiada Națională de Limba Rromani, Concursul național „Istoria şi tradiţiile rromilor”.
 • Pe 2 martie 2022, EduPedu.ro a scris despre documentele cu precizări pentru olimpiadele naționale de Limba și literatura română (gimnaziu și liceu), Pregătire Sportivă Teoretică, Informatică, Arte vizuale, arhitectură și istoria artei, Arta Actorului, Coregrafie, Limba și literatura polonă (maternă), Matematică pentru secțiile cu predare în limba maghiară și olimpiadele din aria curriculară Tehnologii.
 • Pe 26 februarie 2022, EduPedu.ro a scris despre documentele cu precizări pentru olimpiadele naționale de Astronomie și astrofizică, Științele Pământului, Religie, Limba rusă modernă, Concursul Național de Matematică pentru clasele a IV-a – a VIII-a „Olimpiada Satelor din România” și Olimpiada Națională de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale (cu anexele).
Regulament specific privind organizarea şi desfăşurarea Concursului Național „Ovidianum” – Limba latină, în anul școlar 2021-2022:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Național „Mesék szárnyán” – limba maghiară – ciclul primar, în anul școlar 2021-2022:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Național „Memoria Holocaustului”, în anul școlar 2021-2022:

​Bibliografia concursului național “Memoria Holocaustului” poate fi accesată aici.

Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Informatică Aplicată – AcadNet, în anul școlar 2021-2022:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Naţional de Ortoepie și Cultivarea Limbii Maghiare „Aranka György” – clasele a IX-a – XII-a, în anul școlar 2021-2022:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Naţional „Made for Europe”, în anul școlar 2021-2022:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Național de recitare „Vidám Versek Versmondó Versenye” – limba maghiară (clasa pregătitoare – clasa a VIII-a), în anul școlar 2021-2022:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Naţional „Competiția sportivă Pentatlon Napsugár pentru clasele I-IV”, în anul școlar 2021-2022:
Citește și:
Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Chimie, Fizică, de Lingvistică, de Limba ucraineană maternă au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE
Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Sârbă și Slovacă maternă, au fost publicate de Ministerul Educației. Nu au apărut pentru Olimpiadele de Fizică, de Chimie – DOCUMENTE
Calendarele olimpiadelor și concursurilor școlare din anul școlar 2021-2022, publicate de Ministerul Educației. Când sunt fazele județene, unde se țin fazele naționale în 2022
Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Greacă veche, Latină, de lectură și de Inovare și creativitate digitală au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE
Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Limba și literatura Română, Informatică, Coregrafie și Pregătire Sportivă Teoretică au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE
Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Astronomie și astrofizică, Științele Pământului, Religie și Limba rusă, au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE
Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale de Istorie, Geografie, Limbi romanice, Engleză și Franceză, publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE

3 comments
 1. Ar trebui sa scrieti despre marele fiasco in organizarea etapei nationale a Olimpiadei de Fizica, care ar fi trebuit sa se tina la Bacau. Desi etapa judeteana s-a tinut pe 19 Martie, organizatorii nu au publicat nici pana acum lista cu cei calificati. Se pare ca aceasta exista, pentru ca, spre exemplu, ISJ Arges a publicat lista cu elevii calificati la etapa nationala, din judetul respectiv. La fel, la Constanta, la centrul de excelenta, se face pregatire pentru Olimpiada DOAR cu cei calificati! Din cate am auzit, nu a fost publicata lista oficiala deoarece ar trebui sa apara si locatia unde se va tine etapa nationala. Iar la acest moment se pare ca Bacaul, care ar fi trebuit sa fie gazda si in 2020 cand nu s-a mai organizat fizic etapa nationala din cauza pandemiei, este depasit de situatie si nu poate asigura logistica necesara. Asa ca, foarte probabil, spre marea rusine a tuturor, Olimpiada Nationala se va tine tot online! Sorry, no money!

  1. Buna ziua,
   Intrati pe Isj Hunedoara, apoi curriculum, fizica-chimie si va duce la forumul profesorilor, unde ultima postare contine elevii calificati la onf din toata tara.
   Iar pe site-ul care a gazduit informatiile olimpiadei pentru bucuresti se afla si programul (inca in lucru) estimat pentru bacau.
   E adevarat ca lucrurile se misca incet, dar se misca si, urmarind ce s-a intamplat la matematica, la fizica a fost aproape civilizat!
   Sanatate multa!

 2. La mine in scoala profesorii sunt “convinsi” sa contribuie cu bani (multi) la cheltuielile necesare pentru organizarea olimpiadei nationale.
  Cica “sponsorizeaza” si vor primi de la inspectoratul scolar adeverinte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Peste 120 de profesori din 5 licee tehnologice din Gorj, acuzați de inspectorul general, care vrea să comaseze școlile în 2 unități, că “stau degeaba, pe Facebook”, în cancelarii în timpul orelor și că nu le pun absențe elevilor „ca să-și primească salariile” / Directorul uneia dintre școli neagă acuzațiile

Cele 5 licee tehnologice intrate în vizorul inspectoarei generale școlare Elena-Dana Constantinescu sunt din Târgu Jiu. Aproape jumătate dintre cei 123 de profesori acuzați că „stau degeaba în cancelarie”, în…
Vezi articolul

DOCUMENT Actele pentru bursele de studiu și de ajutor social se pot depune până pe 31 ianuarie la școală, prin e-mail sau poștă, anunță Ministerul Educației / Bursele de merit, pentru cei cu media 9,50 în anul școlar trecut – precizări despre ce înseamnă revizuirea semestrială a listei beneficiarilor și ce venituri sunt luate în calcul la bursele de studiu

Actele pentru bursele de studiu și de ajutor social se pot depune până pe 31 ianuarie 2022 la școală, prin e-mail sau poștă, anunță Ministerul Educației într-un set de precizări…
Vezi articolul

UPDATE Contradicții la nivel înalt pe numărul elevilor din programul de ore remediale. Secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion: sunt 242.000/ Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: sunt 246.000

Replici contradictorii între oficialii Ministerului Educației pe numărul elevilor participanți la programul de ore remediale „Școala după școală”, derulat de minister, finanțat din fonduri europene. În timp ce Sorin Ion,…
Vezi articolul