Pachet legislativ privind Serviciile Digitale, care interzice publicitatea care-i vizează pe minori și practici înșelătoare de publicitate online, aprobat de o comisie-cheie a Parlamentului European

131 de vizualizări
Noi condiții de angajare în UE
Foto: © Dreamstime.com
Comisia pentru Piață Internă și Protecția Consumatorului din cadrul Parlamentului European a aprobat, marți, poziția sa pe seama Actului legislativ privind Serviciile Digitale, ce interzice o serie de practici înșelătoare de publicitate pe Internet și forme de publicitate ce-i vizează anume pe minori, potrivit Reuters. Măsurile, ce vizează în principal marile platforme digitale precum Amazon, Apple, Google sau Facebook, trebuie aprobate în plenul Parlamentului în ianuarie, înainte să înceapă discuțiile cu statele membre.

Pachetul urmărește, potrivit sursei citate, să determine marile companii digitale să depună eforturi suplimentare pentru a combate conținutul ilegal de pe platformele lor, altfel riscând amenzi de până la 6% din veniturile lor globale.

  • Potrivit Reuters, o astfel de legislație, dacă va fi aprobată anul viitor de țările membre UE, ar fi prima de acest fel înregistrată în lume.

Proiectul interzice metode de păcălit oamenii cu scopul de a-i determina să ofere datele lor personale unor companii online. Anumite tipuri de publicitate adresată anume minorilor urmează, de asemenea, să fie interzise, iar platformele digitale sunt obligate să ia măsuri de transparentizare a algoritmului după care funcționează.

Măsurile însoțesc o altă legislație comunitară care așteaptă, miercuri, aprobarea Parlamentului European – Digital Markets Act, ce vizează, la rândul ei, giganții digitali și care, între altele, interzice prelucrarea datelor personale ale minorilor în scopuri comerciale precum marketingul direct.

Citește și: Proiect legislativ: Marile platforme digitale nu trebuie să prelucreze în scopuri comerciale datele personale ale minorilor, conform parlamentarilor europeni

Proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” este finanțat de Parlamentul European prin DG Communication. Edupedu.ro este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate reprezenta poziția Parlamentului European.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

De ce a propus Președinția activități „verzi” în Școala Altfel, desființată din noiembrie 2021? Ligia Deca: S-a întâmplat după ce grupul de lucru a finalizat draftul de raport / Înainte de 2025 vom vedea primele școli verzi

Primele școli verzi, în România, vor apărea până în anul 2025, a spus Ligia Deca, consilier de stat în cadrul Departamentului de Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale, la Radio…
Vezi articolul

VIDEO Iohannis: Am propus o nouă structură a liceului / Noul Bacalaureat, bazat pe competențe, rămâne obligatoriu pentru studiile universitare / Colegiile terțiare non-universitare, care vor putea funcționa în universități, vor forma tehnicieni

Structura sistemului de învățământ rămâne predominant aceeași, păstrăm clasa pregătitoare și gimnaziul, iar schimbări apar la tranzițiile dintre etapele educaționale, a declarat președintele Klaus Iohannis la finalul celei de-a treia…
Vezi articolul

Se înființează Institutul de Științe ale Educației, care va monitoriza și evalua programele pilot și naționale și va deveni centru pentru evaluări ale elevilor și profesorilor, realizate în colaborare cu OCDE – proiect

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern prin care se va înființa Institutul de Științe ale Educației, care va realiza, la solicitarea Ministerului Educației,…
Vezi articolul