“Parol, Mon Cher”, concurs de creaţie literară pentru liceeni, cu tema “Universul caragialesc”

368 de vizualizări
caragiale
Photo 100017908 © Elenaphotos | Dreamstime.com
“Parol, Mon Cher” este un concurs adresat elevilor claselor IX-XII și se desfășoară în perioada: 2 mai – 15 iunie, potrivit Agerpres.

Proză scurtă, poezie şi dramaturgie sunt cele trei categorii în care elevii vor trebui să se încadreze creaţiile artistice (texte literare, poezii).

Concursul se adresează elevilor din clasele IX – XII, din București.

Înscrierea se face pe baza unei Fişe de înscriere, iar lucrările vor fi expediate electronic pe adresa de e-mail caragiale2022@bibmet.ro, în perioada: 2 mai – 15 iunie.

De asemenea, pe lângă creaţiile câştigătoare, cele mai bune lucrări vor fi publicate într-o Antologie de texte tipărită la Editura Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, seria Literatura fără vârstă.

Fișa de înscriere și regulamentul concursului sunt de găsit pe bibmet.ro.

Concursul de creaţie literară cu tema “Universul caragialesc” este organizat de Biblioteca Metropolitană Bucureşti, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Într-o clasă de liceu vor fi maximum 26 de elevi. Președintele Federației Părinților susține că ministrul Educației i-a anunțat că se face recalibrarea cifrelor de școlarizare pentru filiera teoretică, după apariția criticilor privind desființarea claselor

În clasele de liceu, pe filiera teoretică, numărul maxim de elevi într-o clasă va scădea de la 28 la 26, conform asigurărilor pe care Iulian Cristache, președintele Federației părinților, spune…
Vezi articolul

Scrisoare a elevilor și părinților către profesorii diriginți, pentru a aplica fișa de feedback la clase: Educația poate să aibă loc doar dacă elevii își dau interesul la ore și sunt interesați de ceea ce se întâmplă

„Doamnelor și domnilor profesori, credem împreună că educația poate să aibă loc doar dacă elevii își dau interesul la ore și sunt interesați de ceea ce se întâmplă. Acest lucru…
Vezi articolul