Pachet legislativ privind Serviciile Digitale, care interzice publicitatea care-i vizează pe minori și practici înșelătoare de publicitate online, aprobat de o comisie-cheie a Parlamentului European

131 de vizualizări
Noi condiții de angajare în UE
Foto: © Dreamstime.com
Comisia pentru Piață Internă și Protecția Consumatorului din cadrul Parlamentului European a aprobat, marți, poziția sa pe seama Actului legislativ privind Serviciile Digitale, ce interzice o serie de practici înșelătoare de publicitate pe Internet și forme de publicitate ce-i vizează anume pe minori, potrivit Reuters. Măsurile, ce vizează în principal marile platforme digitale precum Amazon, Apple, Google sau Facebook, trebuie aprobate în plenul Parlamentului în ianuarie, înainte să înceapă discuțiile cu statele membre.

Pachetul urmărește, potrivit sursei citate, să determine marile companii digitale să depună eforturi suplimentare pentru a combate conținutul ilegal de pe platformele lor, altfel riscând amenzi de până la 6% din veniturile lor globale.

  • Potrivit Reuters, o astfel de legislație, dacă va fi aprobată anul viitor de țările membre UE, ar fi prima de acest fel înregistrată în lume.

Proiectul interzice metode de păcălit oamenii cu scopul de a-i determina să ofere datele lor personale unor companii online. Anumite tipuri de publicitate adresată anume minorilor urmează, de asemenea, să fie interzise, iar platformele digitale sunt obligate să ia măsuri de transparentizare a algoritmului după care funcționează.

Măsurile însoțesc o altă legislație comunitară care așteaptă, miercuri, aprobarea Parlamentului European – Digital Markets Act, ce vizează, la rândul ei, giganții digitali și care, între altele, interzice prelucrarea datelor personale ale minorilor în scopuri comerciale precum marketingul direct.

Citește și: Proiect legislativ: Marile platforme digitale nu trebuie să prelucreze în scopuri comerciale datele personale ale minorilor, conform parlamentarilor europeni

Proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” este finanțat de Parlamentul European prin DG Communication. Edupedu.ro este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate reprezenta poziția Parlamentului European.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mușamalizarea cazului de la Târgu Mureș, Școala „Romulus Guga”. Învățătoarea Mariana Alexa a primit un avertisment scris pentru abuzurile verbale repetate, zilnice, la adresa elevilor săi de 8-9 ani: „Ce-i în capul ăsta al tău, groapă de nisip? Creier în niciun caz”, „minte îngustă!”, „unul mai bătut în cap ca altul”

Învățătoarea Mariana Alexa, care a abuzat verbal elevii săi de la Școala Gimnazială „Romulus Guga din Târgu Mureș, a primit doar un avertisment scris pentru ieșirile sale, a declarat pentru…
Vezi articolul

DOCUMENTE Circumscripțiile școlare pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2023, publicate de inspectoratele școlare. Părinții pot găsi în listă școala de care aparțin, conform domiciliului

Circumscripțiile școlare pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2023 au fost publicate joi, 30 martie, de către inspectoratele școlare. Potrivit calendarului oficial, astăzi părinții află școala de care aparțin și numărul…
Vezi articolul

Din cauza plecării părinților în străinătate avem din ce în ce mai multe cazuri de autism la copii, anunță ministrul Sănătății, care spune că există o corelație între autism și timpul petrecut de părinți cu copiii la vârste fragede

Emigrația românilor a fost pusă în legătură directă cu răspândirea cazurilor de autism la copii, chiar de către ministrul sănătății, Victor Costache, într-o conferință transmisă de Epoch Times. Acesta a…
Vezi articolul

EXCLUSIV Nepotism la olimpiadă. Un profesor a fost evaluator la Olimpiada de Muzică pe București, deși fiul său era înscris în concurs, lucru interzis de regulament: Inspectoratul trebuie să vă dea explicații, nu eu / Șefa comisiei de organizare știa de incompatibilitate, dar abia acum a cerut explicații

Un profesor de muzică de la Colegiul Național „Dinu Lipatti” din Capitală a fost membru în comisia Olimpiadei Naționale de Muzică, faza zonală, pentru clasele III-VIII, susținută între 7 și…
Vezi articolul