Presiuni să se revină la manualul unic. Ministrul Educației: Eu nu fac lucrul acesta. Competiția aduce manuale mai bune

1.220 de vizualizări
Metodologia de achiziționare a manualelor școlare
Metodologia de achiziționare a manualelor școlare Foto: Pexels.com
Presiuni la Ministerul Educației pentru revenirea la manualul unic, au declarat pentru Edupedu.ro surse politice. Potrivit acestora, după ce Ecaterina Andronescu a lansat în dezbatere o metodologie care prevede renunțarea la monopolul deținut de Editura Didactică și Pedagogică și cumpărarea de manuale prin licitație, oamenii apropiați de fostul ministru Liviu Pop, susținuți de Liviu Dragnea, ar fi încercat să obțină o întoarcere a deciziei ministrului.

Contactată de Edupedu.ro, Ecaterina Andronescu a declarat “să se întoarcă el, eu nu fac lucrul acesta. Astăzi [luni, 15 ianuarie – n.red.] a trecut prin comisia de dialog social metodologia în forma pe care ați văzut-o pe site”.

“Eu cred că în orice activitate competiția aduce plusvaloare și aduce manuale mai bune pe băncile elevilor, asta îmi doresc. De aceea, dacă ați văzut, am umblat foarte mult la criteriile de calitate și am crescut foarte mult punctajul pe calitate”, spune Andronescu, pentru Edupedu.ro.

Amintim că ministrul Educației a pus în dezbatere publică, în urmă cu o săptămână, un ordin care prevede revenirea la procedura cumpărării de manuale școlare prin licitație pe SEAP. Procedura propusă de Andronescu prevede că vor fi maximum 3 manuale școlare la fiecare materie, iar contractele cu câștigătorii ar urma să fie încheiate pe 4 ani.

Anul trecut a fost singurul în care Ministerul, la inițiativa fostului ministru Liviu Pop, a renunțat fără nicio bază legală la cumpărarea de manuale prin licitație publică și a centralizat editarea la Editura Didactică și Pedagogică, din subordinea Ministerului Educației.

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O nouă actualizare a aplicației pentru salarizarea personalului din învățământ, după ce au fost sesizări că scad salariile directorilor de școli / Sporurile de zone izolate nu au fost remediate

Programul de salarizare, pentru angajații din sistemul de învățământ, a fost actualizat vineri, 10 februarie, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Au fost corectate erorile în cazul profesorilor cu fracțiuni de…
Vezi articolul

Profesorii din mediul rural pot obține finanțare pentru centre after-school pentru copiii cu risc de abandon școlar. Bursa acoperă masa copiilor, materialele didactice și plata profesorilor timp de un an. Apelul de proiecte, deschis până pe 4 aprilie

Echipele de cadre didactice din mediul rural care intenționează să implementeze în școala lor centre de tip after-school pentru copiii aflați în pericol de abandon școlar, se pot înscrie în…
Vezi articolul