“Parol, Mon Cher”, concurs de creaţie literară pentru liceeni, cu tema “Universul caragialesc”

400 de vizualizări
caragiale
Photo 100017908 © Elenaphotos | Dreamstime.com
“Parol, Mon Cher” este un concurs adresat elevilor claselor IX-XII și se desfășoară în perioada: 2 mai – 15 iunie, potrivit Agerpres.

Proză scurtă, poezie şi dramaturgie sunt cele trei categorii în care elevii vor trebui să se încadreze creaţiile artistice (texte literare, poezii).

Concursul se adresează elevilor din clasele IX – XII, din București.

Înscrierea se face pe baza unei Fişe de înscriere, iar lucrările vor fi expediate electronic pe adresa de e-mail caragiale2022@bibmet.ro, în perioada: 2 mai – 15 iunie.

De asemenea, pe lângă creaţiile câştigătoare, cele mai bune lucrări vor fi publicate într-o Antologie de texte tipărită la Editura Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, seria Literatura fără vârstă.

Fișa de înscriere și regulamentul concursului sunt de găsit pe bibmet.ro.

Concursul de creaţie literară cu tema “Universul caragialesc” este organizat de Biblioteca Metropolitană Bucureşti, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Afacerea grădiniței mutate de Primăria Sector 4 la marginea orașului: Sume uriașe plătite pe chirie, amenajare și avizul ISU pentru doar șase luni de funcționare, părinții reclamă că o mașină de pompieri nu poate ajunge la imobil

Mutarea timp de șase luni de către Primăria Sector 4 a Grădiniţei „Înşir-te mărgărite” într-un ansamblu rezidenţial de la marginea Bucureștiului ridică noi semne de întrebare. Informațiile publice arată că…
Vezi articolul

DOCUMENT Răsturnare de situație. Ministerul Educației s-a răzgândit și nu mai cere școlilor activități remediale pentru fiecare copil, ci doar pentru cei din grupurile vulnerabile. Inițial, ARACIP a solicitat școlilor să facă planificarea activităților remediale pentru fiecare elev

Ministerul Educației s-a răzgândit cu privire la activitățile remediale cerute inițial profesorilor pentru fiecare elev. La solicitarea Edupedu.ro de a explica de ce a cerut ca toți elevii din România…
Vezi articolul