“Parol, Mon Cher”, concurs de creaţie literară pentru liceeni, cu tema “Universul caragialesc”

425 de vizualizări
caragiale
Photo 100017908 © Elenaphotos | Dreamstime.com
“Parol, Mon Cher” este un concurs adresat elevilor claselor IX-XII și se desfășoară în perioada: 2 mai – 15 iunie, potrivit Agerpres.

Proză scurtă, poezie şi dramaturgie sunt cele trei categorii în care elevii vor trebui să se încadreze creaţiile artistice (texte literare, poezii).

Concursul se adresează elevilor din clasele IX – XII, din București.

Înscrierea se face pe baza unei Fişe de înscriere, iar lucrările vor fi expediate electronic pe adresa de e-mail caragiale2022@bibmet.ro, în perioada: 2 mai – 15 iunie.

De asemenea, pe lângă creaţiile câştigătoare, cele mai bune lucrări vor fi publicate într-o Antologie de texte tipărită la Editura Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, seria Literatura fără vârstă.

Fișa de înscriere și regulamentul concursului sunt de găsit pe bibmet.ro.

Concursul de creaţie literară cu tema “Universul caragialesc” este organizat de Biblioteca Metropolitană Bucureşti, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Zeci de elevi din școala vizitată de Klaus Iohannis la Buzău, folosiți pentru imaginea președintelui: au fost puși să stea în soare ca să-l asculte cum vorbește despre drogurile de la festivalul Saga, pensii, inflație și legile securității. La final, aplauze

“Suntem într-o etapă în România când încercăm să îmbunătățim întregul cadru pentru școli, să venim cu abordări mai moderne, mai actuale”, a spus președintele Klaus Iohannis în declarațiile de presă…
Vezi articolul

Catalogul electronic se folosește în școli din cel puțin 24 de județe și este plătit fie de asociațiile de părinți, fie din fondurile locale sau ale școlilor, arată un raport SAR privind digitalizarea în educație

Școli din peste jumătate dintre județele țării folosesc un catalog electronic, însă în școli din Bistrița-Năsăud, Botoșani, Călărași, Suceava și Timiș, acesta a fost plătit și din banii părinților, potrivit…
Vezi articolul