Orban respinge propunerea șefului CJ Harghita de renunțare la masca obligatorie în clasele primare în județele din scenariul verde: Nu are niciun fundament, iar copiii sunt ascultători, respectă această regulă la școală

2.932 de vizualizări
Foto: gov.ro
Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, la Iași, că propunerea președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, de renunțare la masca obligatorie în clasele primare în județele din scenariul verde nu are niciun fundament, astfel că nu este de acord cu aceasta, deoarece cea mai sigură măsură de protecție este portul măștii, scrie G4media.ro.

„Este o propunere cu care noi nu suntem de acord. Obiectivul nostru fundamental este acela de a respecta dreptul la educație al copiilor și, doi, acela de a proteja sănătatea copiilor și cadrelor didactice în carul procesului educațional.

Cea mai sigură măsură de protecție este portul măștii. O astfel de propunere nu are niciun fundament, iar copiii sunt ascultători, respectă această regulă la școală.

Nu înțeleg de ce unii trebuie să instige la nerespectarea acestei reguli. Își asigură ei răspunderea pentru îmbolnăvirea copiilor la școală, care pot duce virusul acasă? Își asumă ei acest risc major?”, a afirmat Ludovic Orban.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Foto: gov.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii
  1. Pana acum toate ticalosiile facute de politicieni i-au vizat doar pe adulti, dar acum si-au indreptat privirile spre copii.
    Parintii care din lasitate se complac in aceasta actiune de distrugere a propriilor copii sunt mai vinovati decat politicienii.

  2. Măsuri aberante luate de niște politicieni corupți. Nu există niciun studiu care s-a demonstreze că purtatul măștii este benefic și nici că ai noștri copii sunt purtători, ba din contră. Ce avem aici este prostie și rea voință direcționată către cea mai sensibilă categorie socială: copiii, viitorul. Cei vinovați sunt părinții care dorm deși sănătatea fizică și psihică le este afectată grav.

  3. Domnul Orban are copii sau cel puțin a văzut un copil mic care nu mai vrea la școală din cauza măștii, cu toate că acasă a auzit de importanța purtării lor și a văzut exemplul dat de părinți?

  4. Să înțeleg că la grădinițe nu există același risc? Sau că acei copii sub 6 ani sunt imuni? Ce se întâmplă realmente este această situație: elevii sunt închiși și nu au voie în curte, nici afară din clasă. Stau 4-5 ore cu o mască într-un mediu relativ închis (acum încă se pot deschide ferestrele, dar iarna ce va fi?); sunt câte unul în bancă, cu destulă distanță, mai puțini. Se lucrează alternativ fizic/on line cu jumătate de clasă. Profesorul, dacă este la catedră, are suficientă distanță și conștiința lui îi spune că va rămâne acolo. S-a inventat însă serviciul pe școală în situația de pandemie și profesorii au devenit “însoțitori de toaletă și încolonare pe holuri”. Ei nu mai stă maxim 5 ore, ci 8-9 ore cu mască. Vorbesc 4 ore, masca se mișcă și se lasă în jos, trebuie atinsă inevitabil pentru a fi ridicată la loc. Pentru cine nu a observat, măștile au devenit aspre și irită pielea, produc deja reacții alergice la purtare îndelungată chiar și schimbate. Pe de altă parte, în mijloacele de transport în comun, și elevi și profesori, nu mai au nicio distanță. Aici încă se justifică purtarea măștilor deși e greu de spus că în aglomerație, cu mască cu tot, nu e posibilă contaminarea. Nu e sigur ce rezolvă masca dacă aerul sub mască nu mai e nici măcar cel obișnuit poluat ( în București) ci încă mai închis. Sigur este că un organism imunizat înseamnă mâncare sănătoasă, aer și mișcare. Și toate astea nu mai sunt…Suntem într-o “mascaradă” perfectă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Modificările din orarul elevilor prevăzute de Ghidul Ministerului Sănătății: Cursurile încep la ore diferite pentru clase diferite, pauzele sunt decalate, “dacă este posibil” orele de sport au loc și în sală, fără mască / Absențele elevilor și ale profesorilor vor fi monitorizate

Programul școlar al elevilor se modifică începând cu 14 septembrie, față de felul în care se desfășurau cursurile până acum, potrivit Ghidului cu măsuri sanitare publicate de Ministerul Sănătății. Cursurile…
Vezi articolul

Monica Anisie: Noutatea la BAC este că examenul va începe cu probele scrise, pe 22 iunie. Evaluarea Națională se va susține începând cu 15 iunie / Tezele nu se vor mai susține și se recuperează materia neparcursă

Evaluarea Națională 2020 se va susține începând cu data de 15 iunie, iar la examenul de Bacalaureat “noutatea va fi că va începe cu probele scrise, în data de 22…
Vezi articolul