Patru asociații românești implicate în susținerea drepturilor copiilor și a egalității de gen, premiate de Ambasada Franței

125 de vizualizări
Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație, Asociația „Sprijinirea Integrării Sociale”, Asociația „Funky Citizens” și Asociația „SOS Satele Copiilor” sunt câștigătoarele unui apel la proiecte, destinat societății civile implicate în susținerea drepturilor și libertăților copiilor și a egalității de gen, organizat de Ambasada Franței în România.

Premiile, care constau în subvenții în valoare de patru mii de euro, au fost decernate în cadrul unei ceremonii care a avut loc, vineri, 9 noiembrie, la Reședința Franței, în prezența ambasadoarei Franței în România, Michèle Ramis.

Aceasta a salutat dinamismul asociațiilor din România care vin cu numeroase inițiative și joacă un rol important în mobilizarea și structurarea vieții publice din România.

„Toți cunoaștem puterea ideilor. Ele pot conține prejudecăți și pot reprezenta obstacole dificil de depășit în dezvoltarea individuală sau colectivă, dar pot aduce, de asemenea, energii pozitive, creative și pot răspândi în opinia publică bunăvoință, respect și solidaritate”, a declarat Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România.

Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație a fost premiat pentru un proiect de educație, sensibilizare și formare a studenților, părinților și profesorilor lor în domeniul egalității de gen și educații sexuală, în județul Argeș.

Asociația “Sprijinirea Integrării Sociale” a fost premiată pentru un proiect de consolidare a capacității serviciilor sociale ale Sectorului 6 din București și de îmbunătățire a comunicării între familiile aflate în situații de risc și instituțiile care se ocupă de combaterea abuzurilor asupra copiilor.

A fost, de asemenea, premiat proiectul Asociației „Funky Citizens” de creare a unui suport educațional civic online dezvoltat de și pentru fete, pentru a le sprijini în realizarea ambițiilor lor profesionale, punându-le în legătură cu femei de succes din România.

Al patrulea premiu a fost acordat Asociației „SOS Satele Copiilor România ” pentru proiectul pilot care vizează stabilizarea unui mecanism comun de raportare a situațiilor de maltratare sau a informațiilor de interes identificate în cadrul structurilor asociației. De altfel, acest proiect completează proiectul elaborat de Ambasada Franței în România și de magistratul de legătură, al cărui obiectiv este stabilirea unui protocol interinstituțional de cooperare privind abuzul asupra copilului.

Acest apel la proiecte are ca obiectiv combaterea prejudecăților și a stereotipurilor care împiedică dezvoltarea și abilitarea tinerilor, în special a fetelor, prin vizarea unei schimbări a normelor sociale și comportamentale și prin încurajarea autorităților publice să țină seama de preocupările lor în dezvoltarea politicilor care îi privește.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Comisia Europeană anunță că Universitatea Politehnica din București a primit un împrumut de 25 de milioane euro de la Banca Europeană de Investiții, pentru o clădire nouă în campusul universitar

Comisia Europeană anunță că “Banca Europeană de Investiții (BEI) a convenit să acorde 25 de milioane EUR pentru a crește calitatea, eficiența și eficacitatea predării, învățării și cercetării în cadrul…
Vezi articolul

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași primește finanțare aproape un milion de lei de la Ministerul Educației pentru activități didactice din cadrul Școlii Gimnaziale „Junior” / Universitatea a primit în folosință și un spațiu de creație al Academiei Române care, în prezent, este “inutilizabil”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a obținut de la Ministerul Educației o finanțare de aproape un milion de lei, bani ce vor fi alocați pentru activități didactice de învățământ…
Vezi articolul

Pretransfer profesori 2023. Pe 23 martie vor fi afișate la sediile școlilor și grădinițelor condițiile specifice pentru ocuparea posturilor. Documentele pe care trebuie să le depună cadrele didactice la inspectoratul școlar și la unitățile de învățământ

Etapele pentru pretransferul cadrelor didactice se desfășoară în perioada 23 martie – 26 aprilie, potrivit Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2023 – 2024. Pe 23 martie…
Vezi articolul