(P) BCR și NEXTLAB.TECH organizează cel mai mare concurs de robotică din România ca parte a programului Romania Tech Nation

1.263 de vizualizări
Concurs de robotică / Foto: Nextlab.tech
BCR și Nextlab.Tech au lansat a doua ediție a concursului național de robotică NEXTLAB.TECH înscris în calendarul Ministerului Educației și Cercetării, cea mai mare competiție de acest gen din România.

Toți elevii cu vârsta între 8 și 16 ani care își doresc să participe se pot înscrie pe platforma competiției https://nextlab.tech/

Profesorii care doresc kit-uri gratuite pentru elevii lor sunt invitați să se înscrie, de preferință, pană pe 11 Martie 2020. Se pot înscrie profesori de informatică, matematică, fizică, chimie și orice altă disciplină. Se pot înscrie și învățătoarele și cadrele didactice de la ciclul primar. Este de preferat ca înscrierea elevilor să se facă prin intermediul profesorilor cu care lucrează la clasă. Elevii se pot înscrie și individual dacă în școala în care învață nu reușesc să identifice o echipă coordonată de un profesor.

În cadrul concursului sunt trei faze: faza I care se desfășoară online cu roboți virtuali, faza II care presupune construirea unor roboți fizici NEXTLAB.TECH bazați pe ARDUINO și faza finală. Trecerea din faza I în faza II se face pe baza unui test transdisciplinar susținut pe platforma NEXTLAB.TECH în intervalul 15-30 Aprilie 2020. În urma rezultatelor de la test și a unui eseu motivațional vor fi selectați beneficiarii a 500 de kit-uri gratuite oferite de către Banca Comercială Română, sponsorul național al proiectului.

De asemenea, organizatorii se vor deplasa în 200 de puncte de roboajutor pentru a ajuta profesorii și elevii să construiască și să programeze roboții de concurs.

Anul acesta există doi roboți de concurs: MIRO și TECNICUS. Robotul MIRO e mai simplu și poate fi asamblat și de elevii mai mici. TECNICUS este destinat elevilor cu înclinații tehnice și liceelor tehnologice. Există trei probe de concurs: LINE FOLLOWER BASIC, LINE FOLLOWER ADVANCED și SUMO. Faza finală se va susține în 21-22 Noiembrie 2020 la Romexpo, București. În timpul fazei finale, elevii vor realiza o întrecere cu roboții construiți de ei.

Tehnologizarea și abilitățile digitale sunt esențiale pentru a-i ajuta pe copii și tineri să se bucure de toate oportunitățile disponibile și să folosească tehnologia ca un aliat pentru o viață mai bună. Credem în capacitatea lor de a contribui la dezvoltarea comunităților din care fac parte, de aceea ne dorim să investim în proiecte educaționale care să-i ajute să-și dezvolte abilități și cunoștințe tehnologice. Ne bucurăm să îi susținem să se autodepășească și să-și îndeplinească visurile, a declarat Nicoleta Deliu, Head of Communication Banca Comercială Română.

Concursul de robotică NEXTLA.TECH este o șansă pentru elevii și profesorii din România de a beneficia de elemenete educaționale moderne legate de STEM (Science, Technology, Engineering and Maths). Învățarea este transdisciplinară și are la bază o platformă cu inteligență artificială realizată de NEXTLAB.TECH. Asamblarea și programarea roboților conduce la dobândirea de cunoștințe și aptitudini în coformitate cu noile recomandări ale Uniunii Europene, a declarat managerul proiectului, prof. univ. dr. Răzvan Bologa de la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București.

Concursul este organizat de Asociația “Clubul Informaticii Economice  – CyberKnowledgeClub”(CKC) fondată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București. BCR este sponsor principal național. Sprijinul logistic și tehnologic este oferit de start-up-ul Nextlab.tech. Mediul de business este încurajat să se alăture acțiunii pentru a mări numărul elevilor care vor beneficia de un kit gratuit.

Pentru detalii suplimentare va rugăm să vizitați site-ul nostru https://nextlab.tech/ sau să ne contactați prin email la adresa contact@nextlab.tech.

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like
Limitarea la strict două mandate pentru rectorii universităţilor

Viitorul sistem post-Brexit privind migrația se va aplica și studenților români – Ambasada britanică, pentru Edupedu.ro / Cât de mare este interesul românilor pentru studii în Marea Britanie

Noile reguli privind imigrația pregătite de guvernul britanic post-Brexit, anunțate săptămâna trecută, se vor aplica și studenților români dornici să învețe în Marea Britanie începând din 2021, potrivit informațiilor furnizate…
Vezi articolul

Răspândirea Covid-19 cu versiunea Delta în rândul copiilor poate fi evitată prin vaccinarea familiilor și angajaților din școli și grădinițe – Studiu australian / Cel mai mare risc de infectare – în familie / Școlile trebuie să rămână deschise

Vaccinarea membrilor familiei este cheia pentru a preveni răspândirea Covid-19 în rândul copiilor, iar școlile ar trebui să stea cât mai mult deschise, pentru că cel mai mare risc de…
Vezi articolul