Peste 73% prezență fizică în prima zi de școală: 2,1 milioane de copii și elevi, în bănci, 780 de mii – online. Peste 8 mii de elevi și peste o mie de profesori cu certificate medicale

4.448 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Peste 2,1 milioane de copii și elevi au mers fizic la școală în prima zi de la redeschidere, iar 780 de mii au învățat online, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației, obținute de Edupedu.ro. Statistica este în dinamică, situația fiind cea de la ora 10 dimineața și cuprinde toate școlile, atât private cât și de stat. Este vorba despre 73,28% din totalul elevilor înscriși în anul școlar 2020-2021. Datele arată că peste 8 mii de elevi și 1.095 profesori au certificate medicale și au rămas acasă, pentru ei învățarea/predarea făcându-se online.

UPDATE 16:00 – Ministerul Educației a transmis într-o informare de presă că la debutul zilei de 8 Februarie, conform raportărilor s-a înregistrat următoarea situație :

  • Scenariul verde: 10.198 unități de învățământ
  • Scenariul galben: 6.583 unități de învățământ
  • Scenariul roșu: 1051 unități de învățământ
  • In carantina: 13 unități de învățământ
  • Elevi motivați medical: 8.101
  • Personal didactic motivat medical: 1.095

Din primele 3 categorii, un număr de 57 de unități de învățământ continua în online din motive de infrastructură, cu aprobarea ISJ și validarea CJSU.

Știrea inițială:

Concret, sunt 2.140.180 de elevi care merg fizic la școală în toate cele trei scenarii.

În online au rămas 780.338 de elevi, dintre care 8.173 sunt cu certificate medicale. Mai sunt 1.012 profesori cu certificate medicale care continuă predarea online.

11 școli cu 1.014 elevi sunt în localități aflate în carantină.

În tabelul centralizat de Ministerul Educației apare situația pe fiecare județ în parte.

Foto: © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Se pare că București este populat de supraoameni! Nici un profesor, copil, părinte sau bunic cu probleme medicale! Tot înainte draga Ministerule și ministrule.

  2. Peste 73% prezenta … ,,jocul cu numerele” continua si bineinteles ca cei multi si creduli inteleg din ce in ce mai putin din ce se intampla. Adica, ar trebui sa credem ca in nici 3 ore de la inceperea cursurilor ,,performantii angajati ai statului” s-au pus ei pe treaba si au numarat elevii din cele peste 17.000 de scoli din tara, le-au pus intr-un excel (evident) apoi, au gasit pe cineva ,,priceput” in minister care-a lansat comanda ,,AutoSum” si a facut calculul pe procente? Le-a trebuit saptamani pana sa ,,descopere” cati elevi n-au cu ce sa faca ,,scoala online” si alte saptamani pt. a centraliza vestitele tabele cu invatatorii/ profesorii doritori de intepare si … dintr-o data o rezolva ,,profesionist” in nici 3 ore cand vine vorba de prezenta la ,,clinchetul clopotelului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 50% dintre elevii din România ar trebui să aibă burse de merit în acest semestru, „au medii peste 8.50”, potrivit ministrului Educației / Ministerul susține că ar fi de fapt doar 532 de mii

Peste 50% dintre elevii din România ar trebui să aibă burse de merit în acest semestru fiindcă „au medii peste 8,50”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la videoconferinţa „Educaţie:…
Vezi articolul

Numărul profesorilor a crescut ușor în ciclurile primar și gimnazial și a scăzut la liceu și școli profesionale în 2022, față de anul școlar anterior / Statistic, unui profesor îi revin 15 elevi în școala românească – date INS

În anul şcolar/universitar 2021-2022 au fost 237.900 de profesori, educatori, învățători, și profesori universitari, cu 3052 mai mulți față de acum doi ani, potrivit datelor INS. Sunt 211.345 de cadre…
Vezi articolul

România – pe ultimul loc în Uniunea Europeană la educația online: doar 1 din 10 utilizatori români a apelat la cursuri pe Internet sau materiale de învățare online în 2022-2023 / Acum cinci ani, România depășea majoritatea țărilor est-europene

Aproape o treime dintre utilizatorii de Internet cu vârste între 16 și 74 de ani din Uniunea Europeană au apelat, în 2023, la cursuri online sau au folosit materiale online…
Vezi articolul